Adinacarla

1

Bucataras
incepator

resita

Bucataras din 05.01.2010

RETETE144
PRIETENI72
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

Ouale le-am curatat, le-am taiat in doua p lungime si am scos galbenusul. Am amestecat galbenusele cu pateu de ficat, o parte din ciuperci taiate maraunt, gogosarul taiat si el marunt, 2 linguri de maioneza, sare si piper dupa gust. Cu acest amestec am umplut ouale si le-am asezat pe...

Mini tarte pentru salate

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Faina se freaca bine cu untul moale, pana se fac faramituri. Apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Adaugati galbenusul si sarea, amestecati bine totul pana se formeaza aluatul. Aluatul astfel format il inveliti intr-o punga si puneti 30 de minute la frigider. Peste 30 de...

Cosulete aperitiv cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Toate ingredientele se amesteca. Lingurile de smantana, galbenusul, albusul batut ferm. se incorporeaza si vor lega compozitia. Se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se aduga la urma si verdeata tocata marunt. Pentru culoare adaugati boia dulce sau iute, daca preferati.Formele de mini tarte...

Chec aperitiv a la Ela

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare ,adaugam pe rand galbenusurile,faina,smantana si...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Intr-un vas se adauga 5oua, 5 linguri de faina si 5 linguri de smantana.Toate acestea se amesteca bine si se adauga apoi 300 de grame de salam/sunca taiat cubulete, apoi 2-3 ardei grasi si un gogosar taiat cubulete.Dupa gust si preferinte se adauga sare si piper. Toata aceasta compozitie se...

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am scos osul din maslinele cele mari. Am umplut maslinele cu pasta de branza, le-am fixat cu o scobitoare. Pentru picioruse si cioc am folosit morcov. La ochisori am pus cate o picatura de crema. Au fost foarte apreciati de musafirii mei...mai ales de cei mici.

Inimioare aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am intins foiaia de aluat si cu ajutorul unei inimioare am decupat aluatul. Apoi am facut earechi din cate doua inimioare. Din fiecare pereche una dintre inimioare am decupat-o cu o forma inimioara mai mica. Am separat albusele de galbnuse. Albusele le-am batut cu-n praf de sare si albusele le-am...

Carnati de Plescoi in aluat

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2011

Am taiat carnatii in bucati uniforme. Aluatul l-am tinins cu sucitorul si l-am taiat triunghiuri. Am rulat aluatul in jurul bucatilor de carnati si apoi le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am uns aluatul cu oul batut cu-n praf de sare si am presarat susan deasupra.  

Omleta cu cartofi (2)

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie se prajesc cartofii rasi in putin ulei pana cand devin aurii. Ouale se bat bine cu putina sare, se amesteca cu branza sarata, maslinele taiate si piper. Daca cartofii au devenit aurii turnam...

Omleta cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2011

Ouale se bat bine cu-n praf de sare, se adauga putin branza rasa si se amesteca bine. Punem apoi maslinele tocate. Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si turnam compozitia de mai sus in ea. Apoi punem peste omleta feliutele de jambon. Si prajim omleta pe ambele parti. Nu am pus sare...

Cartofi crocanti

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Se curata si se spala cartofii, se taie in 4 si se fierb putin in apa cu sare. Se fierb pana cand intra pun furculita in ei. Apoi se strecoara si se clatesc bine cu apa rece. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Apoi se prajesc in ulei de palmier pana cand devin aurii. Sunt...

Omleta cu cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Se bat bine ouale si se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mare, marar si se potriveste gustul cu sare si piper. Se prajeste bine pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Am intors omleta de pe o parte pe alta cu ajutorul unui capac. Am servit cu muraturi si ketchup .

Garnitura de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2010

Am curatat toate legumele. Morcovul l-am taiat in rondele subtiri, ceapa si ardeii i-am tocat marunt. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit usor ceapa, ardeiul si morcovul pana cand si-au inmuiat putin.  Peste ele am adaugat cartofii taiati cubulete si am pus boia. Am pus apa...

Chiftele cu legume

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

Am curatat de coaja cartofii si morcovul. Am spalat bine coaja dovleceilor nu am curatat-o ca era foarte subtire. Am taiat dovleceii in jumatate si le-am scos semintele. Apoi am dat cartofii si dovleceii pe razatoarea mare iar morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici. usturoiul l-am pisat. Am...

Omleta cu crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2010

Crenvustiul l-am taiat rondele si ardeiul fasiute subtiri. Am pus in tigaie crenvustiul si ardeiul, intre timp am batut bine ouale cu-n praf de sare si putin piper. Cand ouale au fost bine batute am pus si o bucatica de branza. Dupa ce crenvustiul a fost usor rumenit am turnat in tigaie...

