Baclava cu carne
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea si se caleste impreuna cu ceapa si uleiul pana se albeste si nu mai lasa lichid, amestecandu-se continuu cu o furculita.Cand s-a racit se adauga 5 oua intregi si se amesteca bine,...Citeste continuarea
Briose
Postat de: carmenvlad in PrajituriSe sparg cele trei oua intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul (pana se albeste compozitia si face banuti deasupra) si cu zaharul vanilat. Se adauga laptele si untul topit (foarte putin). Se...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: mimmi in DulciuriEu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru...Citeste continuarea
Biscuiti cu cioco si cocos
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca bine ingredientele uscate, apoi se adauga untul si oul si se framanta aluatul pana la omogenizare. Din aluat se formeaza o rulada care se taie felii de aprox. un centimetru grosime....Citeste continuarea
Budinca cu cartofi si spanac & blue...
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala, se taie rondele subtiri, eu i-am taiat cu o razatoare care feliaza. Se pune o oala cu apa si sare la fiert si cand clocoteste apa se pun cartofii si se fierb 5...Citeste continuarea
Bulete de cartofi cu ficatei
Postat de: ella87 in FicatCartofii se curata,se spala si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu sare Dupa ce au fiert se scot si se paseaza impreuna cu untul (sau margarina), se adauga condimentele, apoi se...Citeste continuarea
Briose umplute cu caramele
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga vanilia, praful de copt si cacao. Amesteca Adauga faina. Amesteca. Pune ciocolata si amesteca cu o lingura...Citeste continuarea
Briose cu rozmarin si lamaie
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga...Citeste continuarea
Bors scazut
Postat de: Anastasia in Supe/CiorbeSe taie in patratele varza si se amesteca cu legumele si mirodeniile, se pune intr-un ceaun mare si se alterneaza pe straturi cu carnea. Intr-o oala se diluiaza bulionul in 1,7 litri de apa si se...Citeste continuarea
Bomboane de martipan cu gust de...
Postat de: comanligia in DulciuriSe portioneaza pasta de martipan in asa fel incat sa se formeze bilute frecandu-se in palma apoi se pun pe un platou si se apasa pe mijlocul fiecaruia sa se formeze un orificiu mic dar nu prea...Citeste continuarea
Briose cu migdale si merisoare
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele,...Citeste continuarea
Bilute de branza de capra cu...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCu ajutorul unei furculite pasam branza de capra apoi amestecam cu smantana.Omogenizam bine si adaugam putin ulei de masline astfel incat pasta obtinuta sa poata fi usor modelata sub forma de...Citeste continuarea
Briose cremoase
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriAlbusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si migdale
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: pasulischi in Dulciuriintr-un caston se pun toate ingredientele cu exceptia a 50 gr nuca de cocos si se framanta bine pana se obtine o compozitie omogena. Se da castronul la frigider ptr 30 min. Se scoate si se fac...Citeste continuarea
Bautura pentru iarna
Postat de: mitinita in BauturiSe incalzeste sucul de mere si se adauga mierea. Nu trebuie fiert,numai incalzit. Cand e deja fierbinte se adauga batoanele de scortisoara si feliile de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa 5...Citeste continuarea
Briose cu fructe uscate
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C. 2. Pentru umplutura, pune la fiert laptele cu lichiorul de cafea apoi ia de...Citeste continuarea
Briose cu capsuni
Postat de: mitinita in PrajituriSe amesteca intr-un bol untul,zaharul,sarea,ouale,zaharul vanilat si coaja de portocala. Adauga faina,praful de copt,nucsoara si scortisoara. Se adauga capsunile taiate,eu am folosit capsuni...Citeste continuarea
Big Sandvich
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriO bagheta mijlocie se prajeste, si se va unge in trei culori ca in imaginea alaturata putem lasa ca un singura sandwish sau putem sa-l facem in 3 sandwish-uri distincte, deci prima parte se unge...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: elena1988 in Aperitive / GarnituriSe face o mamaliga mai vartoasa, se rastoarna pe un fund de lemn, se lasa un pic la racit, apoi se ia din mamaliguta si se umple cu branza de burduf, se fac bile rotunde care apoi se pun intr-o...Citeste continuarea
Briose cu mac
Postat de: alinut in PrajituriPunem 50 g de zahar la caramelizat si apoi il stingem cu laptele caldut. Adaugam macul si lasam sa dea cateva clocote. Dau deoparte si lasam sa se raceasca. Mixam ouale bine cu un praf de sare...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu pui
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneEu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei....Citeste continuarea
Baghete pentru micul dejun
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut in masina de paine ( apa, sare, ulei, faina, drojdie). Cat aluatul este in masina se pregatesc umpluturile. Umplutura din 1 ou+branza, maslinele se curata de samburi, rosiile...Citeste continuarea
Bascute aperitiv
Postat de: AndreeaJ in Aperitive / GarnituriDin aluatul de foietaj am taiat cu gura paharului rondele de aluat, le-am pus pe tava de copt stropita numai un pic cu apa, le-am intepat cu furculita din loc in loc ca sa nu creasca prea mult...Citeste continuarea
Briose cu Nutella
Postat de: lilik in DulciuriFacem o compozitie din ingredientele de mai sus. Punem hartiutele in forme si punem din compozitie pana la jumatate,apoi punem o lingurita de nutella si deasupra inca putina compozitie. Tot...Citeste continuarea
Budinca de ficatei cu cascaval
Postat de: epurasha2bb in FicatSe spala si curata ficateii si apoi se lasa in lapte rece la frigider o jumatate de ora minim. Apoi se scot si se scurg, se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul razuit, oul batut, painica...Citeste continuarea
Budinca de paste cu nuca de cocos
Postat de: epurasha2bb in PasteSe pune apa cu un praf de sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam pastele si dam focul mic. Acoperim cu capacul si din cand in cand amestecam cu grija sa nu se lipeasca pastele. Cand...Citeste continuarea
Briose pizza
Postat de: Julie in PizzaSe face un aluat potrivit de moale din ingredientele date si se lasa 15-20minute sa creasca . Se intinde apoi in foaie si se decupeaza forme rotunde care se pun in tava de briose. Se inteapa...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriOuale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul. Se adauga estenta. Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua...Citeste continuarea
Budinca de spaghete
Postat de: Sidy in SpagheteKaizerul se taie feliute si se prajeste. Rosia si ardeii se taie felii subtiri iar branza se razuieste. Ouale se bat bine. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si se...Citeste continuarea
Banana Bread - Chec cu banane
Postat de: mitinita in PrajituriSe porneste cuptorul la 180 C si se tapeteaza cu unt si faina o forma de 9x23 cm. Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema. Adauga banana si amesteca. Se adauga oul si se...Citeste continuarea
Briose cu mascarpone si afine
Postat de: diaconta in DulciuriUntul se amesteca cu crema mascarpone si zaharul pudra.Se incorporeaza ouale pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat complet in momentul in care il adaugam pe urmatorul. Eu am adaugat...Citeste continuarea
Biscotti cu alune si ciocolata
Postat de: LauraA in PrajituriPentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet. Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat...Citeste continuarea
Bomboane ciocolatoase
Postat de: gugugh in PrajituriPune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte. Amesteci pana se...Citeste continuarea
Briose - Reteta de baza
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea. Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e...Citeste continuarea
Bors de cartofi
Postat de: roxanamiti in Supe/Ciorbetaiem ceapa, rosia si jumatatile de ardei in cubulete. morcovul il dam pe razatoarea mare. cartofii i-am taiat in cuburi. punem apa in oala ( eu am avut cateva oase de pui si le am...Citeste continuarea
Bulgarasi de cartofi cu branza
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja, in apa cu sare pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem prin jet de apa rece. Curatam cartofii si ii pasam. Adaugam peste cartofii...Citeste continuarea
Budinca de paste cu lapte si cascaval
Postat de: postavaru in PastePastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Mixam ouale cu un praf de sare si adaugam zaharul....Citeste continuarea
Briose cu gem
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe amesteca gemul cu bicarbonatl stins pana cand acesta incepe sa creasca apoi se adauga oualele se mixeaza bine, zaharul uleiul si faina. Se toarna in forme de briose se pune cate o nuca...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata alba si zmeura
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIn primul rand pornim cuptorul la 180°C pentru a putea coace briosele imediat ce terminam de pregatit aluatul. Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol bol batem oul, pe care...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: roxanamiti in Ciorbe* intr o oala punem uleiul la incalzit, * tocam ceapa si o pune la calit ( 5 minute), * morcovul si jumatea de ardel le taiem cubulete si le punem peste ceapa calita,...Citeste continuarea
Biscuiti cu cocos
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe face un aluat din toate ingredientele , eu am adaugat faina ultima data, in rest toate odata. Am framantat un aluat usor lipicios-elastic, care mirosea divin. Am intins o foiae si am...Citeste continuarea
Bun cha
Postat de: radu_popovici in PorcSe prepara sosul nuoc cham . Se piseaza intr-o piua, cu un pisalog greu, 4 catei de usturoi cu ardeii iuti si cu putina sare pana se obtine o pasta. Se adauga apoi 250 ml apa, 4 linguri de sos...Citeste continuarea
Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz
Postat de: ana in DulciuriIntai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate. Fulgii de ovaz ii coacem...Citeste continuarea
Bagheta cu unt si usturoi
Postat de: mihaelaradu in PiineBaghetele se cresteaza feliute. Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i...Citeste continuarea
Bilute de cascaval (2)
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Cand sunt fierti se racesc,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.Se rade cascavalul,usturoiul curatat,se toaca marunt patrunjelul,se...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: miremirc in PrajituriPtr.aluat : se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si se lasa sa stea 10 min;topim zaharul si dupa ce s-a racit putin il amestecam cu lapte caldut;intr-un castron mai mare punem...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac si portocala
Postat de: Lily_Musat in PrajituriAmestecam intr-un castron faina, praful de copt si sarea. Separat batem oul cu zaharul pana se face ca o crema, adaugam uleiul, apa, coaja de portocala, sucul de portocala si macul. Compozitia o...Citeste continuarea
Bilute de cascaval la cuptor
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb foarte bine in coaja.Se racesc,se curata se rad pe razatoarea mica.Se pun intr-un castron.In acelasi castron punem cascavalul ras pe razatoarea mica,patrunjelul tocat...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata de casa cu...
Postat de: stelianaioana in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Adaugam cacaoa si laptele praf. Cu mana inmuiata in unt formam bilute pe care le tavalim prin nuca...Citeste continuarea