Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se...
Ungem o tava cu unt si presaram putin pesmet. Prima data punem la fiert cartoful taiat cubulete,cand este aproape fiert il strecuram si il asezam pe fundul unei tavi. Conopida rupta buchetele si spalata se opareste 2-3 minute,dupa care se aseaza peste cartofi. Peste stratul de conopida,se intinde...
Punem laptele la fiert cu zaharul,sarea si continutul unei pastai de vanilie. Cand da in clocot,adaugam orezul spalat si amestecam incontinuu,sa nu se lege de fund. Cand s-a fiert orezul servim in forme cu diferite sosuri,fructe sau scortisoara. Pentru a fi putin mai "altfel" am adaugat...
Punem apa la fiert cu un praf de sare,cand da in clocot adaugam pastele si le lasam la fiert cca 7 minute. Lasam pastele la scurs dupa care le spalam sub un jet de apa rece.
Scurgem tonul,iar uleiul il punem intr-o tigaie. Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim in uleiul de la ton. Cand...
Intr-un bol,amestecam cerealele,fructele goji,smochinele taiate marunt,nuca de cocos,ciocolata. Facem un sirop din zahar,un praf de sare,miere si unt,cand s-a topit untul si zaharul se i-a de pe foc,se adauga dulceata . Se adauga siropul peste amestecul din bol,se amesteca bine ingredientele,dupa...
Decojim ouale fierte si le pasam cu o furculita. Punem intr-un bol ouale,mustarul,untul la temperatura camerei,cascavalul ras,sare si frunze de patrunjel tocate marunt dupa gust. Le amestecam pana devine o pasta tartinabila.
Servim cu salata de cruditati.
Fierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa marunt si o calim in 50 g unt. Separat topim intr-o tigaie 100 g unt cu o crenguta de...
Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte. Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior....
Punem gelatina la inmuiat in putina apa,cat sa o acopere si o lasam pana se umfla. Punem laptele la fiert cu zaharul si anasonul (sau alta aroma la alegere ) lasam pe foc pana se topeste zaharul,avand grija sa nu fiarba,dupa care il lasam deoparte sa se racoreasca putin. Punem gelatina in...
Se pun ingredientele uscate intr-un bol,impreuna cu coaja de portocale. Adaugam ouale batute si untul taiat cubulete. Se framanta un aluat compact din care se formeaza mingiute care se aplatizeaza intre palme. Punem biscuitii intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la frigider pentru 30 de...
Tocam ceapa marunt,taiem pastarnacul si morcovul feliute si le calim in doua linguri de ulei . Adaugam 2 cani de apa (500 ml ) si le lasam la fiert,codimentam dupa gust cu sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam usturoiul taiat feliute,foile de dafin si...
In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa...
Amestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute.
Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate feliute si turnam restul de apa .
Amestecam ingredientele cu o lingura lemn deoarece aluatul este...
Taiem ceapa julien si o calim in 2 linguri de ulei.
Taiem ardeiul cubulete, razalim morcovul pe razatoarea mica iar usturoiul il taiem feliute si le adaugam peste ceapa,lasandu-le la calit inca 5-10 minute,pana se inmoaie legumele.
Adaugam sare si piper, eventual vegeta dupa gust,...
Calim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine ficateii,iar la final adaugam smantana si patrunjel tocat marunt..
Impartim compozitia in 4-5,rulam...
Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat.
Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc...
Amestecam drojdia cu zaharul, 1 lingura faina si apa calduta, o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem rozmarinul, uleiul, chimenul, usturoiul si sarea. Framantam un aluat elastic (daca mai este nevoie, se adauga apa calduta ). Punem aluatul...
Prima data punem pastele la fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert le spalam sub un jet de apa rece si le punem la scurs.
Taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete, kaizerul cubulete, ciupercile felii daca este cazul, usturoiul feliute. Calim intr-o lingura de ulei,...
Dam castravetele pe razatoare ( eu am ales sa il dau pe razatoaea cu ochi mari) Punem iaurtul intr-un bol,adaugam castravetii,sucul de lamaie,usturoiul pisat si sare,piper si marar dupa gust. Il dam la frigider pentru o ora dupa care il putem servi !
Pofta Buna !!
Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam mingiute pe care le dam prin pesmet si le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 50...
Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se face coca din care se modeleaza mucenicii. Mucenicii se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculetepe care le rasucim si formam opturi. Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa presarata cu faina. In dimineata de 9 martie,...
Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. Framantam un...
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-io lingura de ulei. Ceapa se taie julienne, razalim cascavalul, muschiul file il taiem cubulete. Batem...
Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit.
Framantam un aluat din faina,unt,150 g...
Curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta unde adaugam uleiul si un pahar de apa. Presaram dupa gust sare si piper si ii lasam acoperiti sa se innabuse. Amestecam din cand in cand,iar la final adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie.
Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta.
Adaugam ouale unul cate unu,cacao,esenta de lamaie dupa gust,amestecam pana se incorporeaza toate.
Acum...
Pulpele de pui le fierbem inainte in apa cu sare.
Punem la fiert in oale separate conopida si fasolea verde.
Ungem o forma de yena cu unt.
Punem un strat de cartofi taiati felii,saram si piperam,adaugam un strat de praz taiat felii.
Peste punem fasolea verde strecurata....
Amestecam drojdia cu laptele caldut,o lingurita zahar,o lingura faina si o lasam 10 minute deoparte. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Punem aluatul intr-o oala unsa cu ulei si o lasam la dospit...
Ungem o forma de yena sau termorezistenta cu unt. Pe fundul formei punem o clatita . Taiem ardeiul cubulete,usturoiul feliute,ceapa julien,le calim intr-o lingura de ulei sau putin unt Peste clatita,punem un strat cu piept de pui taiat cubulete sau fasii,peste cateva masline. Spanacul il calim si...
Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata felii si apa cat sa le acopere. Condimentam cu sare,piper si boia si lasam sa fiarba. Cand este...
Paine cu faina de secara
Sfarmam drojdia si o punem intr-un pahar cu 1 lingurita de zahar,1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. O lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea si chimenul si turnam restul de apa. Amestecam bine cu o lingura de lemn,pana se...
Budinca de legume cu ton
Ungem o tava cu unt si presaram putin pesmet. Prima data punem la fiert cartoful taiat cubulete,cand este aproape fiert il strecuram si il asezam pe fundul unei tavi. Conopida rupta buchetele si spalata se opareste 2-3 minute,dupa care se aseaza peste cartofi. Peste stratul de conopida,se intinde...
Orez in lapte cu vanilie
Punem laptele la fiert cu zaharul,sarea si continutul unei pastai de vanilie. Cand da in clocot,adaugam orezul spalat si amestecam incontinuu,sa nu se lege de fund. Cand s-a fiert orezul servim in forme cu diferite sosuri,fructe sau scortisoara. Pentru a fi putin mai "altfel" am adaugat...
Paste cu ton
Punem apa la fiert cu un praf de sare,cand da in clocot adaugam pastele si le lasam la fiert cca 7 minute. Lasam pastele la scurs dupa care le spalam sub un jet de apa rece. Scurgem tonul,iar uleiul il punem intr-o tigaie. Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim in uleiul de la ton. Cand...
Batoane energizante
Intr-un bol,amestecam cerealele,fructele goji,smochinele taiate marunt,nuca de cocos,ciocolata. Facem un sirop din zahar,un praf de sare,miere si unt,cand s-a topit untul si zaharul se i-a de pe foc,se adauga dulceata . Se adauga siropul peste amestecul din bol,se amesteca bine ingredientele,dupa...
Pasta de oua
Decojim ouale fierte si le pasam cu o furculita. Punem intr-un bol ouale,mustarul,untul la temperatura camerei,cascavalul ras,sare si frunze de patrunjel tocate marunt dupa gust. Le amestecam pana devine o pasta tartinabila. Servim cu salata de cruditati.
Cus-cus cu salata de fructe de mare
Fierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa marunt si o calim in 50 g unt. Separat topim intr-o tigaie 100 g unt cu o crenguta de...
Pui umplut cu clatite
Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte. Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior....
Panna Cotta cu jeleu de kiwi
Punem gelatina la inmuiat in putina apa,cat sa o acopere si o lasam pana se umfla. Punem laptele la fiert cu zaharul si anasonul (sau alta aroma la alegere ) lasam pe foc pana se topeste zaharul,avand grija sa nu fiarba,dupa care il lasam deoparte sa se racoreasca putin. Punem gelatina in...
Biscuiti cu malai si portocale
Se pun ingredientele uscate intr-un bol,impreuna cu coaja de portocale. Adaugam ouale batute si untul taiat cubulete. Se framanta un aluat compact din care se formeaza mingiute care se aplatizeaza intre palme. Punem biscuitii intr-o tava pe hartie de copt si dam tava la frigider pentru 30 de...
Fasole pastai scazuta de post
Tocam ceapa marunt,taiem pastarnacul si morcovul feliute si le calim in doua linguri de ulei . Adaugam 2 cani de apa (500 ml ) si le lasam la fiert,codimentam dupa gust cu sare si piper. Cand legumele sunt aproape fierte,adaugam usturoiul taiat feliute,foile de dafin si...
