Zilele acestea nu ştiam ce să mai gătesc, am căutat să văd cam ce aveam prin casă şi a ieşit următorul preparat, unul foarte gustos şi săţios.
Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele.
Cu ajutorul unui cuţit facem varza fideluţă, presărăm peste aceasta 1 linguriţă sare, amestecăm şi o lăsăm să stea aproximativ 10 minute.
Între timp punem apă la fiert pt găluşte.
Într-un bol desfacem ouăle, apoi le amestecăm cu făină, griş şi sare până obţinem un aluat potrivit pentru găluşte.
Când fierbe apa, cu ajutorul unei linguri punem găluştele în apă.
După aproximativ 5-10 minute scoatem găluştele într-o strecurătoare.
Călim ceapă tăiată cubuleţe, apoi adăugăm varza. Punem dacă mai este nevoie sare, apoi piper şi 1 foaie de dafin. Stingem cu o ceaşcă de apă.
Când este bine pătrunsă varza şi are o culoare maronie este gata.
La final asamblăm totul astfel: punem găluştele peste varză apoi adăugăm tocăniţa de carne şi amestecăm cu grijă ca să nu rupem găluştele.
Poftă bună!