Vinete umplute

de kukibella in Oaie, 31 Ian 2012 | 13523 vizualizari

 

reteta turceasca pre-luata de la prietena mea Kıymet....

 

INGREDIENTE

  • 7-8 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 7-8 ardei verzi lungi
  • 500 gr roşii
  • 1/2 kg.carne tocata(miel)
  • ulei de masline
  • sare,piper,rozmarin,cimbru
  • 1 lingura bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se coc vinetele ın cuptor pana se ınmoaie (aprox.20 min.depinde de cuptor)

Se caleşte ceapa, usturoiul, ardeii (taiate marunt), se adauga condimentele, carnea tocata, iar spre sfarşitul coacerii se adauga roşiile. Mai lasam compozitia pe foc aprox.10-15 min.pana se leaga sosul.

In tava de cuptor unsa cu ulei aşezam vinetele pe care le desfacem pe mijloc ın linie dreapta pentru a face loc ptr.umplutura.

Umplem vinetele cu amestecul de carne. Aşezam deasupra lor cate o felie de roşie, iar printre ele aşezam 3-4 ardei.

Amestecam bulionul cu apa şi ıl turnam ın tava. Dam tava la cuptor ptr.25-30 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste