A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Budinca de cozonac

Postat de: goldielocks in Torturi

Tapetati o cratita de 3 l cu 8 linguri de zahar ars.Puneti la inmuiat bucatile de cozonac in 0,5 l laptein care ati dizolvat o lingura de zahar frecata cu un galbenus.Cozonacul trebuie sa fie bine...Citeste continuarea

Blinii placinte

Postat de: elena1988 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca oul, jumatate din cantitatea de iaurt si branza feta sau de vaci. Amestecam foarte bine cu telul ca sa nu fie gogoloaie, puneti si sarea,  bicarbonatul in iaurtul ramas si...Citeste continuarea

Bulete de urda

Postat de: carmenvlad in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele de mai sus (fara seminte si cascaval). Se portioneaza si se fac cu mana bilute potrivite. Se dau prin cascaval ras sau seminte de mac, de susan, de in sau...Citeste continuarea

Briose cu smantana dulce si merisoare

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Amestecam ouale cu uleiul la mixer. Smantana o amestecam cu zaharul si cu vanilia. O adaugam la mixer, apoi faina si praful de copt. Mixam 6-7 minute. Punem formele de briose pe o tava, le...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza de vaci

Postat de: sufletista in Dulciuri

fierbem pastele,dupa care se dau print-un jet de apa rece, peste paste radem branza,punem coaja de lamaie,3 plicuri din zaharul vanilat,zaharul,batem 6 oua,le adaugam peste compozitie si...Citeste continuarea

Bagheta cu mozzarella si masline

Postat de: slowfoodcuisine in Aperitive / Garnituri

Am taiat bagheta pe lung si apoi fiecare parte in jumatate. Am tocat ceapa rosie foarte marunt si am amestecat cu maslinele fara samburi si mozzarella taiata cubulete, smantana, sarea si piperul....Citeste continuarea

BMX Cheesecake

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Cuptorul trebuie incalzit la 180C (am vazut in multe retete si mai putin, dar eu n-am avut atata rabdare :P). Ideal este sa se lucreze cu ingredientele aflate la temperatura camerei, astfel...Citeste continuarea

Briose cu morcovi si nuci

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost...Citeste continuarea

Budinca cu conopida si broccoli

Postat de: medioto59 in Mancaruri de legume

Desfacem in buchetele atat conopida cat si broccoli si spalam sub jet de apa rece.Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam atat conopida cat si broccoli...Citeste continuarea

Bors de pangasius

Postat de: ony in Ciorbe

se caleste ceapa in 2 linguri de ulei,apoi se adauga si morcovul razuit,ardeiul si pastarnacul tocat; se completeaza oala cu apa si se lasa la fiert;  cand legumele sunt aproape gata se...Citeste continuarea

Bors de fasole cu fumatura

Postat de: roxanamiti in Ciorbe

Bucatile de picior si costita de porc le punem la fiert in 1 1/2 l. apa( sau supa de legume, daca nu aveti se poate face dintr o ceapa, un morcov, 2 cartofi, partea verde de la praz; ce legume...Citeste continuarea

Budinca de mere cu crema de castane

Postat de: dentistutza in Mancare copii

Se amesteca merele rase cu pesmet, gris,zahar stafide coaja de lamaie ,nuci si oua. Intr-un vas termorezistent uns si presarat cu pesmet se toarna 1/2 din cantitate. Crema de castane se amesteca...Citeste continuarea

Budinca in trei culori

Postat de: panacris in Prajituri

Se prepara cele trei sortimente de budinci separat, conform indicatiilor de pe plic. Budinca de vanilie sau frisca se rastoarna intr-o forma (umezita un pic) de prajitura cu gaura la mijloc,...Citeste continuarea

Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Mixam ouale impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare pana isi dubleaza volumul. Topim ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul  la microunde dupa care le lasam sa...Citeste continuarea

Budinca cu stafide si sos de ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si...Citeste continuarea

Biscuiti Musli Light cu cacao

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele cu mana, am format o minge mare de aluat, am rupt cu mana bucatele , am format biscuitii, bilute pe care le-am aplatizat usor si le-am pus in tava de copt. Am dat...Citeste continuarea

Biscuiti Musli Light

Postat de: dentistutza in Dulciuri

  Procedeul este extrem de simplu: din toate ingredientele-cu ajutorul mainii personale-se face o compozitie care pare destul de friabila. Pe o tava asternuta cu staniol se aseaza la...Citeste continuarea

Bruschetta caprese

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

mai inatai de prajese painea pe ambele parti intr-o tigaie de teflon sau in prajitor...eu prefer prima varianta. se lasa la racit. intre timp se prepara restul ingredientelor: se taie rosiile...Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: ExploraCuisine in Vita

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie, incingem carnea in 3...Citeste continuarea

Brownies

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am topit untul , apoi ciocolata in el si apoi am adaugat nesquick amestecand bine. Am adaugat apoi zaharul si a iesit o crema foarte ciocolatoasa. Am adaugat ouale, vanilia, faina si la urma...Citeste continuarea

Biscuiti aromati cu nuca, stafide...

Postat de: susu in Dulciuri

Mixezi zaharul, uleiul si oul dupa care adaugi pireul de dovleac. Stingi bicarbonatul in lapte si il adaugi compozitiei. Amesteci faina cu praful de copt si scortisoara si le adaugi....Citeste continuarea

Briose pufoase

Postat de: bitza in Dulciuri

Oul se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa.Untul se topeste si se adauga compozitiei,apoi laptele;se omogenizeaza. Se adauga aromele si cafeaua. Faina se...Citeste continuarea

Bulete de mamaliga cu branza si...

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Prajim carnatii in uleiul de masline apoi ii tocam marunt. Branza o radem. Amestecam mamaliga fierbinte cu un ou batut, branza si carnat. Luam bucati din acest amestec si le modelam ca pe niste...Citeste continuarea

Bagheta frantuzeasca

Postat de: mitinita in Piine

Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute. Adauga sarea si faina,putin cate putin.Framanta in bol sau pe suprafata de lucru. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici...Citeste continuarea

Branzoici

Postat de: lacrimioara in Dulciuri

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: lia in Prajituri

 Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu zmantana si cu laptele. Se adauga si faina si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune...Citeste continuarea

Biscotti ciocolatosi

Postat de: susu in Dulciuri

Untul la temperature camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand si se freaca dupa fiecare. Adaugam esenta si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca. Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr...Citeste continuarea

biscuiti(sau cum le spune mama...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se framanta un alut din toate ingredientele, sa nu fie nici tare dar nici moale , Este bun cand nu se mai lipeste de degete.Se da prin masina de tocat carne cu forma Se pun in tava si se...Citeste continuarea

Banana picklets

Postat de: mitinita in Mancare copii

Amesteca faina cu zahar,ou ,scortisoara si apa. Fa banana pireu cu o furculita si adauga la mixtura. Se prajiesc in untul topit si se intorc cand incep sa iasa bule pe suprafata clatitelor....Citeste continuarea

Branzoici cu urda si marar

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura...Citeste continuarea

Braduti impodobiti - fursecuri cu...

Postat de: housy in Prajituri

  O  reteta foarte usoara si la indemana oricui - se amesteca toate ingredientele intr-un bol, si se da la rece pentru cel putin o ora - din aluatul tare se...Citeste continuarea

Biscuiti cu sirop de artar

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput mixam untul, siropul de artar si zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocale si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: alinadelia in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline  forma pentru briose. Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: ela in Dulciuri

Topim untul(eu l-am pus la microunde cateva clipe).Adaugam laptele praf treptat,amestecand continuu,apoi zaharul pudra,zaharul vanilat,smantana si esenta de vanilie si amestecam bine.Lasam la...Citeste continuarea

Briose cu mac

Postat de: MIUTA in Prajituri

Am caramelizat 50 g zahar ,am stins cu 50 ml lapte si am lasat sa fiarba pana se topeste zaharul.Am pus 1 lingura de mac si am lasat la fiert inca cateva clocote.Am dat vasul la racit.Am mixat...Citeste continuarea

Bilute rafaelo

Postat de: adriana_bobu in Dulciuri

Se amesteca laptele praf cu zaharul si cu untul si cu 1/2 din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute in interiorul carora se pun alunele si apoi se vor tavali prin nuca de cocos.  ...Citeste continuarea

Bors de naut cu carnati iuti

Postat de: roxanamiti in Ciorbe

  * carnatii ii taiem feliuta si ii punem la calit fara ulei, cand a lasat toata grasa ii scoate si in grasa ramasa punem ceapa tocata la calit timp de 5 minute apoi restul de legume...Citeste continuarea

Brownies cu nuca de cocos

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 180 ˚ C. tapeteaza cu foaie de copt o tava dreptunghiulara. Pune intr-o cratita pe foc, untul, zaharul si cacaoa. Lasa pana cand untul s-a topit. Amesteca bine, ia de pe...Citeste continuarea

Briose si tarta aperitiv

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

Aluatul il lasam la dezghetat la temp.camerei. Taiem cubulete mezelurile,branza,cascavalul,legumele,maslinele rondele. Ceapa o punem la calit cateva minute dupa care adaugam ciupercile...Citeste continuarea

Banuti italienesti cu lamaie si gem...

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore....Citeste continuarea

Briose

Postat de: ella87 in Prajituri

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se dizolva, praful de copt il amestecam cu faina,adaugam sarea,margarina, uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza, la sfarsit adaugam faina amestecam...Citeste continuarea

Briose marmorate

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam untul moale si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o...Citeste continuarea

Briose perfecte.

Postat de: goldielocks in Prajituri

Se amesteca intr-un bol ingredientele umede ,iar in alt bol ingredientele uscate. Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer. Daca umpleti briosele cu...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: kamy in Aperitive / Garnituri

In apa rece punem malaiul si amestecam cand incepe sa se incalzeasca apa.Din cantitatile astea iese o mamaliga mai vartoasa,pe care o scoatem pe un tocator sa se raceasca putin sa putem...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: cati in Prajituri

Amesteca margarina,zaharul,zaharul vanilat si oul. Adauga laptele si otetul In alt bol,amesteca faina,praful de copt,cacao si ciocolata rasa. Incorporeaza amestecul de lapte...Citeste continuarea

Bagels

Postat de: laylalala in Piine

Amesteca faina cu sarea si drojdia. Fa o roata in centru, adauga restul ingredientelor si amesteca pana la omogenizare. Framanta aluatul 5-8 minute apoi lasa-l la crescut 40-50 minute. Dupa...Citeste continuarea

Budinca vulcan

Postat de: kamy in Dulciuri

Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece. Cand s-a racit,am intors-o...Citeste continuarea

Briose cu iaurt si sirop de minole

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]