delia64

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 16.12.2012

RETETE163
PRIETENI191
Retete

Pui pe pat de cartofi

In Pui la 25 Mar 2014

Se spala puiul ,  se unge cu o lingura untura si se condimenteaza cu sare , piper ,boia si usturoiul pisat  ,marul se introduce in pui. Ungem tava cu untura si asezam puiul la mijlocul tavii. Spalam cartofii si -i taiem felii . Asezam cartofii in tava de jur imprejurul puiului....

Supa de varza

In Supe la 21 Mar 2014

Se curata zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Punem apa la fiert  , cand da in clocot adaugam zarzavatul . Intre timp spalam varza si o  taiem fideluta . Adaugam varza peste zarzavat si lasam sa fiarba impreuna aproximativ 20 de minute. Facem rantasul . Punem...

Tocanita de pui

In Pui la 20 Mar 2014

Se transeaza puiul  si se spala . Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete. Intr-o cratita de 4 l.  punem uleiul la incins  si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul  si amestecam pana devine...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2014

Se spala conopida , se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare . Spargem ouale , adaugam apa minerala si batem cu telul energic compozitia . Adaugam faina , sarea si piperul amestecand sa se  omogenizeze compozitia . Strecuram conopida  . Punem uleiul la...

Pilaf de orez cu ceafa de porc

In Porc la 19 Mar 2014

Spalam, o cana de orez si il lasam la inflorit in apa rece. Taiem ceafa cubulete , o punem la prajit . Curatam  morcovul , ceapa , radacina pastarnac si patrunjel  si le punem peste ceafa la calit.  Adaugam orezul , sare si piper dupa gust  si lasam  cateva...

Ardei iuti pe ata

In Conserve la 19 Mar 2014

Se spala ardeii , se lasa intr-o sita sa se scurga si se intind pe  ata intepand cu un ac coditele ardeilor .  Se agata in camara  si se lasa sa se usuce .  Se pot macina cu masina de macinat cafea boabe .  Se obtine astfel boia de ardei iute . Se pot taia...

Fusilli cu branza de burduf slanina si carnat

In Fusilli la 19 Mar 2014

Punem pastele la fiert in apa cu sare . Taiem marunt slanina  si carnatul , le prajim si le condimentam cu sare si piper dupa gust . Strecuram pastele  sub jet de apa rece pentru a nu se lipi . Intr-un vas punem un strat  de paste , branza burduf , carnat si slanina...

Orez cu ciuperci de post

In Mancaruri de post la 15 Mar 2014

Spalam orezul si il punem la inflorit in apa rece . Intre timp curatam zarzavatul  , il spalam si il taiem cubulete . In uleiul incis  calim  zarzavatul , adaugam ciupercile  , boiaua   , ketchupul si orezul inflorit . Amestecam si punem apa rece cat sa acopere...

Tocanita de rosii de post

In Mancaruri de post la 14 Mar 2014

Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana cand devine sticloasa. Adaugam boiaua , faina si ketchupul amestecand . Se stinge sosul cu sucul de rosii . Punem o lingurita de zahar , sare si piper dupa gust . Se serveste cu paine proaspata sau paste . Pofta buna !!!...

Supa de ardei umpluti

In Supe la 14 Mar 2014

Intr-o oala punem apa la fiert si osul de vitel , o lingurita de sare . Spumam si lasam sa fiarba la foc incet . Se curata   zarzavatul , se spala si se taie cubulete . Spalam ardeii si -i curatam de cotoare . Punem zarzavatul in oala si lasam sa fiarba. Spalam orezul . Pregatim...

Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc

In Porc la 11 Mar 2014

Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute. Punem lintea la fiert  . Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete.  Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele . Adaugam zarzavatul  si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust...

Salata de leurda si rosii

In Salate la 11 Mar 2014

Se spala leurda, se curata de cotoare . Spalam rosiile, le taiem felii si le amestecam cu leurda . Condimentam salata cu sare, ulei de masline si otet dupa gust . Pofta buna !!!

Ciorba de fasole boabe , de post

In Mancaruri de post la 10 Mar 2014

Punem fasolea la innmuiat cu o seara inainte sa o gatim . Intr-o oala de 6 litri punem apa si fasolea la fiert . Curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete  si  punem in oala cu fasole . Cand este fiert zarzavatul punem sucul de rosii , cimbrul  , mararul , sare...

Ficat de vitel cu ceapa

In Ficat la 7 Mar 2014

Spalam ficatul si il taiem felii . Intr-o tigaie punem uleiul la incins  si ficatul . Curatam ceapa , o taiem felii si o punem in tigaie amestecand din cand in cand . Cand ceapa devine sticloasa adaugam o cana de apa si lasam aproximativ 15 minute sa fiarba sub capac ....

Parjoale din carne de vitel

In Vita la 6 Mar 2014

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat , piper , sare si vegeta dupa gust si 2 oua . Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim putin in ulei  pe urma o lasam la racit . Cand ceapa este racita o amestecam cu carnea tocata si formam parjoalele de marimea dorita si le dam prin faina...

