Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.
Turnam apa...
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.Turnam apa...
Pregatim mai intai aluatul.
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .
O lasam pana isi dubleaza volumul .
Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in...
Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat framantam pana ajungem la consistenta potrivita si intindem o foaie rotunda.
Punem foaia in forma de...
Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin. Lasam la dospit.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe...
Cum se prepara : Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta:
Spalam pulpele, le crestam si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte.
Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin...
Blat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.
Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.
Crema de ciocolata : Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se...
Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.
Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.
Curatam usturoiul, il pisam si il amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o...
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6...
Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca...
Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte.
Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in sirop.
Adaugam fructele de soc, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Din acest moment fierbem...
Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura. Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si...
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, faina si cacao si omogenizam. Impartim compozitia in doua si coacem cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt.
Cat stau blaturile la cuptor pregatim siropul si crema.
Pentru sirop fierbem...
Alegem rosii foarte bine coapte. Dam rosiile pe razatoare si indepartam coaja.
Punem rosiile intr-o tigaie si lasam pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos grosut.
Batem ouale cu sarea si piperul si le adaugam peste sosul de rosii fierbinte.
Amestecam...
Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru.
Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita.
Dam rosiiile prin masina cu separator.
Ardeii, ceapa si usturoiul le curatam si le dam la blender pana se fac pasta. O punem intr-un vas...
Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in cupe trei sferturi din compozitie. Dam la frigider dar nu pana se intareste de tot ci doar cat sa...
Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina....
Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava.
Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete.
Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto.
Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella....
Aluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.
Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.
Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor....
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul.
Le dam in cateva clocote mestecand continuu pana cand compozitia devine ca o budinca. Lasam sa se racoreasca. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele.
Intindem...
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia.
Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase...
Mixam untul cu zaharul pudra pana capata consistenta unei creme.
Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam faina si extractul de vanilie si omogenizam.
Punem coacazele si le incorporam usor in aluat astfel incat sa nu spargem bobitele si sa coloreze aluatul.
Punem gramajoare de...
Blat : Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.
Crema : Mascarponele il...
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava...
Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. ...
Aluat : Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea...
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.
Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor...
Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce nu va mai fi verzuie ....
Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!
Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape.
Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste adaugam florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Lasam sa fiarba pana capata...
Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.
Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.
Fierbem apa impreuna cu zaharul pana...
Pizza cu ciuperci si ardei
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa...
Pizza Hawai
Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.Turnam apa...
Pizza cu ton
Pregatim mai intai aluatul. Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in...
Tarta cu ciocolata in doua culori
Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat framantam pana ajungem la consistenta potrivita si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de...
Pariziene cu mere
Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin. Lasam la dospit. Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe...
Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta
Cum se prepara : Reteta delicioasa de Tocanita de pui cu ardei si ceapa, servita cu mamaliguta: Spalam pulpele, le crestam si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte. Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin...
desert cheesecake marmorat cu ciocolata
Blat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece. Crema de ciocolata : Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se...
Pizza cu vinete
Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga. Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti. Curatam usturoiul, il pisam si il amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o...
Tarte cu prune si bezea
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6...
Chec cu mure
Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca...
Dulceata din fructe de soc
Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte. Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in sirop. Adaugam fructele de soc, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Din acest moment fierbem...
Prajitura cu mere si bezea
Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura. Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si...
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, faina si cacao si omogenizam. Impartim compozitia in doua si coacem cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt. Cat stau blaturile la cuptor pregatim siropul si crema. Pentru sirop fierbem...
Omleta cu rosii
Alegem rosii foarte bine coapte. Dam rosiile pe razatoare si indepartam coaja. Punem rosiile intr-o tigaie si lasam pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos grosut. Batem ouale cu sarea si piperul si le adaugam peste sosul de rosii fierbinte. Amestecam...
Ketchup de casa
Alegem rosii carnoase si foarte bine coapte. Le spalam si le taiem in patru. Coacem ardeii le scoatem semintele si ii curatam de pielita. Dam rosiiile prin masina cu separator. Ardeii, ceapa si usturoiul le curatam si le dam la blender pana se fac pasta. O punem intr-un vas...
Panna cotta cu zmeura
Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in cupe trei sferturi din compozitie. Dam la frigider dar nu pana se intareste de tot ci doar cat sa...
Tarta rustica cu prune
Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina....
Vinete evantai
Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava. Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete. Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto. Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella....
Desert prajitura savarina
Aluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor....
Strudel cu cirese
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul. Le dam in cateva clocote mestecand continuu pana cand compozitia devine ca o budinca. Lasam sa se racoreasca. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele. Intindem...
Tarta cu cirese
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia. Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase...
Fursecuri cu coacaze rosii
Mixam untul cu zaharul pudra pana capata consistenta unei creme. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam faina si extractul de vanilie si omogenizam. Punem coacazele si le incorporam usor in aluat astfel incat sa nu spargem bobitele si sa coloreze aluatul. Punem gramajoare de...
Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura
Blat : Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale. Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste. Crema : Mascarponele il...
Prajitura "Creme a la Creme"
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile. Adaugam plicurile de crema si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava...
Prajitura cu caise si iaurt
Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35). Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini. Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. ...
Desert eclere cu crema de vanilie si frisca
Aluat : Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea...
Tarta cu dovlecei
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor...
Dulceata de nuci verzi
Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce nu va mai fi verzuie ....
Dulceata din flori de salcam
Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine! Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste adaugam florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana capata...
Dulceata de trandafiri
Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata. Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama. Fierbem apa impreuna cu zaharul pana...