publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.
Bucataras.ro
[email protected]
Waterlilly
Se curata vinetele copate de coji si se scurg bine dupa care se paseaza.Se pregateste maioneza dintr-un galbenus fiert si pasat si unul crud.Se adauga sare si apoi ulei cat cuprinde.Maioneaza se adauga in vinete.Tocam marunt ceapa mica si usturoiul si le adaugam in salata de vinete.Apoi curatam...
Placinta cu creveti
Se scot crevetii, se scurg si se maruntesc. Se sfarama branza si se amesteca cu un ou batut, cu crevetii taiati marunt.Se adauga o jumaatte de iaurt simplu cremosso.Se lasa putin la rece. Intre timp pregatim foile pe care le-am decongelat din timp. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina...
PETITE
Se decongelaza patratelele de aluat si se decupeaza cu gura unui paharel discuri ce se coc pur si simplu pe hartie de copt intr-o tava la cuptor.Apoi se scot si ele fiind foarte umflate se desprind foarte usor si cu mana sau folositi un cutit pentru a le sectiona pe mijloc, exact ca pe niste...
Tartine cu tzatziki
Se unge cu putina margarina fiecare felie de paine toast si se prajeste intr-o tigaie de tip Doubletta sau pe o plita pe ambele parti. Se pregateste intre timp tzatzikiul putin modificat, dam castravetele curatat de coaja pe razatoare si-l lasam sa se scurga de zeama.Tocam marunt mararul si...
Carnaciori in aluat de casa
Se pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana e pufos.Apoi se tine un pic la rece, se intinde o foaie. Se taie rondele de carnati si se pun pe...
Mozzarelle
Foarte rapid de facut , nu exista ceva mai simplu dar gustul e desavarsit.Se scot patratelele de foietaj sa se dezghete, se presar putin parmezan razuit si apoi se taie cate 3 feliute de mozzarela si o jumatate de rosie cherry plus un varf de crenguta de rozmarin.Se dau la cuptor pe o tava...
Foietaje cu branza si ardei
Se dezgheta foaia de aluat, se intinde pe o suprafata curata presarata cu faina si apoi se da cu un praf de piper si unul de curry Urmatorul strat va fi de branza faramitata iar pe mijloc se aseaza suvite de ardei putin calit inainte. Se ruleaza un baton si se taie apoi rulouri. Se ung...
Chiftelute din brocoli
Se desfac bucehtelele de brocoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare, cand clocoteste se opreste focul si se scurg bine de apa.Se pun intr-un castron si se amesteca cu un cartof fiert si zdrobit si cu oul batut.Se da un praf de sare si piper.Se adauga 2 linguri de faina.Se amesteca si cu...
Pinguinul din farfurie
Se fierbe oul si se curata de coaja sub jet de apa rece.Se taie putin baza pentru stabilitate.Se fac aripioare si capsor din masline negre ce se fixeaza cu o scobitoare. Se taie 2 rondele din morcov si se cresteaza putin realizand talpitele si cioculetul. Crema de branza se amesteca bine cu...
Chiftelute de dovlecei cu branza
Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoare si se da un praf de sare.Se lasa sa se adune zeama si se scurg.Apoi se amesteca cu branza rasa si oul batut, putina faina si marar tocat. Se formeaza chiftelute care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Cartofi marinati in lapte
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie rondele grosute.Se decupeaza cu o forma de fursec inimiore din rondelele de cartofi. Acestea se tin intr-un castron de plastic cu 2 cani de lapte rece cam 40 de minute. Apoi se incinge cuptorul, se aseaza inimioarele de cartofi in tava...
Cosulete din rosii
Se alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din branza faramitata , untul moale si smantana, adaugam la sfarsit patrunjelul tocat marunt sau mararul...
Aperitiv Briza Marii
Se amesteca branza cu cascavalul si cu untul si se fac bilute ce se lasa putin la rece.Apoi se orneaza cu bulinute din ardei rosu si coaja de castravete.Pentru bulinute am folosit ustensila de scos cotorul marului si pentru coaja de castravete curatorul de cartofi. Vaporasul se face din...
Platouri aperitiv
Muschiul de porc se bate bine se intinde si se da cu sare si piper, in mijloc se aseaza crenvustul si se ruleaza, se da prin ou , faina si pesmet si se coace la cuptor in tava pe haie de copt.Apoi se scoate si cand s-a racit se taie mici rulouri ce se vor servi impreuna cu alte mici rulouri...
Briose cu cascaval
Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute. Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp . Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu...
Ardei umpluti pane
Se spala ardeiul gras si se taie in 4.Se coc putin bucatile de ardei si se dau cu sare. Apoi se aseaza o bucata de ardei peste ea se aseaza marar verde tocat , apoi o felie de branza, apoi o felie de salam, apoi o felie de cascaval si ultima data o bucata de ardei. Se da acest ...
Budinca rapida cu pui si legume
Se toaca ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele se calesc, apoi se amesteca cu ouale batute cu lapte si cu pieptul de pui fiert si tocat marunt, apoi cu faina si praful de copt.Se adauga si branza maruntita si verdeata tocata fin.Deasupra se presara iar branza si pesmet. Se unge o hartie...
Pachetele de vinete
Am curatat vanata de coaja si am taiat pe lung 4 felii.Le-am calit putin in tigaia Doubleta unse putin cu ulei si date cu un praf de sare si de piper negru ca se inmoaie sa le putem plia usor.Apoi le-am scos si le-am umplut la mijloc cu o felie de sunculita si una de cascaval suprapuse exact ca...
Omleta rulada
Am batut ouale bine si apoi le-am amestecat cu mararul tocat, cateva faramite de branzica si cu faina si parful de copt.Am uns putin cu unt tigaia Doubletta si am incins-o apoi am turnat compozitia de omleta si am copt-o acolo pana s-a umflat si s-a rumenit. Am prajit baconul si cabanosul si...
Salata Floare
Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cubulete impreuna cu morcovul curatat de coaja si taiat rondele.Apoi se scurg si se dau cu sare si piper.Se calesc putin fasiute de ardei de 3 culori si apoi se lasa sa se raceaca putin.Se amesteca cu morcovul si cartofii cubulete fierti si dacavreti...
Carnat umplut cu ciuperci si omleta
Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii prajim in tigaie.Se vor desface ca niste barcute. Se bat ouale spuma cu sare si piper si se coace o omleta pufoasa cu unt. Se taie jumate din...
Tarta ''3 stele''
Se framanta un aluat fraged din faina cernuta la temperatura camerei, untul rece dat pe razatoare si galbenusul.Se da un praf de sare.se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta cu marginile ondulate. Tocam cubulete ardeii colorati, maslinele si dam pe razatoare cascavalul. Tocam...
Dovlecei fripti in usturoi
Se curata dovlecelul de coaja, se taie pe jumatate dupa care taiati rondele.Lasati intr-un castronel cu lapte , sare, piper negru si usturoiul zdrobit. Apoi bateti oul cu faina si turnati peste dovlecei.Amestecati si apoi luati si prajiti in ulei incins. Scoateti-i si lasati-i putin pe un...
Aperitive in pomisor
1.se intinde foaia de aluat decongelata si se umple cu bacon se ruleaza se taie rondele si se coc la cuptor. 2.partea a doua de aluat: se intinde o foaie se presara cubulete de branza si cascaval si se acopera cu bentite de aluat ca un gratar.Se preara susan si se coc taiate triunghiuri....
Cornuri copilaresti cu salata de primavara
Se coc cornurile cu lapte unse cu unt si presarate cu susan deasupra in tava cu hartie de copt la cuptorul preincins. Se scot si se lasa sa se raceasca . Se sectioneaza pe mijloc de-a lungul. Se scoate miezul si se amesteca cu branzeturile date pe razatoare. Se adauga si...
Chec aperitiv Roberta
se bat ouale bine cu un praf de sare pana se face o spuma ca de pandispan, se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.Apoi se toaca marunt salamurile, maslinele fara samburi, cascavalul cubulete si ardeiul colorat.Se adauga peste oua.Se unge cu unt o tava de chec...
Carnaciori in foietaj cu susan
Carnatii se desfac din sir individual. Se taie fasiute subtiri de aluat si se invelesc carnatii in forma de spirala.Se presara susan deasupra (daca vreti puteti unge si cu ou batut deasupra) . Se baga la cuptor intr-o tava si se lasa sa se rumeneasca putin foietajul.Sunt excelenti...
Chiftelute de varza
Se toaca varza marunt si la fel ceapa, ardeiul, usturoiul si mararul.(varza mea a fost semipreparata intrucat am avut-o la cuptor cu carne si fiindca mi-a mai ramas am zis sa nu o arunc si astfel a iesit o noua reteta.) Branza si cascavalul se dau pe razatoare. Se amesteca toate...
Tortulet Delma
Se fac 2 sandvisuri din felii de paine French Toast graham, se ung cu Delma, se aseaza felii de branza topita, bacon , salam Palaciego, felii de cascaval si iar paine apoi se unge si partea deasupra si se suprapun, apoi se taie in diagonala in forma de triunghi, se ung deasupra cu...
Frigarui cu orez
Se fierbe orezul in apa cu sare pana devine pufos.Se adauga putin unt si patrunjel fin tocat. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa va iasa un orez lipicios. Formati bile maricele din orez pe care le tavaliti apoi prin pesmet amestecat cu condiment Secretul Gustului de legume si...