epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete / Aperitive / Garnituri

Waterlilly

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2010

Se curata vinetele copate de coji si se scurg bine dupa care se paseaza.Se pregateste maioneza dintr-un galbenus fiert si pasat si unul crud.Se adauga sare si apoi ulei cat cuprinde.Maioneaza se adauga in vinete.Tocam marunt ceapa mica si usturoiul si le adaugam in salata de vinete.Apoi curatam...

Placinta cu creveti

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2010

Se scot crevetii, se scurg si se maruntesc. Se sfarama branza si se amesteca cu un ou batut, cu crevetii taiati marunt.Se adauga o jumaatte de iaurt simplu cremosso.Se lasa putin la rece. Intre timp pregatim foile pe care le-am decongelat din timp. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina...

PETITE

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Se decongelaza patratelele de aluat si se decupeaza cu gura unui paharel discuri ce se coc pur si simplu pe hartie de copt intr-o tava la cuptor.Apoi se scot si ele fiind foarte umflate se desprind foarte usor si cu mana sau folositi un cutit pentru a le sectiona pe mijloc, exact ca pe niste...

Tartine cu tzatziki

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2010

Se unge cu putina margarina fiecare felie de paine toast si se prajeste intr-o tigaie de tip Doubletta sau pe o plita pe ambele parti. Se pregateste intre timp tzatzikiul putin modificat, dam castravetele curatat de coaja pe razatoare si-l lasam sa se scurga de zeama.Tocam marunt mararul si...

Carnaciori in aluat de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana e pufos.Apoi se tine un pic la rece, se intinde o foaie. Se taie rondele de carnati si se pun pe...

Mozzarelle

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Foarte rapid de facut , nu exista ceva mai simplu dar gustul e desavarsit.Se scot patratelele de foietaj sa se dezghete, se presar putin parmezan razuit si apoi se taie cate 3 feliute de mozzarela si o jumatate de rosie cherry plus un varf de crenguta de rozmarin.Se dau la cuptor pe o tava...

Foietaje cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2010

Se dezgheta foaia de aluat, se intinde pe o suprafata curata presarata cu faina si apoi se da cu un praf de piper si unul de curry Urmatorul strat va fi de branza faramitata iar pe mijloc se aseaza suvite de ardei putin calit inainte. Se ruleaza un baton si se taie apoi rulouri. Se ung...

Chiftelute din brocoli

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2010

Se desfac bucehtelele de brocoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare, cand clocoteste se opreste focul si se scurg bine de apa.Se pun intr-un castron si se amesteca cu un cartof fiert si zdrobit si cu oul batut.Se da un praf de sare si piper.Se adauga 2 linguri de faina.Se amesteca si cu...

Pinguinul din farfurie

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se fierbe oul si se curata de coaja sub jet de apa rece.Se taie putin baza pentru stabilitate.Se fac aripioare si capsor din masline negre ce se fixeaza cu o scobitoare. Se taie 2 rondele din morcov si se cresteaza putin realizand talpitele si cioculetul. Crema de branza se amesteca bine cu...

Chiftelute de dovlecei cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoare si se da un praf de sare.Se lasa sa se adune zeama si se scurg.Apoi se amesteca cu branza rasa si oul batut, putina faina si marar tocat. Se formeaza chiftelute care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofi marinati in lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie rondele grosute.Se decupeaza cu o forma de fursec inimiore din rondelele de cartofi. Acestea se tin intr-un castron de plastic cu 2 cani de lapte rece cam 40  de minute. Apoi se incinge cuptorul, se aseaza inimioarele de cartofi in tava...

Cosulete din rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

Se alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din branza faramitata , untul moale si smantana, adaugam la sfarsit patrunjelul tocat marunt sau mararul...

Aperitiv Briza Marii

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2010

Se amesteca branza cu cascavalul si cu untul si se fac bilute ce se lasa putin la rece.Apoi se orneaza cu bulinute din ardei rosu si coaja de castravete.Pentru bulinute am folosit ustensila de scos cotorul marului si pentru coaja de castravete curatorul de cartofi. Vaporasul se face din...

Platouri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Muschiul de porc se bate bine se intinde si se da cu sare si piper, in mijloc se aseaza crenvustul si se ruleaza, se da prin ou , faina si pesmet si se coace la cuptor in tava pe haie de copt.Apoi se scoate si cand s-a racit se taie mici rulouri ce se vor servi impreuna cu alte mici rulouri...

Briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute. Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp . Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu...

Ardei umpluti pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2010

Se spala ardeiul gras si se taie in 4.Se coc putin bucatile de ardei si se dau cu sare. Apoi se aseaza o bucata de ardei peste ea se aseaza marar verde tocat , apoi o felie de branza, apoi o felie de salam, apoi o felie de cascaval si ultima data o bucata de ardei. Se da acest ...

Budinca rapida cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Se toaca ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele se calesc, apoi se amesteca cu ouale batute  cu lapte si cu pieptul de pui fiert si tocat marunt, apoi cu faina si praful de copt.Se adauga si branza maruntita si verdeata tocata fin.Deasupra se presara iar branza si pesmet. Se unge o hartie...

Pachetele de vinete

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Am curatat vanata de coaja si am taiat pe lung 4 felii.Le-am calit putin in tigaia Doubleta unse putin cu ulei si date cu un praf de sare si de piper negru ca se inmoaie sa le putem plia usor.Apoi le-am scos si le-am umplut la mijloc cu o felie de sunculita si una de cascaval suprapuse exact ca...

Omleta rulada

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Am batut ouale bine si apoi le-am amestecat cu mararul tocat, cateva faramite de branzica si cu faina si parful de copt.Am uns putin cu unt tigaia Doubletta si am incins-o apoi am turnat compozitia de omleta si am copt-o acolo pana s-a umflat si s-a rumenit. Am prajit baconul si cabanosul si...

Salata Floare

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cubulete impreuna cu morcovul curatat de coaja si taiat rondele.Apoi se scurg si se dau cu sare si piper.Se calesc putin fasiute de ardei de 3 culori si apoi se lasa sa se raceaca putin.Se amesteca cu morcovul si cartofii cubulete fierti si dacavreti...

Carnat umplut cu ciuperci si omleta

In Aperitive / Garnituri la 28 Mai 2010

Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii prajim in tigaie.Se vor desface ca niste barcute. Se bat ouale spuma cu sare si piper si se coace o omleta pufoasa cu unt. Se taie jumate din...

Tarta ''3 stele''

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2010

Se framanta un aluat fraged din faina cernuta la temperatura camerei, untul rece dat pe razatoare si galbenusul.Se da un praf de sare.se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta cu marginile ondulate. Tocam cubulete ardeii colorati, maslinele si dam pe razatoare cascavalul. Tocam...

Dovlecei fripti in usturoi

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Se curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate dupa care taiati rondele.Lasati intr-un castronel cu lapte , sare, piper negru si usturoiul zdrobit. Apoi bateti oul cu faina si turnati peste dovlecei.Amestecati si apoi luati si prajiti in ulei incins. Scoateti-i si lasati-i putin pe un...

Aperitive in pomisor

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2010

1.se intinde foaia de aluat decongelata si se umple cu bacon se ruleaza se taie rondele si se coc la cuptor. 2.partea a doua de aluat: se intinde o foaie se presara cubulete de branza si cascaval  si se acopera cu bentite de aluat ca un gratar.Se preara susan si se coc taiate triunghiuri....

Cornuri copilaresti cu salata de primavara

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Se coc cornurile cu lapte unse cu unt si presarate cu susan deasupra in tava cu hartie de copt la cuptorul preincins. Se scot si se lasa sa se raceasca . Se sectioneaza pe mijloc de-a lungul. Se scoate miezul si se amesteca cu branzeturile date pe razatoare. Se adauga si...

Chec aperitiv Roberta

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

se bat ouale bine cu un praf de sare pana se face o spuma ca de pandispan, se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.Apoi se toaca marunt salamurile, maslinele fara samburi, cascavalul cubulete si ardeiul colorat.Se adauga peste oua.Se unge cu unt o tava de chec...

Carnaciori in foietaj cu susan

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

  Carnatii se desfac din sir individual. Se taie fasiute subtiri de aluat si se invelesc carnatii in forma de spirala.Se presara susan deasupra (daca vreti puteti unge si cu ou batut deasupra) . Se baga la cuptor intr-o tava si se lasa sa se rumeneasca putin foietajul.Sunt excelenti...

Chiftelute de varza

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2010

Se toaca varza marunt si la fel  ceapa, ardeiul, usturoiul si mararul.(varza mea a fost semipreparata intrucat am avut-o la cuptor cu carne si fiindca mi-a mai ramas am zis sa nu o arunc si astfel a iesit o noua reteta.) Branza si cascavalul se dau pe razatoare. Se amesteca toate...

Tortulet Delma

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2010

Se fac 2 sandvisuri din felii de paine French Toast graham, se ung cu Delma, se aseaza felii de branza topita, bacon , salam Palaciego, felii de cascaval si iar paine  apoi se unge si partea deasupra si se suprapun, apoi se taie in diagonala in forma de triunghi, se ung deasupra cu...

Frigarui cu orez

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2010

Se fierbe orezul in apa cu sare pana devine pufos.Se adauga putin unt si patrunjel fin tocat. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa va iasa un orez lipicios. Formati bile maricele din orez pe care le tavaliti apoi prin pesmet amestecat cu condiment Secretul Gustului de legume si...

Afisate 31 - 60 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]