Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete

Desert pasca cu branza si smantana

In Dulciuri la 30 Apr 2018

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul. Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat. Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted. Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore....

Supa crema de telina

In Supe la 30 Apr 2018

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Reveniti impreuna timp de 5 minute. Adaugati supa, puneti sare si...

Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)

In Dulciuri la 17 Apr 2018

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte. Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati. Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand...

Desert briosa bulgara

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. ...

Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2018

Desenați un cerc pe fundul oului. Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul. Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid. Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul  apoi intr-un...

Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune

In Dulciuri la 6 Apr 2018

Pregatiti aluatul: In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana. Daca nu aveti roboti, amestecati...

Racitura terina franceza / Jambon persille

In Porc la 5 Apr 2018

Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem cuisoarele in ceapa. Spalam carnea si piciorul de porc, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si...

Desert Sernik - Pasca poloneza

In Dulciuri la 1 Apr 2018

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat. Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele....

Mancare de linte cu carne afumata

In Mancaruri cu carne la 30 Mar 2018

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si sotati . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute. Se...

Tarta cu ton si sardine

In Peste la 30 Mar 2018

Pregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul scurs si faramitat. Puneti rosiile taiate in 2. Bateti ouale cu smantana, sare, piper si boia de...

Creveti cu ciuperci si smantana

In Fructe de mare la 30 Mar 2018

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati. Varsati cidrul treptat, continuati sa...

Piept de rata caramelizat

In Rata la 30 Mar 2018

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut. Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2...

Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza

In Prajituri la 30 Mar 2018

In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie. Incorporati untul topit si racit. Incalziti cuptorul...

Desert clatite cu fulgi de ovaz si kumkuat confiat

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp de 30 minute. Coaceti clatitele intr-o tigaie calda unsa cu ulei. Cu un polonic varsati...

Fruct Kumkuat confiat (2)

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute. Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi. A 2a zi, luati...

Desert gogosi poloneze- Paczki

In Prajituri la 18 Mar 2018

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...

Desert placinta invartita cu branza si stafide

In Prajituri la 18 Mar 2018

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2-3 foi una peste alta. Puneti...

Desert placinta cu banane si crema de migdale

In Prajituri la 18 Mar 2018

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt. Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina. Deasupra...

Chiftele cu dovlecei si unt de crab

In Mancaruri de legume la 17 Mar 2018

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs. Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama. Intr-un castron se amesteca...

Desert prajitura cu nuci si portocale

In Prajituri la 17 Mar 2018

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina amestecata cu praful de copt. Ungeti o forma si puneti 3/4 din compozitia obtinuta. Puneti deasupra...

Foi de brick cu ton

In Ton la 17 Mar 2018

Curatati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare , piper si paprika (dupa gustul dvs). Amestecati bine. Taiati foile de brick in 2. Puneti...

Salata cu hering afumat si cartofi

In Salate la 17 Mar 2018

Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor....

Desert biscuiti cu ciocolata si bezele

In Dulciuri la 13 Mar 2018

Taiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm)  pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai ca untul sa fie topit si ca cioccolata si zaharul sa fie bine incorporate....

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

In Dulciuri la 13 Mar 2018

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de...

Scoici Saint-Jacques bretone

In Fructe de mare la 13 Mar 2018

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de...

Fruct Kumkuat confiat

In Dulceata / Gem la 13 Mar 2018

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele. Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora. Amestecati din cand in cand. Dupa 1 ora,...

Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

In Prajituri la 28 Feb 2018

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa...

Desert muffins cu ciocolata si nuga

In Dulciuri la 28 Feb 2018

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute. (nici mai mult nici mai putin- este secretul acestei prajituri) Luati de pe foc si puneti 8 linguri intr-un castronel...

Desert prajitura cu compot de mere - Apfelmuskuchen

In Prajituri la 28 Feb 2018

Incalziti cuptorul la 200 °C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si amestecati-le cu o furculita (nu folositi mixerul sau robotul). Puneti 2/3 din aluat intr-o tava unsa (marime 20/30 cm). Puneti deasupra compozitia din mere. Amestecati aluatul ramas cu...

Desert flan cu mere si ceai verde Matcha

In Dulciuri la 25 Feb 2018

Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele condensat....

Afisate 451 - 480 din 1003 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]