Chiftele din dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Am dat pe razatoare dovlecelul dupa ce l-am golit de semninte, apoi l-am stors bine de zeama. Morcovul l-am dat pe razatoare iar usturoiul l-am pisat. Am amestecat toate ( dovlecel+morcov-usturoi) impreuna cu ou sare si piper dupa gust. Deoarece dovlecelul mai lasa zeama am pus si pesmet in...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Piciorusele de la ciuperci, muschiul file, pieptul de pui, le-am taiat bucatele. Morcovul si cascavalul le-am dat pe razatoare. Toate componentele le-am pus in robot si le-am mixat pana cand au devenit pasta. Cu pasta obtinuta am umplut palariile de la ciuperci. Am asezat ciupercile...

Carnati deghizati :))

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Pieptul de pui il feliem subtire ca pentru snitel si-l batem. Invelim in fiecare bucata de piept de pui cate o bucata de carnati si rulam, Ruloul astefl obtinut il dam prin oul batut ca pentru omleta cu-n praf de sare. Apoi dam prin faina, dinou prin ou si la final vom da ruloul prin...

Omleta cu salam

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Feliile de salam le-am prajit putin in tigaie...intre timp am batut bine ouale si le-am amestecat cu ardeiul tocat marunt, cu branza data pe razatoare si cu maslinele tocate. Am turnat compozitia peste salamul din tigaie. Am intors omleta cu ajutorul unui capac... Am servit cu cascaval si...

Chiftele din carne de porc

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Am amestecat carnea macinata cu ceapa data pe razatoare, mararul tocat, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa, un ou si am potrivit gustul cu sare si piper. Am servit alaturi de cartofi prajiti si rosii.

Chiftelute pane

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Se amesteca carnea macinata impreuna cu: usturoiul pisat, pinea murata in apa si apoi stoarsa, 1 ou, patrunjel, sare si piper. din amestecul obtinut se formeaza in palma bilute. Bilutele se tavalesc apoi prin pesmet. Dupa ce dam bilutele prin pesmet le vom da prin ou batut ca pentru omleta si...

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Am curat, spalat si taiat cartofii, apoi i-am pus la prajit. In timp ce se prajeau cartofii am pregatit omleta din oua, branza, masline, ardei. Cand cartofii au fost prajiti am stors uleiul din tigaie si am turnat peste cartofi omleta. Am intors omleta pe partea cealalta folosind un...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2010

Am curatat si feliat vinetele pe lungine. Le-am condimentat cu sare si piper. Am batut ouale ca pentru omleta si le-am potrivit cu sare. Am dat feliile de vinete prin faina, apoi prin ou si le-am prajit in ulei incins. Le-am servit alaturi de sos de usturoi cu iaurt si marar.

Omleta cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2010

Batem bine ouale cu-n praf de sare. Tocam ardeiul, rosia si ceapa verde. Amestecam ouale cu legumele si branza, maslinele. Prima data cand am pus ardeii si rosiile in omleta si chiar a fost buna.

Frigarui aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am taiat cubulete: salamul, sunca, cascavalul, branza, rosiile ( fara miez si seminte) castravetii. Am intercalat bucatele pe fiecare bat. Am pus cate o maslina la fiecare capat al frigaruii, iar intre ele am asezat pe rand cate o bucata din fiecare: castraveti, rosii, salam, sunca, cascaval,...

Omleta mea de la micul dejun

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am batut bine ouale cu-n praf de sare. Am pus apoi cateva bucati de branza pe care le-am sfaramat cu furculita. Am pus si cateva masline maruntite. Am asezonat cu piper. Deasupra am pus bucati de cascaval si ketchup.

Cartofi noi acordeon la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Am curatat cartofii si i-am feliat putin 3/4...felii subtiri. Intre feliutele de cartofi am pus, frunze verzi de ceapa, fasiute de ardei galben si fasiute de rosii. Am condimentat cartofii cu sare, piper, boia. Am presarat peste ei si marar tocat ( din pacate am avit doar uscat). Am asezat...

Mic Dejun

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

Am taiat chifelele in doua, le-am uns cu unt. Apoi am asezat in fiecare chifla felii de salam, fasiii de ardei galben. fasii de cascaval si rondele de rosii, peste rosii am mai pus cascaval. Am inchis chifla si am pus deasupra cateva cubulete mici de cascaval. Am introdus chiflele in...

Dovlecei pane cu sos de usturoi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2010

Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat rondele si apoi i-am dat cu sare si piper si i-am lasat sa stea cateva minute. Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici, faina, sare si piper. Am facut un amestec de consistenta unei omlete (...

Ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Am spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri. Am amestecat intr-un castron branza, cascavalul, samantana, ceapa si mararul si le-am potrivit de...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2013

Salata de orez prefiert

publicat la 02.05.2013

Pastrav si ciupercute la gratar

publicat la 30.04.2013

Salata de piept de pui si legume

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]