Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache :
Crema ganache : Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider...
Prima data pisam telemeaua si o "condimentam" dupa gust cu marar proapat tocat marunt si sare (daca telemeaua este sarata,sariti peste sare) Taiem aluatul foietaj in patratele cam de 3-4 cm. In mijlocul fiecarui patratel se pune cate 1/2 lingurita de branza si se impatureste in doua....
Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei...
Se despica pastaile de vanilie si se pun intr-o sticla curata. Se toarna peste ele alcoolul si se inchide sticla . Tinem esenta intr-un loc racoros timp de 1-2 luni. Pe masura ce folositi esenta,umpleti sticla cu alcool
Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust. Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare...
Punem intr-un blender urmatoarele ingrediente:maslinele,avocado taiat cubulete,usturoiul si ceapa verde . Blenduim bine pana rezulta o pasta omogena.adaugam dupa gust sare si zeama de lamaie si mai blenduim putin cat sa se combine pasta cu zeama de lamaie.
Pofta buna !
Prima data punem la microunde zaharul cu 100 ml apa,lasam pana se topeste. Blenduim ananasul si il punem intr-o carafa. Adaugam peste ananas,amestecul cu zahar si restul de apa,amestecam si dam la rece,cel mai bine e sa faceti limonada de cu seara si sa o lasati la frigider pana a...
Clatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o compozitie omogena,precum compozitia la pandispan.
Incingem o tigaie si coacem clatitele pe ambele...
Mixam ingredientele in blender,inafara de sare si zeama de lamaie. Apa se mai poate adauga,depinde cat de groasa vreti sa fie supa. La sfarsit adaugam sare si zeame de lamaie dupa gust si amestecam cu o lingura.
Topim ciocolata si margarina separat si le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si laptele praf pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam ciocolata si margarina racite si amestecam. Acum adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Am pus la fiert apa,fructele si lamaia taiata felii. Am lasat ceaiul la infuzat 10 minute dupa care l-am strecurat. Am adaugat 1 lingura de miere(depinde cat de dulce vreti sa-l faceti) si l-am dat la frigider pana dimineata (dupa 1-2 ore se poate consuma deja) A doua zi l-am servit cu gheata si...
Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".
Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.
Intindem...
Batem ouale si le amestecam cu laptele,ceapa taiata marunt,spanacul sare si piper dupa gust. In formele individuale de silicon se pune pe fund cate o felie de rosie,se toarna din compozitia pentru omleta,iar pe deasupra se presara cascaval ras. Puteti pune omleta si intr-o forma de...
Separam ouale. Intr-un bol,amestecam spanacul,galbenusurile,cascavalul ras,smantana,faina,sare si piper dupa gust. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus. Punem compozitia in forme de silicon si dam souffle-ul la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se...
Prima data se zdrobeste lavanda cu dosul unei linguri,pentru a iesi mai bine aroma.
Se pune in borcan un strat de zahar,unul de lavanda si tot asa pana se umple borcanul. Se foloseste dupa cca 1-2 saptamani . Usor nu ?? (*_*) In urmatoarea postare homemade va voi arata cum sa va faceti...
Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care...
Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza...
Se despica vanilia,iar continutul ei se adauga in miere. Se amesteca bine si se lasa 1 saptamana sa se "elibereze" aroma,dupa care se poate folosi. In timp ce indulcim laptele sau ceaiul cu o lingurita de miere ii da si o aroma de vanilie. In acelasi timp,puteti folosi...
Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute.
Dupa...
Batoanele sfarmate se amesteca cu iaurtul si mierea si se lasa la inmuiat cca 2 ore (daca folositi muesli,lasati peste noapte la inmuiat) Se toaca kiwi-ul marunt si se adauga in iaurt. Se orneaza cu kiwi si mure. Se mai pot adauga nuci sau alune tocate si kiwi-ul se poate inlocui cu...
Fierbem soia in cca 250 ml apa cu sare dupa gust,o lasam la scurs.
Tocam ceapa marunt,taiem morcovul si cipercile feliute si le calim toate in 1-2 linguri ulei,le stingem cu vinul alb.
Adaugam orezul spalat,apa cat sa le acopere,sare si piper dupa gust si le lasam la fiert,pana...
Tocam ceapa marunt,ciuperile le taiem feliute si le calim in ulei. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si continuam sa le calim pana se patrund toate. Adaugam peste faina,smantana dulce si amestecam sa nu sa faca cocoloase,dupa care turnam amestecul in tigaie. Adaugam sare,piper si...
