o bunatate ,
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o zi.
Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca la robotul de  bucatarie sau la masina de tocat. Ceapa de asemenea se curata si se  toaca marunt. 
De preferat se foloseste un tuci sau o cratita in care sa nu se prinda  de fund se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste pana  cand se ridica usor uleiul la suprafata apoi se adauga si ardeiul, foile  de dafin si boabele de piper. Se amesteca des pana cand de asemenea se  ridica uleiul deasupra. Se adauga apoi si vinetele tocate marunt si se  amesteca des pana cand de asemenea iese uleiul deasupra. Adaugam si  pasta de tomate si mai lasam sa fiarba. Asezonam cu sare dupa gust si e  gata cand incepe sa iasa uleiul deasupra. 
Se opreste focul si se pune imediat in borcane curate si uscate si se  pun capacele. Se strang foarte bine si se pun intr-o patura ca sa stea  la cald. Se lasa asa vreo 2-3 zile pana se racesc in voie. Asa se  videaza foarte bine.
Delicioasa!