Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta aici
Bateti ouale intregi intr-un castron.
Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci.
Puneti sare si amestecati.
Intr- tigaie mica incalziti uleiul si untul .
Puneti ciupercile gatite (fara zeama lasata) si varsati ouale...
Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele.
Spalati smochinele si taiati-le rondele fine.
Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale.
Adaugati branza de vaci, faina de naut si amestecati.
Ungeti cu unt o forma de tarta de 20 sau 24 cm si...
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta .
Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct.
Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati...
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari.
Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida...
Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie etansa si pastrat la rece. Folositi-l cu paste, la mancaruri de legume , carne sau peste.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul.
Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie.
Puneti galbenusurile...
Amestecati sosul de rosii cu mustarul, otetul, bulionul, zaharul, sare si piper.
Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati.
. Varsati sosul de rosii deasupra, adaugati 100 ml de apa amestecati si gatiti in jur 10 minute pana cand apa...
Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia de ardei (atentie la sare caci sosul pesto este deja sarat). Puneti rosia taiata bucati si sautati...
Topiti untul semi sarat la microunde.
Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea.
Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand .
La sfarsit puneti untul topit si racit.
Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele...
Spalati legumele.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi.
Taiati carnatul rondele.
Dati rosiile pe razatoarea cea mare.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca.
Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei.
Adaugati...
Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.
Spalati legumele, curatati si tocati ceapa.
Curatati si taiati lamele ardeii.
Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.
Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade....
Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.
O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.
Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.
Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .
Adaugati 2 linguri din...
Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o cocota sau tigaie adanca reveniti ceapa si usturoiul in untul incalzit.
Puneti carnea tocata si reveniti timp de 10 minute.
Puneti pudra de chili, chimen, bulionul si amestecati.
Varsati zeama de vita si adaugati...
Curatati si spalati pastaile verzi.
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.
Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.
Intr-o tigaie adanca puneti la prajit in...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'....
Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime).
Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa de copt acoperita de hartie.
Dati 10 minute la cuptor.
Amestecati bine...
Puneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc.
Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul.
Amestecati la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si veti obtineti un amestec omogen.
Puneti afinele si o...
Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata.
Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet.
Verificati de sare si piper.
Varsati in verine transparente.
Decorati cu nuci maruntite , un pic de branza de vaci si busuioc.
Dati...
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata.
Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio.
Taiati-le demi rondele fine.
Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si...
Spalati castravetele si ierburile.
Curatati usturoiul.
Dati pe razatoarea cea mare castravetele cu tot cu coaja (de aceea va trebuie un castravete bio).
Presati bine castravetele ras, scoateti apa din el.
Mixati usturoiul cu ierburile.
Amestecati castravetele scurs cu ierburile...
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
Adaugati pastaile spalate si curatate.
Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.
Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.
Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt cu un pic de boia de...
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma.
Frecati galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute.
Incorporati apoi albusurile, amestecand usor.
Adaugati esenta si fulgii si amestecati.
Puneti in forme , adaugati afine in...
Curatati ceapa si usturoiul.
Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.
Adaugati ierburile si paprika.
Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.
Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare,...
Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt.
Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos.
Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit.
Condimentati si adaugati smantana.
Reveniti 2-3 minute.
Il puteti servi imediat simplu.
Eu am pus o felie de branza...
Curatati si spalati legumele.
Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat.
Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta.
Mixati tottul si condimentati dupa gust.
Puneti la rece intr-o cutie cu capac si lasati 4 h la rece inainte de a servi.
Serviti in verine sau in...
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper.
Dati cotletele prin faina.
Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti.
Adaugati ceapa si usturoiul.
Varsati apa si gatiti 10 minute.
Trebuie sa va ramana un pic de sos.
Daca...
Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.
Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.
Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.
Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.
Am pus un...
Curatati si tocati ceapa si usturoiul.
Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru.
Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor.
Puneti sare, piper peste carne , ceapa si usturoiul si varsati peste ea uleiul si sosul soia.
Inchideti carnea in hartie.
Dati la cuptorul...
Omleta cu galbiori
Incepeti sa gatiti ciupercile - reteta aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica incalziti uleiul si untul . Puneti ciupercile gatite (fara zeama lasata) si varsati ouale...
Desert prajitura cu branza, pere si smochine (fara gluten)
Spalati si curatati perele. Taiati-le in 4 si-ndepartati semintele. Spalati smochinele si taiati-le rondele fine. Frecati 3 sferturi din indulcitor cu ouale. Adaugati branza de vaci, faina de naut si amestecati. Ungeti cu unt o forma de tarta de 20 sau 24 cm si...
Desert prajitura cu ciocolata, banana si piureu de dovleac (fara gluten)
Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat ca-n cazul meu incalzititi impreuna piureul si ciocolata pe foc la bain-marie (decongelati...
Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)
Incalziti cuptorul la 220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi o branza mozzarella sub vid, nu conservata in lichid. Dati branza pe razatoare. Amestecati conopida...
Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate
Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie etansa si pastrat la rece. Folositi-l cu paste, la mancaruri de legume , carne sau peste.
Desert prajitura Bellevue cu ciocolata (fara gluten)
Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand treptat indulcitorul. Topiti ciocolata cu laptele si smantana la bain marie. Puneti galbenusurile...
Currywurst (Germania)
Amestecati sosul de rosii cu mustarul, otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati. . Varsati sosul de rosii deasupra, adaugati 100 ml de apa amestecati si gatiti in jur 10 minute pana cand apa...
Dovlecei sotati cu pancetta si sos pesto
Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia de ardei (atentie la sare caci sosul pesto este deja sarat). Puneti rosia taiata bucati si sautati...
Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)
Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti untul topit si racit. Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele...
Ghiveci de legume (ratatouille) cu carnat chorizo
Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Sotati ceapa tocata cu usturoiul, carnatul si boia de ardei. Adaugati...
Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii
Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari. Spalati legumele, curatati si tocati ceapa. Curatati si taiati lamele ardeii. Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt. Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade....
Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi
Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul. Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline . Adaugati 2 linguri din...
Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda
Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de...
Chili cu carne rapid
Incalziti cuptorul la 180°C. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o cocota sau tigaie adanca reveniti ceapa si usturoiul in untul incalzit. Puneti carnea tocata si reveniti timp de 10 minute. Puneti pudra de chili, chimen, bulionul si amestecati. Varsati zeama de vita si adaugati...
Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella
Curatati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit in...
Desert tort cu zmeura
Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'....
Salata cu branza calda de capra
Prajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime). Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine si puneti-le pe o placa de copt acoperita de hartie. Dati 10 minute la cuptor. Amestecati bine...
Desert fudge cu ciocolata si afine
Puneti la prajit migdalele feliate. Colorati-le si luati de pe foc. Intr-un castron puneti laptele concentrat, adaugati ciocolata rupta bucati, indulcitorul/zaharul si untul. Amestecati la bain-marie pana cand ciocolata se topeste si veti obtineti un amestec omogen. Puneti afinele si o...
Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra
Taiati bucati sfecla rosie fiarta si curatata. Mixati sfecla cu branza de capra, branza de vaci, sare, piper, cateva foi de busuioc si crema de otet. Verificati de sare si piper. Varsati in verine transparente. Decorati cu nuci maruntite , un pic de branza de vaci si busuioc. Dati...
Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio. Taiati-le demi rondele fine. Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si...
Salata Tzatziki
Spalati castravetele si ierburile. Curatati usturoiul. Dati pe razatoarea cea mare castravetele cu tot cu coaja (de aceea va trebuie un castravete bio). Presati bine castravetele ras, scoateti apa din el. Mixati usturoiul cu ierburile. Amestecati castravetele scurs cu ierburile...
Pastai galbene cu smantana si mozzarella
Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie adanca puneti la prajit ceapa taiata marunt cu un pic de boia de...
Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile, amestecand usor. Adaugati esenta si fulgii si amestecati. Puneti in forme , adaugati afine in...
Rulada cu carne si mortadella / Polpettone
Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella. Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare,...
Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)
Curatati si spalati pastaile. Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti. Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele. Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika . Acoperiti si lasati...
Spanac cu smantana, jambon uscat si branza gouda
Curatati spanacul, spalati-l si taiati-l marunt. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos. Adaugati spanacul si sotati-l timp de 6 - 8 minute, la foc potrivit. Condimentati si adaugati smantana. Reveniti 2-3 minute. Il puteti servi imediat simplu. Eu am pus o felie de branza...
Gaspacho cu iaurt, castravete, rosii si ardei
Curatati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti la rece intr-o cutie cu capac si lasati 4 h la rece inainte de a servi. Serviti in verine sau in...
Cotlete de porc cu sos mustar
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Amestecati mustarul cu smantana, puneti sare si piper. Dati cotletele prin faina. Reveniti-le in uleiul cald pe ambele parti. Adaugati ceapa si usturoiul. Varsati apa si gatiti 10 minute. Trebuie sa va ramana un pic de sos. Daca...
Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute. Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon. Am pus un...
Copanele de pui la cuptor
Curatati si tocati ceapa si usturoiul. Spalati carnea si puneti-o pe o hartie de copt in centru. Puneti hartia intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper peste carne , ceapa si usturoiul si varsati peste ea uleiul si sosul soia. Inchideti carnea in hartie. Dati la cuptorul...