publicat la 16.06.2020
publicat la 25.04.2020
publicat la 10.04.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios
Cum se prepara Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios Incepem cu umplutura. Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga grisul si se incorporeaza. Intindem prima foaie de aluat in tava cu hartie de copt, punem compozitia...
Cartofi cu cascaval la cuptor
Spalam cartofi si ii punem la fiert cu coaja. Cand sunt fierti, scurgem apa de pe ei si ii lasam la racit ca sa putem da coaja jos. Dupa ce ii curatam, ii taiem in jumate si ii punem in tava cu hartie de copt. Am uns cartofii cu putin ulei, I-am condimentat cu sare, piper si boia, deasupra...
Desert prajitura cu alune si caramel
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava...
Paine
Punem drojdia intr-un castron sau un pahar cu lingura de zahar si 100 ml apa, amestecam bine si lasam sa se dizolve cam 5 min. Intr-un bol de mixer eu am pus faina si sarea, am adaugat drojdia dizolvata si am amestecat cu carligul de aluaturi, apoi am adaugat si restul de apa, se amesteca pana...
Desert prajitura cu crema de castane
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava...
Desert Victoria sponge cake
Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul. Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga...
Desert cosulete cu dulceata si nuca
Aluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am...
Desert cozonac
Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom, coaja de lamaie, ouale si uleiul, incepem sa amestecam si adaugam si drojdia. Mai apoi adaugam putin cate...
Desert prajitura Alba ca zapada
Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea etapa adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam pana se...
Desert prajitura cu mac, vanilie si biscuiti
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se adauga faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de sus in jos sa se incorporeze faina. La...
Desert bilute de cacao cu cirese glasate
In primul rand macinam biscuitii. Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul; cand se topeste untul, se adauga biscuitii macinati si cacaua. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa gust. Lasam sa se raceasca putin si apoi formam bilute in interiorul carora punem ciresele...
Desert placinta cu dovleac 2
Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt...
Desert prajitura Fanta
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus...
Desert prajitura Coca-Cola
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam galbenusurile care au fost amestecate cu Coca-Cola in prelabil. Mixam bine si la final adaugam faina,...
Piept de rata
Incingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa nu taiem si carnea. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Se asaza pieptul de rata in...
Desert rulouri cu frisca
Incingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele. Batem frisca cu zahar pudra si esenta de vanilie, apoi le umplem si deasupra preasram zahar pudra.
Desert Kinder Pingui 2
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o...
Curcan la cuptor
Incingem cuptorul la 180 grade C. Ne apucam sa curatam legumele, spalam curcanul si il uscam cu servetele de hartie. Taiem cateii de usturoi feliule, crestam curcanul din loc in loc si punem feliile de usturoi in crestaturi. Condimentam curcanul cu sare, piper si boia, apoi il punem in tava. In...
Rata umpluta
Curatam si taiem morcovii, cartofii si portocala cubulete. Rata o ungem in interior cu ulei si condimentam cu sare, piper si boia, apoi punem cartofii, morcovii si portocala. Luam acul si ata si o coasem. Ungem rata la suprafata cu ulei si iarasi condimentam. Preincalzim...
Desert tarta Banoffee
Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider. Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar...
Desert tort cu crema de mascarpone
Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava de 23 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 C,...
Desert tort cu mere
Ungem o tava rotunda cu unt (30 cm). Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate si scoatem mijlocul cu o lingura. In mijlocul merelor punem dulceata de mure. Asezam merele in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 10-15 min cat sa se inmoae. Facem blatul. Separam...
Pulpa de miel la cuptor
Carnea se spala si se cresteaza. In crestaturi, se pun felii de usturoi. Se unge carnea cu ulei si se condimenteaza cu toate condimentele, la final, adaugam otetul amestecat cu apa in tava in care am pus pulpa si o infoliem. O lasam la frigider de seara pana dimineata. Dam folia jos si punem...
Desert cheesecake cu vanilie si capsuni, fara coacere
Blat: Rupem biscuitii intr-un bol. In alt bol, punem untul la topit la microunde, 10-20 sec. Turnam untul peste biscuiti si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava de 20-22 cm diametru, nivelam cu mana si lasam sa se raceasca la frigider pana facem umplutura. Umplutura: Crema...
Clatite pufoase reteta cu iaurt si dulceata de zmeura
Clatite pufoase reteta Punem faina, praful de copt, sarea, zaharul si oul intr-un bol. Amestecam si adaugam iaurtul, apoi treptat adaugam cate un pic de lapte pana obtinem un aluat potrivit, nici prea gros nici prea subtire. Ungem tigaia cu putin ulei, o punem la incins si punem cu lingura...
Tort de clatite
Faina, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie, praful de copt si oul se pun intre-un bol. Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem o compozitie nici prea lichida nici prea tare. Se unge tigaie cu ulei si se pune la incins, se pune compozitia cu polonicul si se coace pe ambele parti....
Paine cu ulei de masline
Intr-un bol punem faina, sarea si drojdia. Adaugam apa calduta pe rand pana cand obtinem un aluat ce poate fi intins. Impartim aluatul in doua si il punem in tavi de chec, lasam la dospit pana cand isi creste volumul si coacem la foc potrivit 40-50 min.
Prajitura cu Nutella si frisca
Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min....
Pizza cu sunca si chorizo
Faina se pune in castron cu sarea si praful de copt. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza. Sos : Apa cu pasta de rosii se amesteca si condimentam cu sare, piper, busuioc si oregano. Taiam felii sunca,...
Reteta de preparare a papanasilor cu crema de branza
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu praful de copt .Adaugam faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Intindem foaie nu subtire (1-2 cm ), taiem forma...