Mixam ouale,pana se albesc,adaugam uleiul si laptele condensat si laptele si mixam inca 1 minut. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam compozitia de oua,peste faina si amestecam cu o lingura pana se omogeniaza bine. Umplem formele de muffins 3/4...
Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta,...
Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos.
Cele 4 bucati de aluat ramase...
Topim margarina si o lasam sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie spumoasa. Se adauga esenta de vanilie, margarina topita, laptele caldut, un praf de sare, faina cernuta si se amesteca toate. Acum adaugam albusurile...
Intr-un bol amestecam faina,praful de copt si scortisoara. In alt bol frecam spuma oul cu zaharul,cand s-a dublat cantitatea,adaugam laptele si uleiul. Turnam compozitia de mai sus peste ingredientele uscate si amestecam. Acum adaugam in compozitie,marul ras si nucile sfarmate si le incorporam si...
Prima data pregatim blatul alb :
Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina impreuna cu praful de copt tot peste galbenusuri si amestecam ingredientele cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet sa nu...
Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul...
Metoda este una foarte usoara,atata tot ca trebuie sa asteptam cam 2-3 zile pana se "incheaga ". Punem laptele (nefiert ) intr-o craticioara si il amestecam cu iaurtul. Il acoperim cu un servet curat sau tifon si se lasa la temperatura camerei.
Tort cu capsuni si ciocolata
Dupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache : Crema ganache : Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider...
Pateuri cu telemea si marar
Prima data pisam telemeaua si o "condimentam" dupa gust cu marar proapat tocat marunt si sare (daca telemeaua este sarata,sariti peste sare) Taiem aluatul foietaj in patratele cam de 3-4 cm. In mijlocul fiecarui patratel se pune cate 1/2 lingurita de branza si se impatureste in doua....
Rulada Diplomat
Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei...
Esenta de vanilie DIY
Se despica pastaile de vanilie si se pun intr-o sticla curata. Se toarna peste ele alcoolul si se inchide sticla . Tinem esenta intr-un loc racoros timp de 1-2 luni. Pe masura ce folositi esenta,umpleti sticla cu alcool
Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa
Taiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare dupa gust. Branza (eu am folosit telemea) o pisam cu o furculita,adaugam marar tocat marunt si sare...
Pateu de masline RAW
Punem intr-un blender urmatoarele ingrediente:maslinele,avocado taiat cubulete,usturoiul si ceapa verde . Blenduim bine pana rezulta o pasta omogena.adaugam dupa gust sare si zeama de lamaie si mai blenduim putin cat sa se combine pasta cu zeama de lamaie. Pofta buna !
Limonada de lamaie cu ananas
Prima data punem la microunde zaharul cu 100 ml apa,lasam pana se topeste. Blenduim ananasul si il punem intr-o carafa. Adaugam peste ananas,amestecul cu zahar si restul de apa,amestecam si dam la rece,cel mai bine e sa faceti limonada de cu seara si sa o lasati la frigider pana a...
Clatite pufoase reteta cu crema de vanilie si ananas
Clatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o compozitie omogena,precum compozitia la pandispan. Incingem o tigaie si coacem clatitele pe ambele...
Supa crema de spanac (RAW)
Mixam ingredientele in blender,inafara de sare si zeama de lamaie. Apa se mai poate adauga,depinde cat de groasa vreti sa fie supa. La sfarsit adaugam sare si zeame de lamaie dupa gust si amestecam cu o lingura.
White Chocolate Lamington
Topim ciocolata si margarina separat si le lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul si laptele praf pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam ciocolata si margarina racite si amestecam. Acum adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu o lingura. Turnam compozitia...
Ice Tea cu fructe
Am pus la fiert apa,fructele si lamaia taiata felii. Am lasat ceaiul la infuzat 10 minute dupa care l-am strecurat. Am adaugat 1 lingura de miere(depinde cat de dulce vreti sa-l faceti) si l-am dat la frigider pana dimineata (dupa 1-2 ore se poate consuma deja) A doua zi l-am servit cu gheata si...
Spirala cu urda dulce
Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat". Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul. Intindem...
Omleta cu spanac la cuptor
Batem ouale si le amestecam cu laptele,ceapa taiata marunt,spanacul sare si piper dupa gust. In formele individuale de silicon se pune pe fund cate o felie de rosie,se toarna din compozitia pentru omleta,iar pe deasupra se presara cascaval ras. Puteti pune omleta si intr-o forma de...
