Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul.
Adaugati foile de menta si sucul de lamaie.
Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste.
Rezervati si lasati sa se raceasca.
Mixati zmeura, adaugati siropul racit si filtrat.
Mixati din nou si varsati...
Spalati ridichile si taiati-le baza si varful.
Mixati ridichile cu ceapa si busuiocul (nu chiar foarte fin).
Pastrati cateva ridichi intregi pentru decorul final.
Amestecati ridichile mixate cu iaurtul grec si puneti sare dupa gust.
Puneti intr-o farfurie/bol de prezentare, decorati...
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Sotati-le bine in uleiul incalzit.
Spalati si curatati bine ficatul.
Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert.
Puneti sare si...
Pregatiti frisca cu cafea.
Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca .
Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale.
Completati cu frisca cu cafea.
Decorati cu ciocolata neagra rasa.
Serviti imediat.
Pregatiti smantana acra si puneti-o la rece.
Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati.
Curatati si tocati usturoiul marunt.
Intr-o tigaie incalziti uleiul si puneti la prajit usturoiul cu sparanghelul.
Gatiti 10 minute intoarceti in mod...
Spalati bine foile.
Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata.
Scurgeti-le si rezervati.
Tocati-le marunt si presati-le intre maini pentru a scurge bine apa.
Intr-un castron puneti frunzele tocate...
Indepartati si rezervati semintele de rodie.
Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural.
Varsati-l in pahare.
Spalati bolul mixerului. Curatati si mixati pulpa mango-ului cu un pic de apa (30-40 ml).
Varsati peste avocado.
Decorati cu...
Pregatiti sosul din ierburi.
Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati.
Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja).
Taiati-le bastonase.
Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti...
Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati.
Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele.
Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema.
Condimentati.
Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum.
Decorati cu flori de...
Taiati branza in batoane.
Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins. Presarati boia de ardei. Am servit cu avocado si cu crema de otet balsamic.
Mixati nucile.
Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre.
Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si amestecati bine.
Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile...
Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat.
Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne.
Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Turnatirosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja...
Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare.
Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza.
Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz zdrobit.
Gustati, asezonati si puneti aromate (ierburi de Provence).
Lasati sa se raceasca bine...
Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui.
Taiati-l bucati.
Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti bucatile de sparanghel amestecati 2 minute si varsati deasupra 350 ml de apa.
Puneti cub-ul si...
Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati. Se indeparteaza cotorul si se spala...
Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime.
Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti condimentele si busuiocul taiat. Amestecati. Gustati si asezonati in functie de gustul dvs.
Dati...
Incalziti cuptorul la 170°C.
Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana.
Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati.
Intr-un castron frecati ouale cu vanilia si indulcitorul.
Varsati incet deasupra lor ciocolata topita cu smantana continuand...
Incalziti uleiul intr-o oala. Adaugati ceapa tocata si usturoiul zdrobit si reveniti.
Puneti condimentele si amestecati.
Adaugati nautul, sosul de rosii si 100 ml de apa fierbinte.
Lasati sa fiarba impreuna 15- 20 de minute pana cand apa scade si mancarica se-ngroasa.
Adaugati...
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar.
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati.
Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia.
Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati.
Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele.
Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si numai este lipicios.
Am adaugat un...
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina.
Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din laptele caldut. Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute.
Incepeti sa...
Indepartati pielea.
Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare.
Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui.
Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine.
Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si curatati merele.
Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa.
Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra untul taiat bucatele.
Dati la cuptor timp de 30 de minute .
Scoateti si lasati sa raceasca 10...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si curatati legumele.
Dati pe razatoare dovleceii si morcovii.
Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua.
Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice.
Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm.
Taiati...
Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine.
Pastrati la rece.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar.
Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata.
Adaugati...
Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4.
Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare.
Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele.
Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de...
Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine.
Incalzim aparatul de wafe.
Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare.
Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti.
Puteti face mai mici...
Curatati perele si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit.
Se vor transforma treptat in piure.
Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.
Amestecati.
Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult.
Dupa...
Spalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa.
Curatati ardeiul de seminte si de partea alba.
Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei.
Adaugati treptat uleiul, puneti sare si piper si amestecati.
Dati 30 de minute la rece inainte de a servi.
Bun...
Incalziti cuptorul la 150°C.
Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor.
Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine.
Incorporati albusul batut spuma.
Formati bile si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt....
Granita de zmeura si menta
Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati sa se raceasca. Mixati zmeura, adaugati siropul racit si filtrat. Mixati din nou si varsati...
Tzatziki de ridichi
Spalati ridichile si taiati-le baza si varful. Mixati ridichile cu ceapa si busuiocul (nu chiar foarte fin). Pastrati cateva ridichi intregi pentru decorul final. Amestecati ridichile mixate cu iaurtul grec si puneti sare dupa gust. Puneti intr-o farfurie/bol de prezentare, decorati...
Pateu de ficat
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Sotati-le bine in uleiul incalzit. Spalati si curatati bine ficatul. Puneti-l la fiert intr-o oala plina cu apa. Aduce-ti la fierbere si aruncati prima apa. Clatiti si acoperiti ficatul cu apa rece si puneti-l la fiert. Puneti sare si...
Frappa de cafea cu lapte de migdale
Pregatiti frisca cu cafea. Bateti smantana cu indulcitorul si cafeaua ness pana obtineti o frisca . Pregatiti 2 pahare, puneti cuburi de gheata in fiecare si laptele de migdale. Completati cu frisca cu cafea. Decorati cu ciocolata neagra rasa. Serviti imediat.
Salata de sparanghel cu hering
Pregatiti smantana acra si puneti-o la rece. Taiati baza sparanghelului , nu este nevoie sa-l curatati. Taiati-l bucati. Curatati si tocati usturoiul marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul si puneti la prajit usturoiul cu sparanghelul. Gatiti 10 minute intoarceti in mod...
Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)
Spalati bine foile. Puneti-le 2 minute in apa clocotita sarata. Scoateti-le si pentru a-si pastra culoarea puneti-le in apa rece cu cuburi de gheata. Scurgeti-le si rezervati. Tocati-le marunt si presati-le intre maini pentru a scurge bine apa. Intr-un castron puneti frunzele tocate...
Spris- desert cu fructe din Etiopia
Indepartati si rezervati semintele de rodie. Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural. Varsati-l in pahare. Spalati bolul mixerului. Curatati si mixati pulpa mango-ului cu un pic de apa (30-40 ml). Varsati peste avocado. Decorati cu...
Bastonase de dovlecei si morcovi la cuptor
Pregatiti sosul din ierburi. Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja). Taiati-le bastonase. Intr-un castron amestecati marinata, uleiul si faina low carb. Puneti...
Pasta de tartinat Ktipiti cu branza feta si rosii
Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema. Condimentati. Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum. Decorati cu flori de...
Branza Halloumi prajita
Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins. Presarati boia de ardei. Am servit cu avocado si cu crema de otet balsamic.
Desert parfait tiramisu
Mixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si amestecati bine. Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile...
Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni
Incalziti intr-o cocota uleiul si untul clarifiat. Sotati carnea de vita taiata bucati si crumeniti-o pe toate partile. Presarati condimentele peste carne. Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna 2 minute. Turnatirosiile cu zeama lor. Puneti sare, piper (rosiile mele erau deja...
Salata de radacina de telina
Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz zdrobit. Gustati, asezonati si puneti aromate (ierburi de Provence). Lasati sa se raceasca bine...
Supa de sparanghel cu mozzarella
Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti bucatile de sparanghel amestecati 2 minute si varsati deasupra 350 ml de apa. Puneti cub-ul si...
Andive gratinate cu sos cheddar
Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati. Se indeparteaza cotorul si se spala...
Guacamole rapid si parfumat
Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti condimentele si busuiocul taiat. Amestecati. Gustati si asezonati in functie de gustul dvs. Dati...
Desert budinca de ciocolata (reteta low carb, fara gluten)
Incalziti cuptorul la 170°C. Intr-un vas puneti pe foc ciocolata rupta bucati, cacaoa si smantana. Lasati ciocolata sa se topeasca la foc mic, amestecati. Intr-un castron frecati ouale cu vanilia si indulcitorul. Varsati incet deasupra lor ciocolata topita cu smantana continuand...
Mancarica cu naut si rosii
Incalziti uleiul intr-o oala. Adaugati ceapa tocata si usturoiul zdrobit si reveniti. Puneti condimentele si amestecati. Adaugati nautul, sosul de rosii si 100 ml de apa fierbinte. Lasati sa fiarba impreuna 15- 20 de minute pana cand apa scade si mancarica se-ngroasa. Adaugati...
Desert gogosi de Carnaval (Luxemburg) - Verwurelter
Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul topit si incorporati treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat...
Desert briosa Melc cu gem de prune
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului puneti faina (225 g) + sarea +zaharul + drojdia uscata. Amestecati. Adaugati oul, apa calduta si untul moale taiat bucatele. Amestecati si framantati pana cand aluatul se desprinde de pereti si numai este lipicios. Am adaugat un...
Carnat de Lyon in aluat briosat
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din laptele caldut. Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute. Incepeti sa...
Tataki de pastrav somonat
Indepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul. Puneti piper si amestecati bine. Am pus totul intr-un sac de congelat si lasat sa marineze 3 ore la...
Desert prajitura cu mere si faina de cocos (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati merele. Taiati-le felii si puneti-le intr-o forma unsa. Presarati deasupra 1 lingura de indulcitor, scortisoara si puneti deasupra untul taiat bucatele. Dati la cuptor timp de 30 de minute . Scoateti si lasati sa raceasca 10...
Gratin de dovlecei si morcovi
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati legumele. Dati pe razatoare dovleceii si morcovii. Amestecati legumele rase cu faina de naut si cele 2 oua. Puneti sare, piper, boia de ardei si ierburi aromatice. Varsati compozitia intr-o forma unsa - 20/20 cm. Taiati...
Ciocolata calda cu whisky / Irish chocolate
Bateti smantana lichida cu 1 lingura de indulcitor (sau zahar) pana obtineti o frisca care se tine bine. Pastrati la rece. Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-o oala cu laptele si cu 1 lingura de indulcitor sau zahar. Amestecati pana cand ciocolata este bine dizolvata. Adaugati...
Varza cu rata in oala de lut la cuptor
Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4. Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare. Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele. Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de...
Aperitiv saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare. Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti. Puteti face mai mici...
Unt din pere cu cacao (fara zahar)
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu untul si lasati-le sa fiarba la foc potrivit. Se vor transforma treptat in piure. Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet. Amestecati. Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult. Dupa...
Maioneza vegetala fara oua
Spalati si puneti la hidratat 20 de minute nucile de caju in apa. Curatati ardeiul de seminte si de partea alba. Mixati nucile de caju scurse cu ardeiul si boia de ardei. Adaugati treptat uleiul, puneti sare si piper si amestecati. Dati 30 de minute la rece inainte de a servi. Bun...
Desert fursecuri Rochers cu nuca de cocos
Incalziti cuptorul la 150°C. Bateti albusul spuma cu 2 lingurite de indulcitor. Amestecati nuca de cocos rasa cu restul de indulcitor si adaugati crema de cocos. Amestecati bine. Incorporati albusul batut spuma. Formati bile si puneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt....