Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra .
Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] .
Se sareaza carnea , se unge cu iaurt pe ambele parti, se prasara cu tarhon uscat .
Se dau bucatile de...
Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava.
Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava .
Sarati legumele.
Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la...
Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza .
Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici .
Legumele se curata , se spala si se toaca marunt .
Caliti legumele in amestec de ulei cu untura de porc .
Adugati feliile de carne si de inima .Adugati apa cat sa le...
Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata .
Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua .
Amestecati carnea de mititei cu ou , ceapa tocata , cimbru ,pesmet si boia iute .
Formati cu mainile unse cu ulei...
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor.
Sarati si piparati carnea.
Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute.
In uleiul...
Kaizerul se feliaza si se prajeste in ulei .Se scoate deoparte .
In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata . Imediat adugati si varza taiata fideluta . Amestecati . Sarati , adugati boia, pasta rosii si apa .
Tot acum puneti la foc impreuna cu varza si soricul afumat...
Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit .
Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa.
Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ]
Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati....
Curatati si spalati carnea de cocos.
Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina .
Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si usturoiul tocate.
Se seteaza pe functia fierbere 30 minute .
Dupa 30 minute setati functia Stew si...
Ceapa se curata, se spala si se toaca.
Cartofii noi se spala, se curata [cu un burete nou pentru spalarea vaselor ],se taie cuburi mari si din nou se spala.
Carnea de miel se curata cu mare atentie se portioneaza si se spala din mai multe ape.
Se pune ceapa la calit cateva...
Curatati si spalati legumele.
Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt .
Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta de chibrituri.
Caliti legumele usor 2-3 minute. Sarati.
Adugati carnea si caliti pana cand...
Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie.
Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de...
Carnea de ied se portioneaza, se spala .
Tamponati carnea cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta .
Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul.
Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor...
Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ]
Legumele se curata si se spala.
Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat.
Bucatile de miel se amesteca cu...
Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa.
Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita .
Legumele se curata ...
Carnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele .
Scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri carnaciorii separat .
Spanacul se curata si se spala din mai multe ape .Scurgeti...
Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .
Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
Am pus carnea pentru marinat in punga de...
Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper .
Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros.
Feliile de carne se dau prin faina si apoi prin aluatul cu ou si se prajesc in ulei incins pe ambele...
Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei .
Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde de marimea preferata [ ale mele au fost cam marisoare ]si se pun in mijlocul tavii .
Dati tava la cuptorul preincalzit ...
Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent .
Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat .
Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior ....
Carnea de vitel se trece prin jet de apa rece , se tamponeaza de excesul de umiditate si se feliaza .
Setati aparatul de gatit pe functia Fry si caliti usor timp de 10 minute in ulei, ceapa , usturoiul ,ardeiul si telina .Sarati . Adugati boiaua si pasta de ardei iute .
Se pune...
Pastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert .
Portionati carnatul chorizo si-l caliti impreuna cu ceapa rosie tocata si cu bucati mai mari din carnatul de casa .
Taiati varza fideluta si o caliti...
Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged].
Curatati ciupercile de pielite si le feliati .
Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda .
Caliti usor ceapa in ulei .
Caliti si ciupercile 5 minute ....
Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza .
Feliati mozzarella si prosciutto.
Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de salvie si deasupra felia de prosciutto .Cu ajutorul unui bat de lemn pentru frigarui sau scobitori fixati...
Legumele se curata se spala si se toaca marunt .
Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se...
Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .
Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez...
Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .
Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .
Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .
Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .
Turnati 1-2 cani de...
Pieptul de vitel se spala , se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata , sare , foi dafin si piper boabe .
Se fierbe in functe de fragezimea carnii aproximativ 30 minute in oala sub presiune .
Cand carnea este fiarta se scurge de lichid si se pune intr-un vas...
Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .
Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .
Legumele se curata si se taie bucati de cate 4 cm .
Intr-un bol se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu...
Fasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore .
Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar...
Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea .
Am curatat si taiat in doua ceapa rosie .
Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne .
Nu este nevoie de mai mult ulei , curcanul meu a fost gras si a mai eliberat grasime la prajire .
Se...
Snitel de curcan cu iaurt si tarhon
Carnea de curcan se portioneaza taind felii perpendicular pe fibra . Se bat usor feliile cu batatorul de snitele intre doua folii alimentare [ sa nu se rupa , astfel se intind bine ] . Se sareaza carnea , se unge cu iaurt pe ambele parti, se prasara cu tarhon uscat . Se dau bucatile de...
Legume umplute cu curcan si orez integral
Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava. Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava . Sarati legumele. Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la...
Tigaie cu vanat si ciuperci brune
Carnea si inima se spala bine cu apa rece si se feliaza . Ciupercile se curata si se taie jumati apoi bucati mai mici . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt . Caliti legumele in amestec de ulei cu untura de porc . Adugati feliile de carne si de inima .Adugati apa cat sa le...
Chiftele cu cartofi noi gratinati
Se pun cele 4 oua la fiert . Se curata . Puneti cartofii noi bine spalati la fiert in apa sarata impreuna cu patrunjelul verde .Cand sunt fierti se scurg si se taie in doua . Amestecati carnea de mititei cu ou , ceapa tocata , cimbru ,pesmet si boia iute . Formati cu mainile unse cu ulei...
Vitel picant - gulas
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor. Sarati si piparati carnea. Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute. In uleiul...
Varza in straturi cu kaizer-la Wok
Kaizerul se feliaza si se prajeste in ulei .Se scoate deoparte . In uleiul ramas se pune la prajit ceapa tocata . Imediat adugati si varza taiata fideluta . Amestecati . Sarati , adugati boia, pasta rosii si apa . Tot acum puneti la foc impreuna cu varza si soricul afumat...
Ciulama de curcan cu bureti de roua
Ceapa si usturoiul se calesc usor in untul topit . Se aduga faina aba, se amesteca si se dilueaza sosul cu lapte si putina apa. Sarati si adugati pieptul de curcan taiat fasii sau cuburi [ dupa preferinta ] Curatati buretii de roua de eventuale fire de iarba sau impuritati....
Pulpe de cocos la Multicooker
Curatati si spalati carnea de cocos. Spalati, curatai si tocati ceapa, usturoiul, ardeiul si telina . Se pune in cuva aparatului carnea, apa, vinul, uleiul, sarea, boiaua, ceapa si usturoiul tocate. Se seteaza pe functia fierbere 30 minute . Dupa 30 minute setati functia Stew si...
Tocanita de miel cu cartofi noi
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Cartofii noi se spala, se curata [cu un burete nou pentru spalarea vaselor ],se taie cuburi mari si din nou se spala. Carnea de miel se curata cu mare atentie se portioneaza si se spala din mai multe ape. Se pune ceapa la calit cateva...
Curcan cu mazare si busuioc
Curatati si spalati legumele. Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se toaca marunt . Pieptul de curcan se spala se zvanta si se taie cuburi -putin mai mici ca o cutiuta de chibrituri. Caliti legumele usor 2-3 minute. Sarati. Adugati carnea si caliti pana cand...
Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor
Pulpa intreaga de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si zeama de lamaie. Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de...
Tocana de ied cu ceapa
Carnea de ied se portioneaza, se spala . Tamponati carnea cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta . Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul. Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor...
Miel marinat in iaurt si lamaie
Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ] Legumele se curata si se spala. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat. Bucatile de miel se amesteca cu...
Fasole boabe cu ciolan afumat
Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa. Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita . Legumele se curata ...
Spanac scazut cu carnaciori de bere
Carnaciorii de bere se incresteaza in patru la ambele capete si se prajesc in ulei pana devin crocanti si capetele se deschid ca niste floricele . Scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri carnaciorii separat . Spanacul se curata si se spala din mai multe ape .Scurgeti...
Piept de curcan marinat - la gratar
Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime . Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi . Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul . Am pus amestecul pentru marinata peste carne . Am pus carnea pentru marinat in punga de...
Snitel Alexander-cu porc si cascaval afumat
Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper . Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros. Feliile de carne se dau prin faina si apoi prin aluatul cu ou si se prajesc in ulei incins pe ambele...
Chiftele marinate cu cartofi la cuptor
Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei . Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde de marimea preferata [ ale mele au fost cam marisoare ]si se pun in mijlocul tavii . Dati tava la cuptorul preincalzit ...
Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor
Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent . Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat . Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si in interior ....
Vitel cu legume
Carnea de vitel se trece prin jet de apa rece , se tamponeaza de excesul de umiditate si se feliaza . Setati aparatul de gatit pe functia Fry si caliti usor timp de 10 minute in ulei, ceapa , usturoiul ,ardeiul si telina .Sarati . Adugati boiaua si pasta de ardei iute . Se pune...
Varza picanta cu carnati si taitei
Pastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert . Portionati carnatul chorizo si-l caliti impreuna cu ceapa rosie tocata si cu bucati mai mari din carnatul de casa . Taiati varza fideluta si o caliti...
Ficat cu ciuperci si leurda
Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged]. Curatati ciupercile de pielite si le feliati . Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda . Caliti usor ceapa in ulei . Caliti si ciupercile 5 minute ....
Saltimboca alla romana cu mozzarella
Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza . Feliati mozzarella si prosciutto. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de salvie si deasupra felia de prosciutto .Cu ajutorul unui bat de lemn pentru frigarui sau scobitori fixati...
Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker
Legumele se curata se spala si se toaca marunt . Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se...
Varza a la Cluj
Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie . Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez...
Curcan cu cimbru si oregano
Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru . Turnati 1-2 cani de...
Piept picant de vitel la cuptor
Pieptul de vitel se spala , se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata , sare , foi dafin si piper boabe . Se fierbe in functe de fragezimea carnii aproximativ 30 minute in oala sub presiune . Cand carnea este fiarta se scurge de lichid si se pune intr-un vas...
Cotlet de porc cu prune uscate
Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata si se taie bucati de cate 4 cm . Intr-un bol se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu...
Fasole frecata cu costita de vitel
Fasolea spalata se pune la infoiat in apa rece cateva ore . Eu am pus-o la fiert in oala sub presiune [ apa trebuie sa treaca cu 3 degeta nivelul fasolei ] timp de o ora .In oala am mai adugat tijele de telina taiate , cateii de usturoi curatati , sare si tijele de cimbru si marar...
Spate de curcan fript - la Multicooker
Am transat spatele de curcan in 6 bucati . Am spalat si am zvantat carnea . Am curatat si taiat in doua ceapa rosie . Se pune in cuva aparatului uleiul , ceapa si bucatile de carne . Nu este nevoie de mai mult ulei , curcanul meu a fost gras si a mai eliberat grasime la prajire . Se...