Fasole pastai cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2014

Se spala fasolea , se curata si se rupe marunt . Se pune apa la fiert . Cand apa fierbe se pun pastaile la fiert  pentru aproximativ 40 de minute. Se verifica daca au fiert pastaile , se strecoara  si se lasa la racit . Facem maioneza  , amestecam cu smantana si...

Fasole pastai pentru congelator

In Conserve la 6 Mar 2014

Intr-o oala de 10 litri punem aproximativ 5 litri de apa la fiert . Spalam pastaile si le rupem la dimensiunea dorita . Cand apa fierbe adaugam pastaile si frunzele de telina si patrunjel . Dupa 40 de minute verificam daca au fiert pastaile . Cand sunt fierte strecuram apa si lasam...

Ciorba de fasole verde , de post .

In Supe/Ciorbe la 6 Mar 2014

Se curata pastaile si  se spala . Punem apa la fiert , intre timp curat zarzavatul si il tai cubulete . Cand fierbe apa pun pastaile si zarzavatul la fiert  , aproximativ 45 de minute. Verificam daca sunt fierte legumele si adaugam suc de rosii , sare si piper dupa gust . Tocam...

Aripioare la tava

In Pui la 6 Mar 2014

Se spala  aripioarele si se lasa la scurs. Facem o solutie din 5 linguri de ulei ,sare , delikat,  piper si boia dupa gust . Curatam usturoiul , il pisam si il punem peste condimentele de mai sus. Amestecam condimentele cu usturoiul pisat si trecem aripioarele prin compozitia...

Snitele din piept de pui

In Pui la 5 Mar 2014

Transam pieptul de pui  , il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti . Condimentam snitelele  , intre timp spargem ouale , le batem bine cu telul si condimentam cu sare si piper dupa gust . Dam snitele prin coca si pesmet si le prajim in uleiul incins pe ambele parti . Le...

Foietaj cu dulceata si nuca

In Prajituri la 5 Mar 2014

Lasam foietajul la temperatura camerei pana se dezgheata . Cu un cutit incalzit in apa fierbinte taiem patrate   foietajul  de marimea dorita . Amestecam dulceata de prune cu samburi de nuca . Punem pe fiecare patratel  o lingurita de dulceata  si impaturim ....

Tort cu crema de branza si frisca

In Torturi la 5 Mar 2014

Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina  ,praful de copt stins in zeama de lamaie ,  zaharul vanilat si praful de sare . Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C. Dupa aproximativ 30 de...

Chiftele de porc si vita

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Intr-un castron punem carnea tocata , usturoiul pisat , oule , sare si piper . Se amesteca bine compozitia si se formeaza chiftelutele .  Intr-o tigaie punem uleiul la incis si prajim chiftelutele . Se scot pe un servet absorbant . Pofta buna !!!

Oua cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare dupa gust  si punem intr-un bol un strat de telemea , un strat ou razuit si tot asa pana...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe/Ciorbe la 4 Mar 2014

Punem apa intr-o oala de 6 -8 litri  , adaugam puiul portionat , un praf de sare . , la foc mic. Spumam supa pana devine limpede .  Adaugam ceapa si zarzavatul si lasam sa fiarba incet . Cand carnea si zarzavatul sunt fierte strecuram supa . Carnea se poate face pane...

Ciorba de burta

In Supe/Ciorbe la 4 Mar 2014

Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede. Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific . Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute . Punem supa din...

Capsunato-ciresata

In Bauturi la 30 Iun 2013

Spalam ciresele si capsunii , le curatam de codite si le introducem intr-o damigeana, de preferat de sticla, (eu am avut doar de plastic de la aparatul de apa). Punem cele 3 kg. de zahar peste fructe, legam gura vasului cu un tifon si asezam la soare sticla pentru macerare pana ce se topeste...

Friptura de miel la cuptor

In Oaie la 30 Iun 2013

Spalam carnea  . Pregatim o solutie din ulei, piper , boia  , sare , capatana de usturoi pisat  si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie  . Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde  Carnea data prin condimente o punem pe...

Mamaliga ca la Cluj

In Mancaruri cu carne la 26 Iun 2013

Intr-o oala punem apa si sarea la foc , cand apa da in clocot tutnam faina in ploaie amestecand cu telul   . Lasam sa fiarba incet amestecand  timp de 30 de minute . Razuim cascavalul si taiem carnatul , slanina si kaizerul feliute, le punem la prajit intr-o tigaie amestecand...

Sarmale

In Mancaruri cu carne la 24 Iun 2013

Varza se opareste in apa cu sare si putin otet . Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit. Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru. Punem uleiul la incins in cratita  ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa ,...

Afisate 91 - 120 din 163 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2014

Cartofi rantaliti

publicat la 26.10.2014

Desert galuste de aur

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]