Vinete umplute

de kukibella in Oaie, 31 Ian 2012 | 13620 vizualizari

 

reteta turceasca pre-luata de la prietena mea Kıymet....

 

INGREDIENTE

  • 7-8 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 ardei verzi lungi
  • 500 gr roşii
  • 1/2 kg.carne tocata(miel)
  • ulei de masline
  • sare,piper,rozmarin,cimbru
  • 1 lingura bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)

Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.

In tava de cuptor unsa cu ulei aşezam vinetele pe care le desfacem pe mijloc ın linie dreapta pentru a face loc ptr.umplutura.

Umplem vinetele cu amestecul de carne. Aşezam deasupra lor cate o felie de roşie, iar printre ele aşezam 3-4 ardei.

Amestecam bulionul cu apa şi ıl turnam ın tava. Dam tava la cuptor ptr.25-30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste