Ouale se bat spuma cu 10 linguri zahar. Pe rand adaugam zaharul vanilat, laptele, uleiul, un varf sare si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza toate pana obtinem un aluat moale. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Ciresele se spala, le scoatem samburii...
Merele se spala dupa care le scoatem cotorul din mijloc si le asezam intr-o tava. Zaharul se amesteca cu putina scortisoara si se umple fiecare gaura a merelor. Punem putina miere peste mere si punen putina apa pe fundul tavii si bagam merele la cuptor la temperatura de 180 grade cam 30 -40...
Dovleceii se spala, se curata si se taie cubulete mici. La fel curatam morcovul, cartoful si se taie si ei cubulete mici. Intr-o oala mai mica punem 1 litru apa, lasam pana incepe sa fiarba putin si adaugam morcovul, cartoful si dovleceii. Se lasa sa fiarba cam 15-20 minute si adaugam...
Puiul se parleste de puf si se spala bine. Baconul se taie feliute mici. Intr-un bol punem 1 plic condiment pui, 1/2 lamaie stoarsa, putina sare, ulei si amestecam bine. Ungem bine puiul inauntru dupa care taiem o lamaie in doua si bagam o jumate de lamaie in pui, bucatile bacon, 3 catei usturoi,...
Salam de biscuiti reteta
Biscuitii se rup bucati cu mana si se pun intru-un castron. Se adauga 5 linguri zahar, cateva picaturi de esenta rom, 2 linguri bune de cacao, 2 linguri margarina, cateva stafide, miez de nuca taiat marunt, 1 plic zahar vanilat si 1 pahar lapte caldut. Se amesteca...
Bucatile de carne se spala si se pun la fiert intr- oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza deasupra.Dupa ce a fiert circa 40 minute la foc mediu am adaugat ceapa,morcovii,ardeiul,usturoiul toate taiate cubulete mici.Am lasat sa fiarba vreo 10 minute si am adaugat pe rand...
Capsunii se curata de codite si frunze se spala si se taie bucatele mici. Se pun 2 linguri zahar si se mixeaza bine. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri zahar pana obtinem o spuma tare si groasa .Se adauga capsunii peste spuma si mai mixam putin pana se amesteca bine compozitia. Spuma obtinuta...
Filetele de pangasius se spala bine, se sareaza putin pe o parte si pe cealalta .Usturoiul se curata se piseaza marunt se adauga patrunjel verde tocat marunt si putin ulei de masline. Se amesteca cu o lingura pana se formeaza un sos de culoare verde. Se ung bine bucatile de...
Bucatile le carne se bat cu ciocanul pe o parte si alta ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se lasa sa stea putin pe o farfurie. Ardeiul se taie bucatele mici si se pune putina sare si se lasa intr-un bol.
Luam cate o bucata de carne punem o feliuta de cascaval,...
Puiul se curata bine ,
se taie bucati se spala si se pune intr-un vas.
Se condimenteaza pe toate partile si se pune intr-o tava unsa cu ulei.Se aseaza bucatile de pui peste care mai punem putin ulei, cateii de usturoi taiati feliute si lamaia care o taiem si o punem pe langa pui in...
Foile se lasa sa se decongeleze si se pun pe masa de lucru care o ungem cu putin ulei sa nu se lipeasca.Intindem foaia pe pare o taiem in bucati patrate si punem in fiecare patrat cate o lingura gem.Unim colturile si le strangem putin pe margini cu degetele sa nu iasa afara compozitia.Punem si...
Iepurele se transeaza bucati mai mici si se spala bine din cateva ape. Dupa ce l-am spalat, bucatile se condimenteaza cu sare, piper, mujdei pe toate partile si se pun intr-o tava unde punem putin ulei. Asezam bucatile de carne dupa care mai punem putin ulei si rozmarinul peste carne....
Intr-un castron sau masina de framantat se pune faina, untura(eu am topit untura si am lasat sa se raceasca putin)oul,cascavalul,chiminul,putina sare si apa calduta.Se framanta bine toate cam 3-4 minute.Se formeaza bilute mici care se pun in mijlocul aparatului vaffe incalzit la maxim.Se apasa cu...
Cotletul se taie felii de 1 cm grosime si se condimenteaza cu boia dulce, piper si putina sare. Intr-o tava se pune putin ulei, se aseaza cotletul, se adauga 50ml vin, usturoiul taiat felii si se acopera cu folie de aluminiu. Se baga la cuptor la temperatura de 150 grade pentru 20 minute. Dupa ce...
Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita zahar. Intr-un castron se pune faina, oul, coaja de lamaie, 50g zahar, maiaua si se framanta un aluat.Topim margarina si o adaugam la aluat(margarina nu trebuie sa fie fierbinte). Se framanta bine pana se desprinde de pe maini. Se...
Feliile de paine se ung pe amandoua parti cu putina margarina si se pun sa se prajeasca in sandwichera sau o tigaie. Dupa ce s-au prajit putin se pune felia pe o farfurie si se pune o felie de sunca presata, branza topita, salata verde, felii de rosii, castravete murat, putina sare. Acoperim cu...
