publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Paste cu broccoli
Broccoli se taie in buchetele mici si o parte (-doar atat este nevoie pentru o portie-75g ) se caleste in putin ulei, cateva minute. Se lasa la racit. Se pune apa cu sare, la fiert. Cand da in clocot, se adauga pastele si se amesteca. Se fierb cam 10-15 minute, fara capac, apoi se scurg. ...
Ciupercute din oua
Maioneza: 2 galbenusuri crude se amesteca cu sare,1 lg-ta mustar si putina sare de lamaie. Se amesteca intr-un singur sens, adaugand putin ulei (cateva picaturi la inceput) treptat. Se amesteca dupa fiecare cantitate de ulei. Se continua, pana rezulta cateva linguri de maioneza. Se pastreaza 1...
Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata
Crema: Frisca lichida se pune intr-un vas, pe aragaz si se lasa pana incepe sa fiarba.Inchideti si adaugati ciocolata.Lasati cateva minute ,sa se topeasca ciocolata ,apoi amestecati pana rezulta o crema lichida. Se lasa la racit ,apoi se pune in frigider 10-20 minute,pana faceti aluatul.Aveti...
Chiftele de pui si curry
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se toaca in masina sau robot de bucatarie si se amesteca cu boia,curcuma, sare, chimen (curry se foloseste mai tarziu), oul, pesmetul,usturoiul si cepele tocate marunt. Se formeaza chiftelele, se presara curry peste fiecare si se...
Tocana de vinete cu orez basmati
Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare. Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot....
Desert prajitura cu caise
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilinat. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi faina si praful de copt, treptat iar la sfarsit esentele. Caisele se spala, se taie in sferturi si se presara faina peste ele. Se...
Pui cu fulgi de porumb si cartofi
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se fierb 1 ora, din momentul in care apa clocoteste. Se scurg si se paseaza. Acum adaugati sarea, untul si amestecati. La sfarsit turnati putin lapte fierbinte, pana rezulta un piure pufos, dar nu prea moale. Pieptul de pui se...
Desert mousse de caramel
Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa. Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete. Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile...
Fursecuri cu glazura de lamaie
Fursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un aluat mai moale decat la tarte, dar asa trebuie sa fie. Se fac bilute, date prin faina , se turtesc, si se pun in tava. Mi-au iesit 20 de...
Cartofi cu pulpe de pui la cuptor
Se unge o tava de 37 x 25 cm cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei. Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin ,...
Focaccia cu salvie
Drojdia se amesteca cu 1 lg apa calda si mierea. Se cerne faina, se pune intr-un vas mai mare, iar in mijloc se pune amestecul de drojdie. Se adauga salvia tocata marunt ( eu nu am gasit cruda si am pus uscata) si uleiul. Se toarna apa treptat si se pune sare. Se amesteca pana rezulta un...
Omleta cu patrunjel si salata
Pentru salata : Se curata castravetele de coaja si se taie. La fel, rosia si ceapa verde. Se pun legumele intr-un bol, apoi se presara sare, crema de otet balsamic si putin ulei. Se amesteca. Omleta: Se bat ouale, se pun sare si patrujelul tocat. Se toarna putin ulei intr-o tigaie de...
Falafel
Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul....
Hummus
Nautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala cu apa si se fierbe 2 ore (de cand incepe sa fiarba),la foc mic,cu capac, adaugad apa cand este cazul. Se scurge din nou (pastrati...
Salau pane cu cartofi prajiti cu sos
Salaul se decongeleaza. Se taie in 3 bucati fiecare file, deci vor rezulta 6 bucati peste care se presara sare si piper. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Cartofii se curata de coaja si se taie. In uleiul incins presarati rozmarin marunt, apoi adaugati cartofii. Se...
Salau cu legume si cartofi
Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si...
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga
Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg. Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede sangele, apoi se toarna apa, cat sa-i acopere si sare. Se fierb 1 ora (cu capac), timp in care mai...
Desert chec cu banane si ciocolata
Untul se amesteca cu zaharul, cam 3 minute cu mixerul, se adauga pe rand ouale, piureul de banane (se zdrobesc cu furculita)-cam 250 g. Apoi se amesteca cu o lingura, faina in 3 transe, alternand cu smantana in 2 transe, sare si bicarbonatul stins in otet. Se...
Desert vafe cu banane si sos de caramel
Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la racit, cand este gata. Vafe : Se pune untul intr-un vas , pe ochiul mic de la aragaz pana se...
Pilaf verde cu pulpe de pui
Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim 2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga apa, cand este cazul. In acest timp se prepara pilaful verde: Se toaca ceapa marunt, se caleste,...
Budinca de macaroane cu branza si stafide
Stafidele se tin in apa cu 1 lg esenta rom. Se pune apa la fiert,iar cand da in clocot,se pune putin sare , macaroanele si capac . Se fierb cat considerati sau cat scrie pe ambalaj (eu le-am tinut vreo 15-20 minute). Se amesteca restul ingredientelor si stafidele scurse ( apa se arunca).Se...
Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa
Cum se prepara Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa Varza se toaca, se sareaza si se amesteca cu mana cateva secunde. O lasati asa pana va ocupati de celelalte legume. Ceapa o tocati marunt, o caliti, apoi se adauga ardeiul, boiaua, pasta de rosii si sare. Se...
Desert negresa de post
Se stinge bicarbonatul si praful de copt in otet. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv rahatul taiat cubulete si se toarna intr-o tava de 30 x 20 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Se coace 45 minute sau pana este gata (la mine a durat peste 1 ora). Se lasa la racit, apoi se...
Desert tarta cu iaurt si kiwi
Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute. Umplutura :cele 4 kiwi se curata de coaja si se taie cubulete. Acestea, se pun intr-o oala la fiert cu 150 g zahar...
Ghiveci de legume cu orez fiert
Pentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii si apoi in bucati mai mici, o parte de telina, taiata in cubulete mici, morcovul taiat rondele (sau...
Salata cu ton
Frunzele de salata se spala bine si se storc, in palma. Apoi se rup in bucatele si se asaza pe o farfurie. Se taie telemeaua, cubulete ,iar rosiile in jumatati. Se pun peste salata, legumele, cubuletele de telemea,semintele, tonul scurs (eu am avut in suc propriu) si se face sosul. Intr-o...
Tocanita de cartofi
Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se...
Placinte cu varza
Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30...
Desert chec aromat de post
Se bat bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand apa minerala, sucul (stors) de portocale, esenta rom, faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara si nuca macinata. Se toarna 1/3 aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, pentru a se scoate mai usor. Se pun...
Ciuperci cu omleta
Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se amesteca cu ciupercile. Se pune ulei intr-o cratita si se toarna compozitia de ciuperci cu oua si se...