A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci pleurotus cu legume de post

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare si se pun in tigaie, se taie si ceapa verde rondele si se pun la calit in ulei de masline. Ciuperciile se clatesc foarte bine cu apa rece si se taie...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si ciocolata

Postat de: scortisoara in Dulciuri

Se cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la...Citeste continuarea

Cozonac de Paste

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Pentru pasii de preparare a cozonacului va invit sa urmariti acest articol... Din aceasta cantitate eu am preparat 6 cozonaci si 3 pasti mari...daca doriti modificati cantitatile in functie de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si carne de porc

Postat de: Luana in Ciorbe

Morcovul se taie rondele, ceapa marunt,la fel si  telina si ardeiul si se pun la fiert.Se adauga si  bucata de carne intreaga. Cand sunt apropate fierte ne pregatim sa facem perisoarele....Citeste continuarea

Ciuperci umplute si paine aburita

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Ceapa si usturoiul le spalam si le taiem rondele, apoi le calim in ulei de masline. Piciorusele de la ciuperci le spalam si le taiem marunt si le adaugam peste celelalte sa se caleasca. Adaugam...Citeste continuarea

Cozonac impletit cu fructe uscate...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Mai intai ne ocupam de pastaile de fasole. Le spalam, apoi le punem in apa rece  si le lasam sa fiarba la foc mic. Cand acestea s-au inmuiat, adaugam legumele:morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si  il amestecam bine. Tapetam o...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Incalzim laptele cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam la racit. Intre timp punem faina intr-un vas incapator si pregatim maiaua ( din drojdie, o lingurita...Citeste continuarea

Capsuni trase in ciocolata

Postat de: angyb in Dulciuri

Capsunile se curata de codite se spala si se pun pe un servet de hartie sa se uste bine. Topim ciocolata pe baie de abur (sau la microunde) dupa care tavalim capsunile prin ciocolata. Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Am curatat toate legumele. Ceapa, ardeiul, morcovul, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina le-am tocat cuburi mai mici, cartofii cuburi potrivite. Intr-o oala de 4 litri am pus legumele...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu curcuma si capere

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Se clateste carnea sub jet de apa rece, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza cu sare, piper si curcuma, pe ambele parti. Se pun bucatile de carne in tigaie, se...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca si cacao

Postat de: rhapsody in Dulciuri

 Aluat 1. Intr-un vas preparam maiaua  dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Palariile de ciupercuta curatate de codite se spala si se lasa sa se zvante. Asezati ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le condimentati cu sare si rozmarin uscat .Pe fiecare...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina...Citeste continuarea

Ceșcuțe de castravete cu brânză...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Cu un peeler, se cojesc bucățile de castravete din loc în loc. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe , astfel încât unul dintre capete să rămână intact.  Se...Citeste continuarea

Creveti Prajiti

Postat de: Alina26 in Fructe de mare

Spalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Într-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de...Citeste continuarea

Creveți provensali

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute. Adaugăm roșiile, vinul, anșoa...Citeste continuarea

Cheesecake cu mouse de mango si frisca

Postat de: CookieMonster in Torturi

Cheesecake 1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute). 2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Ciulama de porc

Postat de: antici_gabytza in Porc

Carnea o spalam si taiem bucati mari.O punem in tigaie si o prajim in putin ulei pe ambele parti.Scoatem carnea si in uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin.Dupa...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

  Cernem faina intr-un bol.Adaugam drojdia si o dizolvatM in apa calduta si o lasam 10 minute a.Adaugam zaharul pe margine cu plicurile de zahar vanilat.In drojdie adaugam esenta si...Citeste continuarea

Cap de peste grouper cu legume fierte

Postat de: cristeena20 in Peste

Capul de garoupa de taie pe lungime in jumatate si se pune la fiert in apa cu sare pt cca 15 minute. Legumele se fierb si ele: curatam cartofii, morcovii si ii taiem pe lungime; fasolea la fel...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu lapte de soia...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am ars clele 6 linguri de zahar intr-un vas de yena,am imbracat vasul cu zaharul lichefiat si am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile,dar nu...Citeste continuarea

Cozonac cu trei umpluturi

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingurita cu zahar o lasam la dospit 10-15min;in acest timp batem bine ouale cu sare,zahar si arome pana-si dubleaza volumul apoi rasturnam peste faina...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu soia

Postat de: CookieMonster in Mancaruri de post

1. Soia se pune la fiert pentru 30 de minute si apoi se lasa la scurs bine. 2. Ciupercile, ceapa si usturoiul se curata bine, se spala, ciupercile se taia in jumatate, ceapa julien si 2 catei...Citeste continuarea

Chifle cu lapte (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Piine

In bolul unui mixer cu functie de framantare se pune laptele caldut, se adauga, zaharul, drojdia si se fixeaza carligul de framantare. Se amesteca putin ingredientele si se pune faina, putin cate...Citeste continuarea

Ciuperci champignon "trase" la tigaie

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post

Spalam ciupercile, le curatam de coaja si le taiem felii (cu tot cu piciorus, ca sa se vada frumos).  Intr-o tigaie punem unt (daca nu tinem post) sau ulei de masline. Lasam sa se incinga...Citeste continuarea

Copanele de pui cu sos de ardei la...

Postat de: Alina26 in Pui

Pregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam...Citeste continuarea

Costite de porc la tigaie

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam costita, o condimentam cu usturoiul curatat si pisat, piper si sare dupa gust. O  asezam frumos in tigaie. Deasupra adaugam vinul si uleiul. Punem tigaia pe foc si o acoperim cu un...Citeste continuarea

Ciuperci prajite

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Curatam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Desfacem conopida in buchetele, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu jumatate de lingurita de sare. O lasam sa fiarba in jur de 15-20 de minute (cand este fiarta furculita intra usor in...Citeste continuarea

Caviar de vinete

Postat de: Dya in Salate

Coacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu cacao si alune

Postat de: sasha in Dulciuri

Cernem faina de 3 ori (cea de-a treia este ce mai importanta) asa devine mai pufos. Toata pregatirea aluatului si in timpul cresterii trebuie sa fie foarte cald in camera unde il pregatim....Citeste continuarea

Chiftele de ciuperci cu leurda

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si capsuni

Postat de: Criss in Torturi

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru blat , se bat galbenusurile cu...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu orez

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Mai intai am rupt coditele la frunzele de stevie,le-am spalat bine si le-am pus la scurs. Am curatat si spalat legumele,le-am tocat marunt si le-am pus in oala cu o lingura de ulei ca sa se...Citeste continuarea

Ciocănele de pui marinate

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și...Citeste continuarea

Cozonac pascuta

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...Citeste continuarea

Chec aperitiv - Dukan

Postat de: LadyCrs in Ficat

Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine. Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul...Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Apoi adaugam praful de copt si uleiul.Treptat adaugam faina in ploaie putin cate putin. Impartim compozitia...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: angyb in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii asezam intr-o lingura si taiem felii subturi .Cutitul se va opri in marginea lingurii. In fiecare taietura punem unt aromat si presaram sare si piper. Se aseaza intr-o...Citeste continuarea

Cannelloni cu ricotta si spanac

Postat de: angyb in Cannelloni

Pentru inceput pregatim umplutura .Amestecam bine spanacul cu ricotta ,ouale si parmezanul si condimentam cu nucsoara,sare si piper. Sosul bechamel:Topim untul la foc mic ,adaugam faina si...Citeste continuarea

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea

Chiftele cu susan

Postat de: TAB1TA in Mancaruri cu carne

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol....Citeste continuarea

Chec rece cu biscuiti si ciocolata

Postat de: Bucataras in Prajituri

 Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf...Citeste continuarea

Ciambelline al vino ( Covrigei cu...

Postat de: Iulia22 in Dulciuri

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri

Toate ingredientele se bat impreuna dupa care se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se adauga visinele din dulceata. Se pune la copt pt aprox 30 de minute la foc mediu. Citeste continuarea

Chefal prajit cu mamaliguta si...

Postat de: COSTEO in Peste

Cum se prepara Chefal prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, reteta simpla si gustoasa Pestele Pestele se curata de solzi,aripioare si intestine,se decapiteaza,se spala,se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]