Souffle de spanac
Separam ouale. Intr-un bol,amestecam spanacul,galbenusurile,cascavalul ras,smantana,faina,sare si piper dupa gust. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus. Punem compozitia in forme de silicon si dam souffle-ul la cuptor pentru cca 30 de minute,pana se...
Zahar "Lavandat"
Prima data se zdrobeste lavanda cu dosul unei linguri,pentru a iesi mai bine aroma. Se pune in borcan un strat de zahar,unul de lavanda si tot asa pana se umple borcanul. Se foloseste dupa cca 1-2 saptamani . Usor nu ?? (*_*) In urmatoarea postare homemade va voi arata cum sa va faceti...
Minitarte cu spanac
Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat nisipos. In acest moment adaugam 2 linguri apa rece si framantam pana obtinem un aluat "prins". Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute,timp in care...
Muffins cu lamaie si mac
Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza...
Miere cu vanilie
Se despica vanilia,iar continutul ei se adauga in miere. Se amesteca bine si se lasa 1 saptamana sa se "elibereze" aroma,dupa care se poate folosi. In timp ce indulcim laptele sau ceaiul cu o lingurita de miere ii da si o aroma de vanilie. In acelasi timp,puteti folosi...
Paine cu morcovi
Drojdia se amesteca cu 1 lingurita zahar si 50 ml apa calduta, se lasa deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem morcovii rasi, sarea si framantam aluatul cu restul de apa. Rezulta un aluat moale, pe care il lasam la dospit 40 de minute. Dupa...
Birchermuesli
Batoanele sfarmate se amesteca cu iaurtul si mierea si se lasa la inmuiat cca 2 ore (daca folositi muesli,lasati peste noapte la inmuiat) Se toaca kiwi-ul marunt si se adauga in iaurt. Se orneaza cu kiwi si mure. Se mai pot adauga nuci sau alune tocate si kiwi-ul se poate inlocui cu...
Pilaf cu legume
Fierbem soia in cca 250 ml apa cu sare dupa gust,o lasam la scurs. Tocam ceapa marunt,taiem morcovul si cipercile feliute si le calim toate in 1-2 linguri ulei,le stingem cu vinul alb. Adaugam orezul spalat,apa cat sa le acopere,sare si piper dupa gust si le lasam la fiert,pana...
Paste cu piept de pui si sos de smantana
Tocam ceapa marunt,ciuperile le taiem feliute si le calim in ulei. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete si continuam sa le calim pana se patrund toate. Adaugam peste faina,smantana dulce si amestecam sa nu sa faca cocoloase,dupa care turnam amestecul in tigaie. Adaugam sare,piper si...
Muffins cu lapte condensat
Mixam ouale,pana se albesc,adaugam uleiul si laptele condensat si laptele si mixam inca 1 minut. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam compozitia de oua,peste faina si amestecam cu o lingura pana se omogeniaza bine. Umplem formele de muffins 3/4...
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta,...
Prajitura Trandafirul Negru
Ingredientele mentionate mai sus la "aluat " se framanta,cu mana pana se obtine o compozitie omogena pe care o impartim in 6 parti egale. 2 bucati de aluat se intind si se coc pe dosul unei tavi (23x33cm) pe rand, pana incep sa se rumeneasca frumos. Cele 4 bucati de aluat ramase...
Cremes Inteligent
Topim margarina si o lasam sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie spumoasa. Se adauga esenta de vanilie, margarina topita, laptele caldut, un praf de sare, faina cernuta si se amesteca toate. Acum adaugam albusurile...
Muffins cu mere si nuci
Intr-un bol amestecam faina,praful de copt si scortisoara. In alt bol frecam spuma oul cu zaharul,cand s-a dublat cantitatea,adaugam laptele si uleiul. Turnam compozitia de mai sus peste ingredientele uscate si amestecam. Acum adaugam in compozitie,marul ras si nucile sfarmate si le incorporam si...
Prajitura cu branza
Prima data pregatim blatul alb : Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina impreuna cu praful de copt tot peste galbenusuri si amestecam ingredientele cu dosul unei linguri,de jos in sus,incet sa nu...
Placinta cu urzici
Drojdia sfarmata se amesteca cu 50 ml apa calduta si 1 lingurita zahar,se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sare si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Daca mai este nevoie se mai adauga apa in plus. Se lasa aluatul...
Iaurt de casa
Metoda este una foarte usoara,atata tot ca trebuie sa asteptam cam 2-3 zile pana se "incheaga ". Punem laptele (nefiert ) intr-o craticioara si il amestecam cu iaurtul. Il acoperim cu un servet curat sau tifon si se lasa la temperatura camerei.