Intr-o oala punem sa fiarba apa cu putina sare si 2 linguri ulei.Cand apa incepe sa fiarba adaugam spaghetele pe care le rupem in doua si le lasam sa fiarba la foc mic timp de 6-8 minute.Dupa ce sau fiert le punem intr-un strecutator si le scugem de apa si le bagam sub un jet de apa rece....
Ceapa se curata se taie marunt si se pune sa se caleasca in putin ulei.Carnea se spala si se taie cuburi dupa care se adauga peste ceapa si se lasa putin sa se caleasca.
Ardeiul se spala si se taie bucatele mici si il adaugam peste carne.Morcovii se curata de coaja se spala dupa care se...
Ficatul se curata bine de grasimi si resturi de pielite si se pune intr-un bol.
Se spala cu cateva jeturi de apa rece pana cand ramane curat.
Se condimenteaza cu putin delicat pui,piper si putina sare.
Intr-o tava mai mica punem putin ulei masline si punem ficatei in tava.
Mai punem...
Se curata de foi se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator ca sa se scurga bine de apa.
Se prepara compozitia din 3 oua , putina faina si sare se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Bucatile de...
Se pune faina intr-un castron sau in robotul de bucatarie daca aveti, se adauga 2 linguri ulei masline , putina sare si apa.
Se malaxeaza(sau framanta) circa 3 minute dupa care se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea 30 minute.
Dupa ce au trecut 30 min.luam o tava...
Aripioarele se curata bine se spala si se aseaza pe o farfurie mare.
Se condimenteaza si se ung cu ulei si se pun intr-o tava.
Dupa ce le-am pus in tava se stoarce o jumatate lamaie peste aripi,se pune ramura de rozmarin verde si se acopera cu hartie de aluminiu.
Se incalzeste...
Se bat albusurile spuma cu 6 linguri zahar. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri apa si 3 linguri ulei si se toarna peste albusurile batute spuma. Faina se amesteca cu 3 linguri cacao si 1/2 plic praf de copt si 1 praf sare. Se adauga in ploaie peste albusuri si galbenusuri care au fost batute...
MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert o oala cu apa pentru a opari varza.
Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.
Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite....
Prajitura cu cirese
Ouale se bat spuma cu 10 linguri zahar. Pe rand adaugam zaharul vanilat, laptele, uleiul, un varf sare si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza toate pana obtinem un aluat moale. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Ciresele se spala, le scoatem samburii...
Mere la cuptor
Merele se spala dupa care le scoatem cotorul din mijloc si le asezam intr-o tava. Zaharul se amesteca cu putina scortisoara si se umple fiecare gaura a merelor. Punem putina miere peste mere si punen putina apa pe fundul tavii si bagam merele la cuptor la temperatura de 180 grade cam 30 -40...
Supa crema de dovlecel
Dovleceii se spala, se curata si se taie cubulete mici. La fel curatam morcovul, cartoful si se taie si ei cubulete mici. Intr-o oala mai mica punem 1 litru apa, lasam pana incepe sa fiarba putin si adaugam morcovul, cartoful si dovleceii. Se lasa sa fiarba cam 15-20 minute si adaugam...
Pui rotisat umplut cu bacon
Puiul se parleste de puf si se spala bine. Baconul se taie feliute mici. Intr-un bol punem 1 plic condiment pui, 1/2 lamaie stoarsa, putina sare, ulei si amestecam bine. Ungem bine puiul inauntru dupa care taiem o lamaie in doua si bagam o jumate de lamaie in pui, bucatile bacon, 3 catei usturoi,...
Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide
Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucati cu mana si se pun intru-un castron. Se adauga 5 linguri zahar, cateva picaturi de esenta rom, 2 linguri bune de cacao, 2 linguri margarina, cateva stafide, miez de nuca taiat marunt, 1 plic zahar vanilat si 1 pahar lapte caldut. Se amesteca...
Ciorba taraneasca cu afumatura
Bucatile de carne se spala si se pun la fiert intr- oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza deasupra.Dupa ce a fiert circa 40 minute la foc mediu am adaugat ceapa,morcovii,ardeiul,usturoiul toate taiate cubulete mici.Am lasat sa fiarba vreo 10 minute si am adaugat pe rand...
Spuma de capsuni cu frisca
Capsunii se curata de codite si frunze se spala si se taie bucatele mici. Se pun 2 linguri zahar si se mixeaza bine. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri zahar pana obtinem o spuma tare si groasa .Se adauga capsunii peste spuma si mai mixam putin pana se amesteca bine compozitia. Spuma obtinuta...
Pangasius la cuptor cu orez
Filetele de pangasius se spala bine, se sareaza putin pe o parte si pe cealalta .Usturoiul se curata se piseaza marunt se adauga patrunjel verde tocat marunt si putin ulei de masline. Se amesteca cu o lingura pana se formeaza un sos de culoare verde. Se ung bine bucatile de...
Rulouri de porc la cuptor
Bucatile le carne se bat cu ciocanul pe o parte si alta ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se lasa sa stea putin pe o farfurie. Ardeiul se taie bucatele mici si se pune putina sare si se lasa intr-un bol. Luam cate o bucata de carne punem o feliuta de cascaval,...