Paine cu cartofi
In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa...
Paine rustica cu masline
Amestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate feliute si turnam restul de apa . Amestecam ingredientele cu o lingura lemn deoarece aluatul este...
Tocanita de ceapa
Taiem ceapa julien si o calim in 2 linguri de ulei. Taiem ardeiul cubulete, razalim morcovul pe razatoarea mica iar usturoiul il taiem feliute si le adaugam peste ceapa,lasandu-le la calit inca 5-10 minute,pana se inmoaie legumele. Adaugam sare si piper, eventual vegeta dupa gust,...
Clatite cu ficatei de pui
Calim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine ficateii,iar la final adaugam smantana si patrunjel tocat marunt.. Impartim compozitia in 4-5,rulam...
Dovlecei rotunzi umpluti
Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat. Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc...
Paine cu rozmarin
Amestecam drojdia cu zaharul, 1 lingura faina si apa calduta, o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol, in mijloc turnam maiaua, pe margine punem rozmarinul, uleiul, chimenul, usturoiul si sarea. Framantam un aluat elastic (daca mai este nevoie, se adauga apa calduta ). Punem aluatul...
Omleta cu spaghete
Prima data punem pastele la fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert le spalam sub un jet de apa rece si le punem la scurs. Taiem ceapa julienne, ardeiul cubulete, kaizerul cubulete, ciupercile felii daca este cazul, usturoiul feliute. Calim intr-o lingura de ulei,...
Sos Tzatziki
Dam castravetele pe razatoare ( eu am ales sa il dau pe razatoaea cu ochi mari) Punem iaurtul intr-un bol,adaugam castravetii,sucul de lamaie,usturoiul pisat si sare,piper si marar dupa gust. Il dam la frigider pentru o ora dupa care il putem servi ! Pofta Buna !!
Chiftelute de dovlecei la cuptor
Spalam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare. Presaram peste ei un praf de sare,ii lasam sa lase apa 5 minute dupa care ii scurgem bine. Adaugam restul ingredientelor si framantam cu mana. Formam mingiute pe care le dam prin pesmet si le punem pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 50...
Mucenici muntenesti
Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se face coca din care se modeleaza mucenicii. Mucenicii se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculetepe care le rasucim si formam opturi. Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa presarata cu faina. In dimineata de 9 martie,...
Paine cu ceapa si patrunjel
Drojdia sfarmata se amesteca cu zaharul, 1 lingura de faina si 100 ml apa calduta. Ceapa o taiem julienne si o calim intr-o lingura de ulei. Cernem faina intr-un bol, in mijloc punem maiaua, pe margine punem ceapa calita, chimenul, putina sare si 1 lingura de patrunjel uscat. Framantam un...
Quiche Lorraine
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-io lingura de ulei. Ceapa se taie julienne, razalim cascavalul, muschiul file il taiem cubulete. Batem...
Prajitura frageda cu mere
Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit. Framantam un aluat din faina,unt,150 g...
Cartofi sub capac
Curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta unde adaugam uleiul si un pahar de apa. Presaram dupa gust sare si piper si ii lasam acoperiti sa se innabuse. Amestecam din cand in cand,iar la final adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Budinca englezeasca
Smochinele,stafidele si fructele goji le macinam in robotul de bucatarie. Adaugam untul la temperatura camerei si zaharul pudra si le amestecam foarte bine pana obtinem o pasta. Adaugam ouale unul cate unu,cacao,esenta de lamaie dupa gust,amestecam pana se incorporeaza toate. Acum...
Mancarica la cuptor
Pulpele de pui le fierbem inainte in apa cu sare. Punem la fiert in oale separate conopida si fasolea verde. Ungem o forma de yena cu unt. Punem un strat de cartofi taiati felii,saram si piperam,adaugam un strat de praz taiat felii. Peste punem fasolea verde strecurata....
Paine alba
Amestecam drojdia cu laptele caldut,o lingurita zahar,o lingura faina si o lasam 10 minute deoparte. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margine punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa calduta. Punem aluatul intr-o oala unsa cu ulei si o lasam la dospit...
Mic dejun in cuib
Ungem o forma de yena sau termorezistenta cu unt. Pe fundul formei punem o clatita . Taiem ardeiul cubulete,usturoiul feliute,ceapa julien,le calim intr-o lingura de ulei sau putin unt Peste clatita,punem un strat cu piept de pui taiat cubulete sau fasii,peste cateva masline. Spanacul il calim si...
Ciorba de legume
Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata felii si apa cat sa le acopere. Condimentam cu sare,piper si boia si lasam sa fiarba. Cand este...