Mazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore.
Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin.
Adaugati piper, chimen si boia de ardei.
Am adaugat 2 linguri de faina de naut ca sa se lege bine.
Formati crochete si puneti-le la...
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.
Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute.
Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine).
Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si...
Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti).
Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada apa la foc potrivit.
Amestecati in mod regulat. Este gata dupa 20-25 minute, fructul se zdrobeste...
Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei.
Trebuie să iasă un aluat destul de lichid.
Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să fie uns.
Se pune câte 1 lingură din aluat (mai mult sau mai puțin plină, în funcție de...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie.
Curatati si taiati ciupercile felii.
Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de ulei.
Puneti sare, piper si lasati apa din ciuperci sa se evaporeze. Lasati deoparte.
Taiati...
Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W.
Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie.
Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul si amestecati bine
Incorporati ouale unul cate unul, amestecati si varsati in formele din silicon....
Intr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine.
Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna.
Puneti mazarea si gatiti impreuna 5 minute.
Turnati sosul de rosii.
Diluati bulionul si kub-ul intr-un pahar mare de apa si...
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.
Taiati-le en 2.
Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.
Adaugati varza si sotati...
Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie.
Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita.
Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma.
Turnati compozitia in tava...
Frecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute.
Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia.
Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati.
Puneti amestecul pe foc potrivit si amestecati cu un tel pana se-ngroasa.
Daca lasati prea mult pe...
Cojiți și tocați marunt ceapa salota.
Spălați și uscați mărul.
Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele.
Cojiți avocado-ul , scoateti samburele.
Tăiați marul si avocado-ul în cubulețe mici și puneți-le...
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite.
Punem la calit in unt ceapa si usturoiul.
Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui.
Puneti cimbru si dafin, sarati un pic.
Acoperim si...
Pregatiti inainte piureul de dovleac.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie).
Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa...
Pregatiti intai blatul de cacao:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.
Amestecati albusurile...
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia.
Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte!
Topiti untul la microunde si adaugati uleiul.
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.
Adaugati treptat ouale si sarea.
Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme:...
Deschideti in lungime curmalele si scoateti samburele.
Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt.
Umpleti fiecare curmala cu crema de branza.
Decorati cu fructele confiate pastrate.
Dati la rece cel putin 1h.
Delicioase la...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .
Adaugati faina treptat si amestecati.
Bateti albusurile spuma cu praful de sare.
Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.
Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie...
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja.
Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei.
Prajiti feliile de dovleac...
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina.
Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Scoateti aluatul si-ntindeti o...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.
Scoateti semintele cu o lingura.
Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.
Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.
L-am...
Sterilizati borcanele si capacele.
Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati.
Indepartati foile exterioare si taiati cotorul/baza verzei.
Tocati-o marunt.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Puneti...
Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie.
Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece.
Incalziti cuptorul la 200°C .
Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie.
Taiati-i in...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele.
Amestecati indulcitorul cu scortisoara.
Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava.
Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de...
Scoateti samburii din curmale.
Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta.
Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte.
A 2-a zi scoateti-le din forma si ambalati-le in hartiute de bomboane.
Degustati-le cu o cafea...
Incalziti cuptorul la 150°C.
Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm.
Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate.
Amestecati restul de pudra de migdale cu faina de cocos si praful de copt.
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma cu un...
Incalziti cuptorul la 170°C.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata.
Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam.
Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei.
Ungeti-l peste tot cu...
Pregatiti sosul cheddar:
Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.
Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.
Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.
Se indeparteaza cotorul si...
Curatati merele si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le .
Se vor transforma treptat in piure .
Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.
Amestecati.
Va dura in jur de 20 de minute.
Lasati sa se raceasca.
Scoateti scortisoara ....
Crochete de mazare uscata
Mazarea uscata trebuie inmuiata in apa rece cel putin 3 ore. Scurgeti-o si puneti-o la mixat cu usturoiul. Nu trebuie mixata chiar foarte fin. Adaugati piper, chimen si boia de ardei. Am adaugat 2 linguri de faina de naut ca sa se lege bine. Formati crochete si puneti-le la...
Humus cu faina de naut si avocado
Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare. Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute. Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine). Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si...
Unt din mango cu seminte de chia (fara zahar adaugat)
Curatati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada apa la foc potrivit. Amestecati in mod regulat. Este gata dupa 20-25 minute, fructul se zdrobeste...