Pui cu cartofi la cuptor
Puiul se curata bine , se taie bucati se spala si se pune intr-un vas. Se condimenteaza pe toate partile si se pune intr-o tava unsa cu ulei.Se aseaza bucatile de pui peste care mai punem putin ulei, cateii de usturoi taiati feliute si lamaia care o taiem si o punem pe langa pui in...
Trigoane cu gem si nuca
Foile se lasa sa se decongeleze si se pun pe masa de lucru care o ungem cu putin ulei sa nu se lipeasca.Intindem foaia pe pare o taiem in bucati patrate si punem in fiecare patrat cate o lingura gem.Unim colturile si le strangem putin pe margini cu degetele sa nu iasa afara compozitia.Punem si...
Iepure cu rozmarin la cuptor
Iepurele se transeaza bucati mai mici si se spala bine din cateva ape. Dupa ce l-am spalat, bucatile se condimenteaza cu sare, piper, mujdei pe toate partile si se pun intr-o tava unde punem putin ulei. Asezam bucatile de carne dupa care mai punem putin ulei si rozmarinul peste carne....
Saratele cu chimen
Intr-un castron sau masina de framantat se pune faina, untura(eu am topit untura si am lasat sa se raceasca putin)oul,cascavalul,chiminul,putina sare si apa calduta.Se framanta bine toate cam 3-4 minute.Se formeaza bilute mici care se pun in mijlocul aparatului vaffe incalzit la maxim.Se apasa cu...
Cotlet la cuptor cu piure de cartofi
Cotletul se taie felii de 1 cm grosime si se condimenteaza cu boia dulce, piper si putina sare. Intr-o tava se pune putin ulei, se aseaza cotletul, se adauga 50ml vin, usturoiul taiat felii si se acopera cu folie de aluminiu. Se baga la cuptor la temperatura de 150 grade pentru 20 minute. Dupa ce...
Baigli cu mac
Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita zahar. Intr-un castron se pune faina, oul, coaja de lamaie, 50g zahar, maiaua si se framanta un aluat.Topim margarina si o adaugam la aluat(margarina nu trebuie sa fie fierbinte). Se framanta bine pana se desprinde de pe maini. Se...
Sandwich etajat
Feliile de paine se ung pe amandoua parti cu putina margarina si se pun sa se prajeasca in sandwichera sau o tigaie. Dupa ce s-au prajit putin se pune felia pe o farfurie si se pune o felie de sunca presata, branza topita, salata verde, felii de rosii, castravete murat, putina sare. Acoperim cu...
Spaghete cu carne
Intr-o oala punem sa fiarba apa cu putina sare si 2 linguri ulei.Cand apa incepe sa fiarba adaugam spaghetele pe care le rupem in doua si le lasam sa fiarba la foc mic timp de 6-8 minute.Dupa ce sau fiert le punem intr-un strecutator si le scugem de apa si le bagam sub un jet de apa rece....
Fasole verde scazuta, cu muschi de porc
Ceapa se curata se taie marunt si se pune sa se caleasca in putin ulei.Carnea se spala si se taie cuburi dupa care se adauga peste ceapa si se lasa putin sa se caleasca. Ardeiul se spala si se taie bucatele mici si il adaugam peste carne.Morcovii se curata de coaja se spala dupa care se...
Ficatei de pui cu usturoi la cuptor
Ficatul se curata bine de grasimi si resturi de pielite si se pune intr-un bol. Se spala cu cateva jeturi de apa rece pana cand ramane curat. Se condimenteaza cu putin delicat pui,piper si putina sare. Intr-o tava mai mica punem putin ulei masline si punem ficatei in tava. Mai punem...
Conopida pane
Se curata de foi se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator ca sa se scurga bine de apa. Se prepara compozitia din 3 oua , putina faina si sare se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Bucatile de...
Pizza cu anchoas si mozzarela
Se pune faina intr-un castron sau in robotul de bucatarie daca aveti, se adauga 2 linguri ulei masline , putina sare si apa. Se malaxeaza(sau framanta) circa 3 minute dupa care se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa stea 30 minute. Dupa ce au trecut 30 min.luam o tava...
Aripioare de pui la cuptor cu piure
Aripioarele se curata bine se spala si se aseaza pe o farfurie mare. Se condimenteaza si se ung cu ulei si se pun intr-o tava. Dupa ce le-am pus in tava se stoarce o jumatate lamaie peste aripi,se pune ramura de rozmarin verde si se acopera cu hartie de aluminiu. Se incalzeste...
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca
Se bat albusurile spuma cu 6 linguri zahar. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri apa si 3 linguri ulei si se toarna peste albusurile batute spuma. Faina se amesteca cu 3 linguri cacao si 1/2 plic praf de copt si 1 praf sare. Se adauga in ploaie peste albusuri si galbenusuri care au fost batute...
SARMALE CU CIOLAN AFUMAT
MOD DE PREPARARE: Se pune la fiert o oala cu apa pentru a opari varza. Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc. Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite....