publicat la 13.03.2016
publicat la 13.03.2016
publicat la 15.02.2016
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta simpla si delicioasa de strudel cu branza si stafide
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de strudel cu branza si stafide: Se amesteca branza, ouale si zaharul. Foaia se intinde pe blatul de lucru pudrat cu faina (am obtinut 4 foi si 2 jumatati). Acestea se ung cu compozitia si se presara stafidele, apoi se ruleaza. Prima foaie am...
Pere in vin
Perele se curata de coaja pastrandu-le codita. Intr-un vas am pus vin, zahar brun, scortisoara, cuisoare si ghimbir si am lasat la foc pana ce se topeste zaharul, apoi scufundam perele in lichidul obtinut lasandu-le approx 8-10 min ( daca perele sunt mai tari ). Imediat dupa se scot pe un...
Desert prajitura frageda cu mere
Am topit 200 g margarina si am amestecat cu faina pana ce se omogenizeaza. Am adaugat 4 oua, ulei, praf de copt si am framantat cu mana obtinand un aluat potrivit si nelipicios, pe care l-am lasat la frigider 1 ora. Merele le-am taiat bucati (fara cotor) si le-am tocat cu robotul, le-am scurs...
Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor: Ciupercile dupa ce le-am spalat bine, le-am indepartat piciorusele, le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. Le-am uns pe fiecare cu putin unt, sare, apoi le-am umplut cu cascaval ras si piere deasupra. Le-am introdus...
Escalop de porc cu ciuperci
Feliile de pulpa le-am batut ca pe snitele, apoi le-am dat prin faina. Le-am prajit in tigaie cu ulei pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac, pt a se mentine calde. Apoi ciupercile taiate le pun in tigaia in care am prajit pulpa, pana incep sa se inmoaie....
Pui cu ardei, ciuperci si maghiran
Am taiat puiul in 4 si l-am condimentat cu sare, piper, iar cu amestecul facut din usturoiul tocat marunt amestecat cu unt moale am uns bucatile de pui. Acestea se aseaza intr-un vas termoizolant, am presarat maghiran si am dat la cuptor. Dupa approx 20 min am adaugat vinul cu care am stropit...
Alivenci moldovenesti
Intr-un vas am sfaramitat branza cu furculita, adaugam ouale batute, untul topit, dar sa nu fie fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Apoi am adaugat malaiul si faina. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-un vas termoizolant uns cu putin unt. Se introduce la cuptro pana ce se...
Guacamole
Pentru inceput am scobit miezul de avocado si l-am pus intr-un vas peste care am turnat putina zeama de lamaie. apoi am pisat miezul cu furculita. Dupa ce am tocat patrunjelul, rosiile si ceapa marunt le-am amestecat cu miezul de avocado. Am pus sare si chilli si am amestecat. Am obtinut un...
Batoane cu glazura
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, laptele, margarina, praf copt, faina si mierea, apoi turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem la cuptor pana ce se coace ( test cu scobitoarea ). Toate ingredientele ( fara nuca) se pun intr-o craticioara pe foc si se amesteca pana...
Sufleu cu cartofi si pulpa de porc
Dupa ce curatam cartosii si ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. La fel si carnea de porc o fierbem cu putina sare si piper. Ceapa am curatat-o si am taiat-o in 4, apoi am lasat-o in apa clocotita approx 10 min, dupa care o taiem feliute. Usturoiul il zdrobim cu...
Mic dejun
Am separat ouale, albusurile batandu-le spuma cu putina sare. Intr-o tigaie am impartit spuma in doua si deasupra am asezat cate un galbenus. Am introdus la cuptor approx 5 min (pana se face crusta). Feliile de kaizer le-am fript sau se pot praji. Painea am prajit-o si am uns-o cu unt, apoi am...
Budinca de paste si bezea
Am pus laptele la fiert cu scortisoara si 3 linguri da zahar. Cand laptele fierbe turnam pastele si le lasam la foc potrivit sa fiarba, approx 15 min ( amestecam din cand in cand ). Apoi oprim focul si scoatem batonul de scortisoara. Intre timp aprindem focul la aragaz. Galbenusurile se...
Piept de pui cu ciuperci si sos de smantana
Am spalat si taiat fasii pieptul de pui. Ciupercile le-am spalat, lasandu-le la scurs, apoi le-am tocat grosier. Usturoiul curatat sl-am zdrobit cu un cutit. Intr-o tigaie, am pus la incins putin de ulei masline, apoi cateii de usturoi si am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas am amestecat branza, grisul, zahar, zahar vanilat si esenta, adaugand ouale pe rand. Am lasat la frigider jumatate de ora. Intr-o tigaie am topit untul, adaugand pesmetul si am amestecat pana si-a schimbat culoarea. Am lasat la racit si rece am...
Prajitura cu mere (2)
Pentru inceput am taiat merele, lasand cotoarele deoparte si le-am razuit cu ajutorul robotului. Apoi le-am calit, dupa ce le-am scurs de zeama, cu 50 g unt, 2 linguri zahar, scortisoara si nuca rupta bucati cu degetele. Am amestecat continuu aprox 10 min. Se lasa la racit. Intr-un vas am pus...
