publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica. Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper....
Ravioli proaspete cu sos de branza roquefort si nuci
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 8 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa salota. Prajiti-o in 15 g de unt fara s-o colorati, turnati vinul, adaugati pudra de vitel si lasati sa scada 2-3 minute. Incorporati apoi smantana....
Kashmiri Chai, ceai roz indian
Turnati 2 cani de apa intr-o oala adanca. Scoateti semintele de cardamom din capsule. Puneti in apa semintele de cardamom si ceaiul verde. Adaugati varful de baking powder (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) si lasati sa fiarba timp de 20 de minute. Apa trebuie sa scada de...
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura
Preparam biscuitul : Incalziti cuptorul la180° C. Bateti spuma 2 albusuri cu un varf de sare si 20 g de zahar. Bateti (amestecati cu un mixer) oul intreg, cele 2 galbenusuri si 70 g de zahar pana isi vor tripla volumul. Adaugati faina si cacaua cernute, amestecati si incorporati...
Desert prajitura cu iaurt, cacao si capsuni
Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti albusurile spuma cu un varf de sare. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine galbenusurile cu zaharul si vanilia. Incorporati iaurtul, adaugati faina amestecata cu praful de copt. Adaugati cacaua si uleiul. Amestecati bine...
Ravioli proaspete cu sos cremos si curry verde
Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul. Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp de 5 minute. Puneti piper, atentie la sare, pasta de curry si parmezanul sunt sarate. Incorporati...
Tocana de iepure cu prune uscate si bere
Taiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa...
Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza
Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Puneti-le peste sosul de rosii. Decorati cu lamele de ardei rosu. Turnati vinul...
Parjoale rusesti - Kotlietky
Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte. Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust, Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg si legumele mixate. Puneti sare si piper. Intr-o farfurie intinsa varsati un pic de pesmet fin....
Fish and Chips englez
Amestecati faina cu un varf de sare si incorporati treptat berea. Puneti galbenusul si apoi incorporati albusul batut spuma. Spalati pestele, uscati-l cu un prosop. Taiati pestele bucati, puneti sare si piper si dati-l usor prin faina. Intr-o tigaie sau friteoză puneti uleiul...
Sandwich Club cu avocado si sardine
Spalati lamaia verde. Curati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Stropiti-le cu zeama de lamaie. Mixati branza de capra, ceapa taiata marunt cu avocado-ul si coaja rasa de limeta. Puneti sare si piper....
Desert mini clafoutis cu mere si pere
Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara, amestecati si dati deoparte. Bateti ouale. Amestecati amidonul de porumb cu zaharul, cu pudra de...
Aperitiv cu ton si rosii
Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat. Amestecati si gatiti timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca. Intr-un castron bateti ouale...
Aperitiv cu chorizo
Incalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti cascavalul ras, parmezanul ras, cimbrul uscat. Amestecati si incorporati ouale unul cate unul. Turnati...
Desert biscuiti cu coaja de lamaie confiata
Taiati bucatele coaja de lamaie confiata. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharurile si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai ca untul sa fie topit si ca zaharurile sa fie bine incorporate. Luati de pe...
Ficat de pasare confiat cu quinoa
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui. Puneti sare, piper si boia de ardei. Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si usturoiul. Rumeniti totul impreuna cateva minute. Adaugati sosul de rosii si gatiti la foc...
Pulpe de rata caramelizate
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat. Puneti pulpele intr-un plat pentru cuptor si ungeti-le bine cu sosul obtinut. Lasati-le sa marineze 30 de minute la temperatura ambianta. Intoarceti-le dupa 30 de minute...
Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale
Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry. Adaugati mazarea si amestecati. Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute....
Mancarica de carnati cu rosii
Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt ghimbirul. In aceeasi tigaie, in grasimea ramasa de la carnati sau intr-un pic de ulei puneti la...
Tocanita de pui Yassa
Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor. Dati deoparte marinata. Intre timp curatati,...
Tagliatelle proaspete cu sos cremos de mozzarella
Gatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se topeasca complet, amestecati. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Trebuie sa fie...
Salata completa
Spalati salata si puneti-o la scurs. Puneti la fiert ouale... le puteti face tari, moi cum preferati. Preparati sosul vinaigreta, amestecati cu un tel toate ingredientele. Curatati partial de coaja castravetele (caci bio), taiati-l in felii subtiri, puneti sare deasupra si lasati la scurs...
Salata cu quinoa, avocado si grapefruit
Spalati bine quinoa in apa rece. Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute. Scurgeti, lasati sa se raceasca. Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron adanc si adaugati uleiul de masline, pudra de coriandru, sare, piper si paprika. Amestecati. Curati...
Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy
Spalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa ramana calduta ca sa absoarba bine sosul. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul,...
Supa norvegiana de peste
Curatati si taiati bucati cartofii si morcovii. Puneti la fiert zeama de peste, adaugati cartofii, morcovii, ceapa intreaga si prazul si fierbeti totul timp de 10 minute. Taiati pestele in cuburi si adaugati-l impreuna ccu ciupercile curatate si taiate felii. Puneti si crevetii curatati...
Desert biscuiti crinkles cu cafea
Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale. Diluati cafeaua amestecand-o cu oul. Adaugati zaharul cu faina de migdale. Amestecati totul si dati la rece timp de 20 minute. Incalziti cuptorul la 160°C. Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali...
Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Rumeniti impreuna timp de 5 minute. Adaugati supa, puneti sare si...
Paine Focaccia cu cimbru si masline
Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti. Adaugati faina, drojdia, cimbrul...
Curry de carne de vita - Banglades
Puneti la marinat carnea timp de o ora cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, pudra de ardei iute, pudra de cumin si de turmeric. Dupa acest timp incalziti uleiul intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati pudra de cardamom si piperul si rumeniti. Puneti carnea cu tot cu marinada si sotati timp de...
Desert flan sau budinca din Corsica/ Pastizzu
Intr-o oala adanca cu fundul gros puneti laptele la fiert, adaugati grisul in ploaie, coaja de lamaie si cele 10 bucatele de zahar. Lasati sa fiarba 7 - 10 minute la foc mic, amestecand in continuu ca sa nu se prinda de fund. Varsati intr-un bol si lasati sa se raceasca complet....