publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Desert pasca cu branza si smantana
Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul. Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat. Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted. Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore....
Supa crema de telina
Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Reveniti impreuna timp de 5 minute. Adaugati supa, puneti sare si...
Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)
Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte. Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati. Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand...
Desert briosa bulgara
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. ...
Aperitiv Pascal Oua in Gelatina de casa
Desenați un cerc pe fundul oului. Faceti o gaura cu vârful unui ac si incepeti sa decupati cercul. Gaura este destul de mare, albusul si galbenusul vor iesi rapid. Puteti deasemenea cu o scobitoare sparge galbenusul si amesteca un pic pentru a goli oul apoi intr-un...
Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune
Pregatiti aluatul: In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana. Daca nu aveti roboti, amestecati...
Racitura terina franceza / Jambon persille
Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem cuisoarele in ceapa. Spalam carnea si piciorul de porc, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si...
Desert Sernik - Pasca poloneza
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat. Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele....
Mancare de linte cu carne afumata
Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si sotati . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp de 5 minute. Se...
Tarta cu ton si sardine
Pregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul scurs si faramitat. Puneti rosiile taiate in 2. Bateti ouale cu smantana, sare, piper si boia de...
Creveti cu ciuperci si smantana
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati. Varsati cidrul treptat, continuati sa...
Piept de rata caramelizat
Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut. Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2...
Desert babka cu lamaie- prajitura traditionala poloneza
In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie. Incorporati untul topit si racit. Incalziti cuptorul...
Desert clatite cu fulgi de ovaz si kumkuat confiat
Bateti ouale intregi, adaugati faina si vanilia si amestecati cu un tel. Incorporati laptele treptat, adaugati fulgii de ovăz si la sfarsit untul topit si racit. Acoperiti si rezervati timp de 30 minute. Coaceti clatitele intr-o tigaie calda unsa cu ulei. Cu un polonic varsati...
Fruct Kumkuat confiat (2)
Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Adaugati fructele si aduceti la fierbere. Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute. Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi. A 2a zi, luati...
Desert gogosi poloneze- Paczki
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...
Desert placinta invartita cu branza si stafide
Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o forma de gratin (20/30 cm). Derulati foile de placinta. Puneti 2-3 foi una peste alta. Puneti...
Desert placinta cu banane si crema de migdale
Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt. Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina. Deasupra...
Chiftele cu dovlecei si unt de crab
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs. Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama. Intr-un castron se amesteca...
Desert prajitura cu nuci si portocale
Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti untul moale cu zaharul si coaja de portocala. Adaugati treptat ouale si albusul de ou amestecand. Incorporati nucile macinate si treptat faina amestecata cu praful de copt. Ungeti o forma si puneti 3/4 din compozitia obtinuta. Puneti deasupra...
Foi de brick cu ton
Curatati si dati morcovul pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Scurgeti tonul. Amestecati branza ricotta cu tonul, morcovul si ceapa salota. Adaugati patrunjel tocat, sare , piper si paprika (dupa gustul dvs). Amestecati bine. Taiati foile de brick in 2. Puneti...
Salata cu hering afumat si cartofi
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor....
Desert biscuiti cu ciocolata si bezele
Taiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm) pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai ca untul sa fie topit si ca cioccolata si zaharul sa fie bine incorporate....
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat
Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute. Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de...
Scoici Saint-Jacques bretone
Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de...
Fruct Kumkuat confiat
Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele. Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora. Amestecati din cand in cand. Dupa 1 ora,...
Desert prajitura carmelitelor din Sevilia
Ziua 1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza " In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata. Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa...
Desert muffins cu ciocolata si nuga
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute. (nici mai mult nici mai putin- este secretul acestei prajituri) Luati de pe foc si puneti 8 linguri intr-un castronel...
Desert prajitura cu compot de mere - Apfelmuskuchen
Incalziti cuptorul la 200 °C. Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si amestecati-le cu o furculita (nu folositi mixerul sau robotul). Puneti 2/3 din aluat intr-o tava unsa (marime 20/30 cm). Puneti deasupra compozitia din mere. Amestecati aluatul ramas cu...
Desert flan cu mere si ceai verde Matcha
Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele condensat....