publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Piure de cartofi cu varza si bacon
Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt....
Desert Brigadeiro- bomboane, trufe cu ciocolata braziliene
Intr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua. Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura. Varsati intr-o farfurie adanca, lasati sa se raceasca si dati la frigider 1 ora. Ungeti mainile...
Desert Prajitura cu migdale- Gâteau Nantais
Frecati untul moale cu zaharul tos. Adaugati pudra de migdalele si treptat ouale continuand sa amestecati. Incalziti cuptorul la 170°C. Adaugati faina si 200 ml de rom, amestecand usor. Turnati intr-o tava unsa (22 cm) si dati la cuptor timp de 30 minute (verificati coacerea cu o...
Fajitas cu carne si ghiveci de legume
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul incalzit. Adaugati carnea tocata. Sotati impreuna cateva minute, puneti ghiveciul de legume, bulionul de rosii, cimbrul uscat si 500 ml de apa. Amestecati si lasati la fiert impreuna 10 minute maximum. Puneti sare, piper si la sfarsit cascavalul...
Aperitiv Oua cu carnat chorizo, ricotta si sos de rosii
Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5 minute. Puneti sare si piper. Spargeti ouale deasupra, decorati cu branza taiata felii...
Gratin de vinete cu brânză sărată
Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline, sarati.Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp 15 minute in cuptorul incalzit...
Pateuri cu carne - Somsa
Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat dreptiunghiular si l-am impartit in 16 patrate. Puneti umplutura de carne pe fiecare parte. Faceti...
Aperitiv cu oua cu sos de rosii - Oija (Tunisia)
Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes. Puneti rosiile si condimentele , gatiti timp de 5 minute si puneti apoi concentratul de rosii diluat in...
Supa de pui cu orez - Canja
Intr-o oala adanca rumeniti ceapa in uleiul incalzit, adaugati rondelele de morcovi si bucatile de pui. Rumeniti impreuna, colorati carnea timp pe 8 minute. Adaugati orezul, amestecati si reveniti timp de 2 minute. Acoperiti cu apa - am pus 1,25 l. Puneti kub-ul de pui, piper, acoperiti...
Desert briosa Hokkaido (Japon)
Aluat Tangzhong : Amestecati cu un tel intr-o oala pe foc mic apa, laptele si faina. Amestecati pana se ingroasa si obtineti un sos béchamel. Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa se raceasca. Briosa : Intr-un castron sau in bolul robotuui puneti toate...
Salata cu sardine si avocado
Spalati legumele, scurgeti foile de salata, taiati ardeiul in lamele. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Scoateti sardinele din conserva, indepartati uleiul lor si osul principal. Curati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti...
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc...
Vinete rotunde umplute
Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incalzit , adaugati carnea si gatiti-le timp de 5 minute....
Carne de vita sotata in stil mongolez
Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita. Puneti piper, scoateti si lasati deoparte....
Desert pana cotta cu lapte si capsuni
Spalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar. Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc. Adaugati...
Desert sarlota pariziana cu zmeura - Reteta 600
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se pun pe foc 200 g de zmeura cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca cu zmeura calda luata de pe foc pana se topeste. Se lasa sa se raceasca si se...
Cocktail Demi-peche
Pregatiti-l direct in paharul de servit. Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea. Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta. Serviti !
Mini pizza de vinete si dovlecei
Spalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Sarati si presarati cu sare si cu oregano. Puneti deasupra sosul de rosii si dati la...
Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor
Incalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca, ridicati marginile si sudati capetele. Puneti umplutura cu branza in centru. Dati la cuptor timp de 12...
Compot de prune galbene
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva ori. Lasati sa se raceasca si pastrati in borcane la frigider. Daca faceti o cantitate mai...
Pastai galbene cu smantana
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt si usturoiul tocat in...
Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat
Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika. Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. ...
Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca zeama de lamaie sau otet. Marinata este gata, o puteti folosi imediat sau conserva intr-un borcan la...
Tajina de dorada
Curatati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa marineze timp de 30 de minute. Puneti pe fundul vasului rondele de rosii, de ceapa si ardei rosu. Puneti...
Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)
Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul. Luati de pe foc si dati deoparte. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat...
Supa crema de fasole proaspata fava
Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare. Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata. Rumeniti pe ambele parti. Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute....
Vinata evantai-acordeon la cuptor
Spalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se va deschide in evantai. Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata. Taiati branza...
Peste alb si creveti cu sos soia
Curatati cartofii, taiati-i in 2 si puneti-i la fiert in apa cu sare. Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul curatat. Sautati gimbirul si usturoiul intr-o tigaie in uleiul cald. Taiati...
Muschiulet de porc cu curry verde
Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile. Taiati ardeiul in bucatele. Adaugati pasta de curry, apa, laptele de cocos,...
Desert placinta cu zahar
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (450 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati ouale pe rand, apa calduta si untul moale taiat bucatele. Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si nu mai este lipicios. Am adaugat...