Varza calita
Varza am curatat-o bine si am taiat-o fideluta. Intr-o cratita am incins untura apoi am adaugat rosiile si ceapa, calindu-le cateva minute. Dupa aceea, am pus putin cate putin varza amestecand pana ce se omogenizeaza cu rosiile si ceapa, alaturi de 1 pahar cu apa. Dupa gust punem sare si piper,...
Vinete..bucataras
Am taiat vinetele cubulete si le-am tras la tigaie alaturi de rondele de ardei iute, dupa care le-am pus pe un servetel, pt a se duce surplusul de ulei. Usturoiul l-am tocat si l-am adaugat in vasul in care am pus vinetele, apoi sare, patrunjel, amestecand foarte bine. Pe deasupra am presarat...
Tarta cu piept de pui si branza
Intr-un vas am pus faina si am adaugat untul, amestecand foarte bine, apoi sare, ou, lapte si am omogenizat fb. Aluatul l-am introdus la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp am pregatit umplutura: ouale le-am batut cu sare, piper ( am oprit putin si pt uns ), adaug branza, smantana, marar...
Salata de cartofi de post
Cartofii i-am fiert in coaja in apa cu sare. Apoi i-am curatat si i-am taiat rondele intr-un vas. Gogosarii i-am taiet fasii, ceapa julien. In vasul in care am pus cartofii taiati am adaugat gogosarii, maslinele, ceapa si apoi am condimentat totul cu sare si piper dupa gust si peste cartofi...
Prajitura de post cu mere si biscuiti
Merele le tai in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul pe care l-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot. Apoi am dizolvat cele 4 plicuri de budinca in 300ml apa(din cele 1,3 l) si cand merele sunt gata am adaugat praful de budinca...
Cornulete
Am topit untul pe care l-am adaugat in vasul in care aveam pregatita faina, praful de copt, iaurtul, sare si untura. Am framantat foarte bine, dupa care am intins aluatul si am am pregatit cornuletele. Am taiat triunghuiri in care am pus rahat. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si...
Ardei umpluti cu varza rosie pentru iarna
Varza am tocat-o cu robotul, am adaugat 2 maini de sare si am amestecat lasand la odihnit 30 min. Intre timp intr-o oala am pregatit solutia cu cei 4 l de apa, 1 otet, 5 linguri sare, conservat, zahar. Am amestecat pana ce se dizolva ingredientele. Ardeilor le-am scos cotorul, samburii, i-am...
Spanac "mexican"
Intr-un wok am pus ulei si am calit ceapa, ardeiul iute si ardeiul kapia taiate cubulete, iar cand ceapa a capatat culoare galbuie am adaugat spanacul scurs si tocat, sare, piper, carnea tocata amestecand foarte bine compozitia obtinuta. Apoi am presarat branza (mozarella) si am turnat si rosiile...
Ciuperci cu pui in sos de vin alb
Am topit untul in tigaie, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am calit cateva minute, amestecand continuu. Am adaugat ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si am lasat sa fiarba la foc mediu cateva minute. Intr-o alta tigaie am rumenit puiul taiat cubulete, dupa care am adaugat...
Pui umplut la tava
Puiul se spala si se curata foarte bine. Am topit untul intr-o cratita si am adaugat in el sare, boia, piper, cimbru, usturoi granulatsi am uns puiul pe toata suptrafata. Am intepat cu furculita pt a se patrunde bine. Puiul astfel pregatit l-am lasat la frigider approx 20 min, timp in care am...
Gogosele rapide
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat laptele, zaharul vanilat, esenta, coaja lamaie, praf copt si faina. Am incins uleiul intr-un vas mai adanc si am luat cu lingura din compozitie si am turnat in ulei sa se prajeasca pe ambele parti. Le-am pus intr-un vas cu hartie absorbanta,...
Desert prajitura rapida cu prune
Intr-un vas am pus galbenusurile pe care le-am mixat cu zaharul si apoi pe rand cu ulei, lapte, praf de copt si faina in ploaie. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat la compozitia de galbenusuri. Am tapetat o tava cu ulei si faina in care am turnat compozitia, iar...
Prajitura cu prune
O tava mai mare am tapetat-o cu hartie de copt, apoi uns-o cu margarina, am presarat zaharul si am asezat jumatati de prune. Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul, zahar vanilat, apoi am adaugat galbenusurile si esenta, uleiul, iar la final faina, pana am obtinut o compozitie...
Salata cu ton
Intr-un vas am pus salata si peste am adaugat ingredientele enumerate mai sus, taiate dupa plac. Am adaugat maioneza si am condimentat dupa gust. Am amestecat foatre bine si am servit. O mancare excelenta si foarte usor de preparat. Pofta mare !
Smothie de vara
Intr-un blender an pus bucati de pierica, mure si bucati de pepene galben, am mixat pana devine pasta, apoi am adaugat iaurtul si semintele si am mixat din mou cateva secunde. Am turnat compozitia in pahare si am ornat cu feliute de piersica.