Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete

Desert briosa tresata

In Prajituri la 11 Noi 2018

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat. Acoperiti aluatul si lasati sa creasca...

Desert prajitura cu lapte condensat

In Prajituri la 11 Noi 2018

Incalziti cuptorul la 170 °C. Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul. Adaugati laptele concentrat si amestecati. Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit amestecand. Turnati in forma unsa (24 cm). Presarati deasupra migdalele feliate. Dati la cuptor...

Desert muffins cu ciocolata si vanilie

In Dulciuri la 9 Noi 2018

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugati treptat laptele si uleiul. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in amestecul cu oua. Impartiti aluatul in 2, puneti vanilia intr-o parte si cacaoa in cealalta parte....

Supa crema de dovlecei

In Supe/Ciorbe la 9 Noi 2018

Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul  de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti paprika, cimbru uscat, sare, piper si amestecati. Acoperiti cu apa, puneti cubul de legume si...

Desert clafoutis cu struguri

In Prajituri la 9 Noi 2018

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de minute. Amestecati ouale cu restul de zahar. Adaugati faina si apoi treptat laptele. Verificati...

Desert churros spanioli de casa

In Dulciuri la 28 Oct 2018

Într-o cratiță, se pune untul cu apa si sarea si se lasa sa se topeasca untul. Cand incepe sa fiarba se toarnă dintr-o dată toata făina.  Se amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a obține o pastă omogenă.  Continuati sa amestecati la foc mic pentru a...

Rosii umplute cu sardine

In Peste la 28 Oct 2018

Fierbeti ouale in apa cu sare timp de 10 minute . Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalam rosiile, le taiem capacul apoi scobim interiorul. Scurgem bine lichidul din ele, punem sare si le lasam sa se scurga cateva minute Scoateti sardinele din conserva, indepartati uleiul lor...

Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado

In Fructe de mare la 24 Oct 2018

Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu avocado-ul, smantana, maioneza si coaja rasa de limeta. Puneti sare si piper. Rezervati la rece in 6 verine mici individuale....

Aperitiv pogacele unguresti cu cascaval / Pogacsa

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2018

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si incorporati apoi treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic....

Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

In Prajituri la 24 Oct 2018

Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine). Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul incalzit la 200°C . Intr-o oala pe foc, puneti laptele, nuca de cocos si untul. Lasati untul sa...

Desert flan (budinca) pariziana

In Prajituri la 21 Oct 2018

Incalziti cuptorul la 180° C. Taiati pastaia de vanilie in lungime si radeti miezul cu un cutit. Intr-o oala cu fundul dublu si clatita cu apa rece puneti laptele la fiert cu pastaia de vanilie si miezul recuperat. Aduceti la fierbere. Intre timp bateti bine ouale cu zaharul,...

Tajina tunisiana cu conopida si carne

In Mancaruri cu carne la 21 Oct 2018

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 minute (buchetelele trebuie sa ramana un...

Macrou proaspat cu scoici, chorizo si rosii

In Peste la 20 Oct 2018

Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti untul si uleiul. Sotati ceapa si usturoiul cu paprika afumata. Adaugati carnatul taiat si prajiti...

Desert crema de lapte orientala

In Dulciuri la 9 Oct 2018

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati. Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand...

Orez cu linte si carne de pui

In Pui la 9 Oct 2018

Curatati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti Kub-ul de pui si acoperiti cu apa. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 25 de...

Pastai verzi cu carnat chorizo si sos de rosii

In Mancaruri de legume la 7 Oct 2018

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit carnatul taiat felii, ceapa taiata marunt si...

Piept de rata cu pepene galben

In Rata la 7 Oct 2018

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos. Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4...

Aperitiv wrap/snack

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2018

Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta  aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in bucatele. Puneti o lingura de pesto rosu si o lingura de branza pe fiecare tortilla. Dati un tur...

Desert prajitura cu gem de zmeura si bezea / Noirmoutier

In Prajituri la 7 Oct 2018

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati rapid pana obtineti un aluat. Intindeti-l cu mana intr-o tava unsa 25/25 cm. Dati la rece tava...

Rulada de porc cu branza cheddar

In Porc la 7 Oct 2018

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry taiate in 2. Rulam si legam cu sfoara de bucatarie. Le presaram cu sare, piper, paprika si le...

Desert prajitura 'mi-cuit' cu ciocolata

In Prajituri la 24 Sep 2018

Topiti ciocolata la bain-marie, apoi adaugati untul taiat bucatele. Amestecati bine si lasati sa raceasca. Frecati ouale cu zaharul, apoi incorporati faina. Adaugati ciocolata topita. Amestecati bine. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti formele si puneti 1/3 din...

Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2018

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt. Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2. Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de...

Aperitiv crochete de carne cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2018

Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in mijloc bucatele de parmezan. Le-am pus la rece 20 de minute inainte de a le praji pentru a se tine...

Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

In Supe/Ciorbe la 22 Sep 2018

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa. Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs. Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită). Se taie in bucati. Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile...

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

In Fructe de mare la 22 Sep 2018

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...

Salata de fructe in suport de pepene verde

In Salate la 22 Sep 2018

Spalati fructele. Taiati pepenele in forma de carucior. Goliti-l cu o lingurita. Am facut bile cu o lingurita speciala de pepene galben (melon). Puneti pepenele pe o farfurie. Taiati portocala in 2. Folositi o jumatate pentru a face capul, fixati ochii din zmeura cu scobitori ....

Desert Mini Clafoutis cu branza de vaci si cirese

In Dulciuri la 22 Sep 2018

Incalziti cuptorul la 80°C. Bateti ouale intregi cu zaharul, incorporati amidonul de porumb si adaugati laptele concentrat si branza de vaci. Amestecati pana obtineti o compozitie neteda. Ungeti cu unt formele individuale. Turnati compozitia (lasati liber 1 cm) si adaugati cateva...

Salata de cartofi cu hering marinat

In Salate la 16 Sep 2018

Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor. Se curata cartofii si se taie in cuburi....

Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

In Dulciuri la 14 Sep 2018

Amestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile. Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta. Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt unsa. Trebuie sa aveti 3-4 cm de aluat. Dati la cuptorul incalzit la 140°C, timp...

Aperitiv omleta Rossini

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2018

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie maruntita de ficat de rata, piper proaspat macinat si sucul de trufa neagra. Amestecati. Amestecati...

Afisate 361 - 390 din 1003 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]