publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Desert biscuiti vitralii
Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30 minute. Incalziti cuptorul la 180°. Fainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati...
Desert prajitura rapida cu mere
Amestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros. Curatati si taiati merele felii destul de groase. Amestecati merele cu aluatul pregatit. Varsati totul...
Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois
Incalziti cuptorul la 180 °C. Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare). Dati la rece. Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intr-un castron sau in bolul robotului frecati bine oul intreg cu galbenusul si zaharul....
Varza dulce ca la Cluj
Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se...
Desert nuci umplute
Amestecati faina, zaharul, nucile macinate, cacaua si vanilia. Adaugati treptat untul taiat bucatele si formati o bila de aluat. Puneti-o la rece cel putin 1 ora - am pus-o intr-o punga de congelat si lasat o noapte la rece. Se fac 30-40 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse....
Pui cu ardei si smantana / Piccata romana
Se curata si se toaca marunt ceapa. Tăiați baconul bucățele. Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele. Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Tăiați pieptul de pui în cuburi....
Desert placintele cu mere si foietaj
Curatati si dati merele pe razatoare. Gatiti-le timp de 10 minute cu zaharul , scortisoara si coaja de lamaie. Ladati sa se raceasca complet. Adaugati 1 lingura buna de marmelada si amestecati. Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti hartie de copt pe o placa marisoara . Etalati...
Andive cu portocale, nuci si branza Roquefort
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper. Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se...
Lapte cald cu mirodenii - El Sahlab/ Salep
Amestecati amidonul de porumb dans un pic de lapte. Incorporati apoi in restul de lapte si puneti pe foc. Adaugati zaharul si aduceti a fierbere. Reduceti focul si gatiti timp de 10 minute amestecand mereu. Trebuie sa se-ngroase un pic. Luati de pe foc, adaugati...
Rom macerat cu portocala, lime si scortisoara
Taiati portocala si lamaia in felii cu tot cu coaja. Intr-un borcan de 1 l turnati romul si puneti zaharul. Amestecati bine. Adaugati feliile de portocala si lamaie , scortisoara si anasonul stelat. Umpleti bine si-nchideti borcanul. Puneti-l intr-un loc uscat si lasati-l sa...
Desert tort Buturuga Tiramisu
Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca. Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti. Separati galbenusurile de albusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana...
Desert biscuiti melci bicolori
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati. Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati. Impartiti aluatul obtinut in 2. Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate. Cu un sucitor...
Desert cornulete cu rahat
Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g). Inveliti bula de aluat in film alimentar si...
Dulceata (chutney) cu pere si condimente
Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati zaharul si perele taiate. Gatiti timp de 5 minute amestecand un pic. Puneti toate condimentele,...
Desert placinta rulada cu mere
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperiti cu un prosop curat si lasati...
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca. Desfaceti aluatul pe placa acoperita cu hartie de copt. Puneti feliile de jambon pe toata suprafata....
Bibeleskaes- Branza alsaciana
Scurgeti branza de zer daca este netransformata. Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul. Este baza garniturii Bibeleskaes. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul. O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei. Fiecare...
Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza
Incalziti cuptorul la 200°C. Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota. Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor. Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati. Sarati si piparati pestele. Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra...
Desert prajitura invizibila, cu mere
Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt. Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4....
Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda...
Varza cu smantana si sunca afumata
Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati ceapa si morcovul. Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul. Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit. Adaugati bucatelele...
Orez cu legume / Biryani
Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente. Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp...
Desert brownie cu nuci
Incalziti cuptorul la 180° C. Topiti ciocolata rupta bucatele cu untul la microunde sau la bain-marie. Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Intre timp bateti ouale intregi cu zaharul, vanilia si romul. Trebuie sa-si dubleze volumul. Incorporati ciocolata topita si racita,...
Desert strudel cu mere, nuci si fistic
Se curata merele si se dau pe razatoarea cea mare. Gatiti merele rase cu untul, zaharul si scortisoara timp de 15 minute. Trebuie ca compozitia sa nu fie prea lichida. Lasati sa se raceasca. Scoateti batonul de scortisoara. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de...
Ravioli proaspete cu sos de smantana si ciuperci
Curatati si taiati ciupercile felii. Sautati-le intr-o tigaie in 15 g de unt timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati, turnati vinul, adaugati pudra de vitel si lasati sa scada 2-3 minute. Incorporati apoi smantana. Puneti sare,...
Crochete din cartofi si faina de naut
Curatati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post). Spalati si taiati marunt cozile de...
Humus cu faina de naut
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine). Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute. Luati...
Salata de fasole alba
Daca folositi fasole boabe uscate, puneti-le la inmuiat o seara inainte. A 2- zi le scurgeti si le clatiti sub un jet de apa rece. Ale mele erau proaspete, curatate si congelate imediat. Puneti fasolea boabe congelata intr-o cocota/oala adanca. Acoperiti cu apa, adaugati bicarbonatul...
Pui cu legume la cuptor
Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti sare, piper si paprika. Rumeniti puiul, scoateti-l si puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Incalziti...
Scarita de porc la cuptor
Puneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue. Presarati sare si piper. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele. Puneti legumele peste carne, accoperiti cu o foaie de aluminium si dati la cuptorul incalzit la 180 °C, timp de...