Desert vafe crocante dulci ( reteta fara gluten)
Untul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să fie uns. Se pune câte 1 lingură din aluat (mai mult sau mai puțin plină, în funcție de...
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de ulei. Puneti sare, piper si lasati apa din ciuperci sa se evaporeze. Lasati deoparte. Taiati...
Desert mini checuri rapide cu ciocolata (reteta fara gluten, low carb)
Topiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul si amestecati bine Incorporati ouale unul cate unul, amestecati si varsati in formele din silicon....
Supa de rosii cu mazare si carnat afumat
Intr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti impreuna 5 minute. Turnati sosul de rosii. Diluati bulionul si kub-ul intr-un pahar mare de apa si...
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele. Adaugati varza si sotati...
Desert prajitura Extrem de ciocolata
Topiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati ciocolata topita si racita. Incorporati treptat apoi albusurile batute spuma. Turnati compozitia in tava...
Desert crema engleza cu lapte de cocos
Frecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute. Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia. Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati. Puneti amestecul pe foc potrivit si amestecati cu un tel pana se-ngroasa. Daca lasati prea mult pe...
Salata de avocado, mar si hering marinat
Cojiți și tocați marunt ceapa salota. Spălați și uscați mărul. Tăiați-l în patru, îndepărtați inima și semințele. Cojiți avocado-ul , scoateti samburele. Tăiați marul si avocado-ul în cubulețe mici și puneți-le...
Supa crema de conopida
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui. Puneti cimbru si dafin, sarati un pic. Acoperim si...
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)
Pregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe hartie). Coaceti-l cel putin 40 de minute. Al meu era mare l-am lasata o ora. Trebuie ca cutitul sa...
Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si...
Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)
Pregatiti intai blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia. Amestecati albusurile...
Desert cozonac traditional cu nuca si stafide
Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati uleiul. In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina si faceti o adancitura in faina....
Desert biscuiti Spritz
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute. Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati treptat ouale si sarea. Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid). Presati si faceti apoi forme:...
Desert curmale umplute cu crema de branza
Deschideti in lungime curmalele si scoateti samburele. Amestecati branza cremoasa cu aroma de migdale si jumatate din fructele confiate taiate marunt. Umpleti fiecare curmala cu crema de branza. Decorati cu fructele confiate pastrate. Dati la rece cel putin 1h. Delicioase la...
Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos
Incalziti cuptorul la 180°C. Frecati bine galbenusurile cu zaharurile . Adaugati faina treptat si amestecati. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos. Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie...
Dovleac gratinat cu alune si parmezan
Incalziti cuptorul la 180 °C. Amestecati alunele prajite si maruntite cu boia de ardei si parmezanul ras. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati dovleacul felii si curatati-l de coaja. Puneti deaupra lui sare, piper si boia de ardei. Prajiti feliile de dovleac...
Desert biscuiti cu migdale bicolori
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina. Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Scoateti aluatul si-ntindeti o...
Dovleac spaghetti la cuptor
Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt. Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor. L-am...
Kimchi - varza murata coreeana
Sterilizati borcanele si capacele. Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati. Indepartati foile exterioare si taiati cotorul/baza verzei. Tocati-o marunt. Curatati si dati pe razatoare morcovii. Puneti...
Cartof dulce la cuptor cu branza sarata
Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece. Incalziti cuptorul la 200°C . Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie. Taiati-i in...
Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)
Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele. Amestecati indulcitorul cu scortisoara. Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava. Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de...
Bomboane naturale cu curmale si nuci
Scoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte. A 2-a zi scoateti-le din forma si ambalati-le in hartiute de bomboane. Degustati-le cu o cafea...
Desert tarta cu fructe de padure (fara gluten si low-carb)
Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu faina de cocos si praful de copt. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un...
Pui cu unt de arahide la punga la cuptor
Incalziti cuptorul la 170°C. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata. Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de sesam. Pregatiti puiul; puneti peste el sare, piper si boia de ardei. Ungeti-l peste tot cu...
Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar
Pregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat. Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati. Se indeparteaza cotorul si...
Desert cu unt din mere si unt de arahide
Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet. Amestecati. Va dura in jur de 20 de minute. Lasati sa se raceasca. Scoateti scortisoara ....