Vopsitul oualelor cu hartie creponata

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 10137 vizualizari

 

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vopsitul oualelor cu hartie creponata:

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

Lasam hartia sa se usuce.

Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

TIPS-URI

1

dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.

2

Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.

3

Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vopsitul oualelor cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (24)

Teo 1

23.04.2014, 22:56

Cu hartie creponata mi-au iesit cele mai frumoase oua!

mihaelar63 1

19.04.2016, 16:55

Foarte frumoase ouale decorate astfel . Asa le faceam si eu cand nu erau atatea pliculete cu vopseluri

Panacris 1

19.04.2016, 18:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]