Vită Wellington

de elucubratiiculinare in Vita, 4 Aug 2013 | 4592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200-1400 g file de vită,
  • 800 g aluat foietaj,
  • 100 g unt,
  • 1 ou,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 buc ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță salvie,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Wellington:

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.
Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou.
Ceapa tocată mărunt se călește în 50 g unt, când devine aurie se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu salvie.
Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se întinde aluatul foietaj care trebuie ținut la frigider pînă în momentul utilizării.
Se răspîndește jumătate din amestecul de ciuperci pe aluat (pe jumătate din aluat), lăsînd o margine de 10 cm liberă. Se așează bucata de carne de vită, se pune peste, amestecul de ciuperci și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se presează marginile.
Se mută ușor de pe suprafața de lucru într-o tavă unsă cu unt și se unge cu ou bătut.
Se dă la cuptor la o temperatură de 250 grade pentru 25-30 minute dacă preferați carnea în sânge, 35-40 minute dacă o preferați mediu. Expresia "bine făcută" nu are ce căuta la friptura de vită. Se servește după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Se taie în felii groase de  ~ 2 cm și câte 2 felii la porție.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]