publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Varza calita cu mamaliga
Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se...
Mancare de mazare
Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si...
Aperitiv gogosi cu porumb
Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga porumbul, patrunjelul si ceapa tocata marunt. Se pun la prajit cu ajutorul unei linguri, in ulei ...
Salata de fructe cu inghetata
Salata de fructe : Pepenele galben trebuie sa aiba miezul portocaliu si a cantarit 1,115 kg, dar nu l-am pus pe tot. Se spala, se taie felii, se curata de seminte si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu celelate fructe. Vedeti cum taiati mango, pentru ca are un sambure mare plat. Trebuie...
Desert salata de fructe
Se spala banana, se decojeste si se taie in cubulete.Se amesteca bananele cu afinele ( cine doreste si miere) si se aseaza fructele pe straturi. Primul strat este de afine cu banane ,apoi zmeura si tot asa pana ramane zmeura ultimul strat. Se poate orna cu frunze de menta sau...
Desert biscuiti cu crema de ciocolata
Se amesteca in primul bol: untul, zaharul, sarea, galbenusurile. In cel de-al doilea vas se pun: faina cernuta, praf de copt, zahar vanilinat si cacao. Se toarna compozitia de oua cu unt, peste cea de faina si se framanta cateva secunde. Aluatul se tine la frigider 30 minute. Se intinde...
Ciocolata calda cu scortisoara
Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita fina), la fiecare cana servita, pentru ca raman bucatele de ciocolata care nu s-au topit. Se scot si...
Capsuni cu sirop
Se lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau asemanatoare) si cu ajutorul unei linguri presati usor, pana rezulta un sirop mai gros. Siropul se...
Desert tort de biscuiti cu zmeura
Se pregateste crema de vanilie : galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilinat,amidonul si putin lapte. Cand fierbe restul de lapte, se adauga compozitia de oua si se amesteca repede.Fierbeti 10 minute, pana se ingroasa (amestecand in tot acest timp).Se inchide focul si se pune zahar...
Tarte cu peste
Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si...
Tarta cu ceapa si bacon
Umplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit. Smantana se...
Aperitiv pateuri cu carne
Umplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se aduaga pasta de rosii si boia.Fierbeti inca 30 minute,pana scade sosul.Se lasa la racit,dupa care...
Desert chec cu glazura de ciocolata
Aluat chec : Ciocolata, laptele si untul se fierb pana se topesc .Se amesteca si se inchide focul.Ouale se mixeaza cu zaharul ,pana devine compozitia cremoasa.Se adauga amestecul de ciocolata, sucul stors de la o portocala si coaja.Se pun faina si praful de copt si se toarna aluatul , in tava...
Desert chec cu sos de zmeura
Se unge o tava de ceramica, cu unt (se poate folosi hartie de copt ). Pentru aluat , se foloseste acelasi pahar de la iaurt, pentru toate ingredientele. Se amesteca ouale cu zaharul, pana se fac spuma.Apoi, se adauga uleiul,putin cate putin,lingurita de suc de lamaie,iaurtul si la final faina...
Desert chec cu grapefruit, mac si crema de lamaie
Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de grapefruit si semintele de mac. Se unge o tava de chec cu unt si se toarna...
Desert crema de ciocolata cu unt de arahide
Se rup in bucati cele doua ciocolate, se pun intr-un vas, pe baie de aburi si se lasa pana se topesc. Se inchide focul, se ia vasul si se adauga uleiul, treptat, amestecand intr-un singur sens. Apoi, adaugati untul de arahide care trebuie sa fie fin. Se pune crema in frigider cam 1 ora. Se poate...
Aperitiv rulouri cu bacon si mozzarella
Baconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va rezulta un aluat moale, putin lipicios. Se imparte in doua parti. Se va folosi multa faina cand...
Desert biscuiti cu scortisoara
Untul se topeste si se lasa la racit. Faina se amesteca cu condimentele, praful de copt, bicarbonatul stins in otet si sarea. Apoi se adauga oul, zaharul brun (care se face pudra), untul si se amesteca. Se pune aluatul in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul (daca este...
Aperitiv biscuiti cu seminte
Cascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme, care se coc in cuptorul preincalzit, 10-12 minute sau pana sunt gata.
Desert chec cu banane
Peste galbenusuri se toarna in fir subtire uleiul, amestecand intr-un singur sens, ca la maioneza. Se adauga coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma cu sare, apoi se adauga zaharul in ploaie si si se continua, pana se intaresc. Se pune peste albusuri,praful de copt stins in zeama de...
Paine cu ceapa calita
Ceapa se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se caleste in 50 ml ulei, pana se inmoaie. Se toarna 100 ml lapte cald,intr-un bol. Se adauga zaharul si drojdia uscata si se amesteca. Nu este nevoie de faina, va creste, dupa 20 minute, daca este tinut intr-un loc cald. Se pune ceapa...
Paste cu branza si bacon
Se pune apa (mai multa) la fiert, iar cand da in clocot, se adauga pastele si sare. Se fierb cam 15-20 minute (depinde cum le doriti). Se scurg, daca e cazul. Baconul se taie in bucati mici si se prajeste cateva minute, in putin ulei. Se rad 150 g cascavalul si telemeaua, pe razatoarea cu...
Aperitiv biscuiti sarati
Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca este sarat cascavalul). Se intinde si se decupeaza diferite forme. Se coc in cuptorul preincalzit,...
Ciocolata calda cu menta
Se pune laptele intr-o oala, pe foc,iar cand da sa fiarba, se adauga ciocolata . Se inchide aragazul si se amesteca ,pana se topeste ciocolata. Adaugati esenta de menta.
Ciocolata calda
Se pun 300 ml lapte, frisca si zaharul brun intr-o cratita ,pe foc. Cand este fierbinte, se pune cacaua amestecata cu restul de 100 ml lapte .Se continua fierberea, pana incepe sa se mai ingroase (cam 5-8 minute). Se adauga esenta de vanilie si se poate servi. Se orneaza cu frisca si cacao.
Aperitiv saleuri cu seminte
Se cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite forme.Se coc cam 10...
Pate de ficat de pui
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga ficatul ,curatat de pielite si se fierbe, pana este facut. Se condimenteaza cu sare, piper,...
Desert spuma cu cafea
Se amesteca cacaua, Inka sau cafea, amidonul si zaharul cu putin lapte. Restul (de lapte) se pune la fiert impreuna cu amestecul de cacao .Se fierbe pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Inchideti focul si presarati zahar pudra (pentru a nu face pojghita). Lasati la racit. Se bate frisca si...
Desert spuma cu crema de ciocolata si alune
Se freaca galbenusurile cu zaharul,pana obtineti o spuma alba. Se pun la fiert laptele,125 ml frisca lichida,iar cand incepe sa fiarba,luati de pe foc cratita si turnati usor, crema de galbenusuri,Amestecati si puneti din nou pe foc,pana se ingroasa. Va rezulta (dupa vreo 10-15 minute) un sos...
Desert tarta cu branza si frisca
Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite. Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de ...