Uscatele

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 13840 vizualizari

 

De cand am copiii fiecare vara o petrecem la tara si de fiecare data imi amintesc cu acelasi drag si dor de bunica. Mi-a atat de dor de sfaturile ei, de caldura ei sufleteasca, de intelepciunea ei de femeie simpla, mi-e dor de copilaria mea!
Zilele trecute mi-am amintit cum ne facea bunica uscatele iar noi stateam langa lighean si asteptam cu nerabdare minunile dulci. Doamne, ce bune mai erau, ne bateam pe ele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Uscatele:

Batem usor ouale cu praful de sare.

Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola,  faina de tara(cea macinata direct la moara)  e foarte diferita de cea de cumparat care are diverse adaosuri, etc.

Framantam pana cand aluatul  devine maleabil si nu se mai lipeste de maini. 

Intindem o foaie subtire si cu un cutit bine ascutit o taiem romburi. (taiem mai intai pe lung obtinand niste dreptunghiuri apoi pe pe verticala, in diagonala rezultand astfel romburile)

Facem in mijlocul fiecarui romb cate o crestatura.

Luam unul din capete il introducem prin crestatura si il tragem pe partea cealata formand un fel de fundita.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti. atentie, fiind subtiri se vor rumeni imediat.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa eliminam surplusul de ulei.

Cat sunt calde le tavalim prin zahar pudra.

Apoi le mancam cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante