Zucchini in aluat- la cuptor

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 12185 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o revista si am incercat-o ,e delicioasa,si sanatoasa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini rotunde
  • 150 g prosciutto
  • 150 g cascval
  • parmezan
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • apa
  • praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini in aluat- la cuptor:

Eu am folosit zucchini rotunde ca asa e in reteta.Deci spalam zucchini,le taiem felii nu prea groase.

Intr-un bol punem un ou si un praf de sare,adaugam faina si apa,amestecam,asa incat sa obtine un aluat un pic mai consistent decat cel de clatite.

Luam o tava mare de cuptor,asezam o foaie de copt.Aprindem cuptorul la 200°

Trecem feliile de zucchini prin aluat si le aseza pe tava.Bagam tava la cuptor cam 15 minute,pana se rumenesc,in timpul coacerii le intoarcem,si pe cealalta parte,sa se rumeneasca frumos.

Cand sunt gata,le scoatem .Pe jumate din zucchini asezam cate o felie de prosciutto si o felie de cascava.Deasupra punem o alta zucchina si presaram parmezan.Procedam cu restul de zucchini la fel.Bagam la cuptor cateva minute,pana se topeste cascavalul.

Se servesc calzi,dar si reci sunt foarte buni. 

TIPS-URI

1

daca se folosesc zucchini normali,prima se dau cu sare si se lasa pana mai pierd din apa,dupa care se procedeaza la fel ca in reteta

2

la umplutura puteti folosi si alte ingrediente dupa plac,dar cascavalul trebuie sa ramana neaparat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini in aluat- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane