Vitel cu varza noua in vasul roman.

de dicarmencitta1957 in Vita, 27 Mai 2010 | 6536 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Sincer nu prea ne dam in vant dupa carnea de vitel,dar o data la 2 sau 3 luni de zile merge.Am noroc ca am in cartier o macelarie tare buna si de acolo ne aprovizionam cu carne.De fiecare data cand am luat vitel sau vita,am avut norocul sa fie frageda.A fost un deliciu cu varza noua.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de friptura de vitel.
  • 1 varza.
  • 250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
  • 100 ml vin alb.
  • 2 linguri de mustar.
  • 1 ceapa de apa(tocata julien).
  • cateva picaturi cel mult 1 lingurita de ulei de masline pentru pus pe varza.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • curry,
  • rozmarin,
  • tarhon si alte condimente care ne plac.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu varza noua in vasul roman.:

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem ,o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,picuram cateva picaturi de ulei de masline peste varza,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu varza noua in vasul roman." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii