Melci cu miere, pere si nuci
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe framanta aluatul si se lasa la dospit. Mierea se amesteca cu nucile taiate marunt si cu gemul de pere. Eu am folosit pere din compot facute piure. Se intinde aluatul intr-o forma...Citeste continuarea
Maioneza de morcov TraDaRo
Postat de: tradaro in SosuriMorcovul si cartoful se fierb. Apoi se paseaza foarte bine morcovul si cartoful pana devine o pasta cremoasa. Se amesteca cu mixerul si se toarna foarte incet ulei, ca la maioneza de ou, pana ce...Citeste continuarea
Mic dejun sanatos
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriTaiem marul cubulete (este optional daca vom curata sa nu coaja), morcovul il curatam si-l taiem fasii. Intr-un vas punem alternativ straturi de cereale, mere si morcov, apoi stafide. La final...Citeste continuarea
Mazare florentina
Postat de: Raluca in Aperitive / GarnituriPisam usturoiul si il punem la calit impreuna cu bacon-ul taiat fidelute. Adaugam apoi mazarea si jumatate de cana de apa. Lasam sa fiarba pana e gata mazarea. Potrivim de sare si piper. Dupa ce...Citeste continuarea
Maioneza
Postat de: Oana in SosuriSe amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi cu pui
Postat de: Oana in PuiCarnea de pui o spalam si o punem la fiert iar cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si apalam carnea cu apa rece. Legumele le curatam si le spalam, apoi adaugam peste carnita morcovul taiat...Citeste continuarea
Midii in sos cu piure de cartofi
Postat de: anaiordan in Fructe de mareSe pun intai cartofii la fiert pentru piure, pentru ca dureaza ceva pana se pregatesc ingredientele pentru sos si sa fie toate gata in acelasi timp. Eu am folosit midii congelate gat ascoase...Citeste continuarea
Mazare cu creveti si calamari
Postat de: anaiordan in Fructe de mareNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Curatarea calamarilor: Eu am folosit calamari si creveti...Citeste continuarea
Melci cu rahat si miere
Postat de: Bucataras in DulciuriTrei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul...Citeste continuarea
Melcisori cu carne
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriMode de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se taie caşcavalul cubuleţe. Se toacă pătrunjelul mărunt. Se separă albuşul de galbenuş. Se amestecă albuşul, carnea...Citeste continuarea
Musaca de macaroane cu soia
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postIntai se face umplutura: se calesc ceapa cu morcovul, usturoiul, se adauga condimentele, sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic. Intr-o tava mare se aseaza jumatate...Citeste continuarea
Mincarica de spanac cu bulion
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe fierbe spanacul un clocot, pana se inmoaie. Se ia cu spumiera si cand se racoreste se taie. Se prajeste ceapa, dupa care se pune 1 lingura bulion. Se adauga spanacul si zeama in care a fiert...Citeste continuarea
Mincarica de orez cu legume
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe toaca ceapa si se inabusa in ulei.Se adauga apa,ardeiul taiat inele si rosiile taiate rondele fine si se lasa se inmoaie.Separat se fierbe orezul,se scurge si se adauga peste legume impreuna cu...Citeste continuarea
Musaca de macaroane cu soia
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postIntai se face umplutura: Se calesc ceapa cu morcovul,usturoiul ,se adauga condimentele,sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic.Intr-o tava mare se aseaza jumatate din...Citeste continuarea
Mincarica de cartofi
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSe curata morcovii, ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt, morcovii cubulete si cartofii felii groase. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi...Citeste continuarea
Mancarica de dovlecel cu carnat si...
Postat de: Bucataras in Mancaruri cu carneDovleceii se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga dovleceii scursi de zeama. Se lasa la foc mic,...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata alba si neagra
Postat de: Oana in DulciuriSe topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Se incorporeaza cate doua galbenusuri in fiecare tip de ciocolata. Se adauga albusurile batute spuma, cate doua albusuri in fiecare vas cu...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Irina in PorcSa-i dam drumul: Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu...Citeste continuarea
Mere la cuptor
Postat de: Irina in DulciuriMerele se spala, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de zahar, se arunca stafide si zahar pe deasupra, se pun si batoanele de scortisoara, se acopera cu un capac si se pun la cuptor cam 45...Citeste continuarea
Minitarte cu fructe a la Anisoara...
Postat de: Bucataras in DulciuriInainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios margarina cu zaharul pudra, se adauga cite putin...Citeste continuarea
Minichecuri cu visine si ciocolata
Postat de: Bucataras in DulciuriIntr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma...Citeste continuarea
Muschi de purcel la cuptor
Postat de: Irina in PorcSe cresteaza muschiul, se asaza frumos intr-o tava, se adauga marinata si se lasa cateva ore la fragezit. Se poate pune direct in cuptor daca timpul va preseaza, am incercat si asa, dar e mult mai...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu garnitura de...
Postat de: Irina in PorcAm crestat muschiuletul, l-am aranjat intr-un vas de yena, am pus si cateva felii de rosii de decor, condimente, putin ulei, apa si la cuptor cu el! Cam 50 min. Intr-o tigaie se inabusa...Citeste continuarea
Mere coapte cu visine a la Anisoara...
Postat de: Bucataras in DulciuriSe spala bine merele. Cu un cutit bine ascutit se scoate codita si se fac gropite in fiecare mar. In gropita de la mar se adauga cite o lingurita de zahar, apoi se umple cu visina scursa de sucul...Citeste continuarea
Mere in foietaj a la Diana
Postat de: Bucataras in PrajituriSe spala merele, se scoate miezul cu samburi cu un cutit si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara macinata si zahar vanilat; Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de circa 1 cm, se...Citeste continuarea
Muschi de vita cu ciuperci
Postat de: Irina in VitaSe spala carnea, se usuca bine si se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline . Se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru a se fragezi cam 1 ora. Se incalzeste o tigaie...Citeste continuarea
Mic dejun a la Bucataras: Covrigi...
Postat de: Oana in DulciuriIncingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime....Citeste continuarea
Miel la cuptor
Postat de: Irina in OaieDe obicei pun carnea la marinat, dar de data asta nu am avut timp. Si atunci am gasit reteta salvatoare chiar la noi printre retetele video. Evident adaptata. Am curatat carnea de pielite,...Citeste continuarea
Mini-tarte speciale cu pui si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai umpluturile. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele fine, mararul si patrunjelul il tocam fin, pieptul de pui si ficatelul le taiem si pe ele cuburi mici. Intr-o tigaie de...Citeste continuarea
Mousse “After Eight”
Postat de: Oana in DulciuriPastram cateva patratele After Eight pentru decor. Ciocolata o rupem bucatele si impreuna cu 7-8 After Eight le topim intr-un vas cu fund dublu, la foc foarte, foarte mic. Adaugam si coniacul si...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza si smantana
Postat de: Oana in Mancare copiiSe face o mamaliguta mai moale, cand este gata se pune un cubulet de unt in ea si se amesteca bine, apoi se pune in boluri, deasupra se pun 2-3 linguri cu branzica de casa (cottage) si o...Citeste continuarea
Muschiulet impletit
Postat de: miha in PorcMuschiuletul se taie in 3 fasii subtiri,pe lungime.Fiecare parte se impaneaza cu usturoi,se sareaza si se pipereaza,dupa care se impletesc in trei. Capetele se prind cu scobitori,se presara cu...Citeste continuarea
Muşchiuleţ afumat de porc cu...
Postat de: Bucataras in PorcSe unge tava cu ulei de masline, se pun feliile de carne, se presara vegeta piper. Se aseaza cartofi taiati pe lungime in bucati nu prea groase, se presara vegeta. Se aseaza ciupercile taiate...Citeste continuarea
Mere caramelizate
Postat de: Simo in DulciuriCaramelizam zaharul intr-o craticioara adanca. Se adauga cateva linguri de apa, una cate una, pana devine un sirop curgator. Punem colorantul alimentar si se lasa sa fiarba putin. Spalam merele si...Citeste continuarea
Minipateuri cu ciuperci
Postat de: Simo in Aperitive / GarnituriSe caleste ceapa 2-3 min pana este translucenta, apoi se adauga usturoiul si ciupercile. Se pun sare si piper. Se lasa sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga...Citeste continuarea
Melci cu mere
Postat de: miha in DulciuriMerele le calim putin, impreuna cu untul, zaharul si scortisoara. Dupa ce s-au racit se repartizeaza uniform pe foaia de foietaj si se ruleaza. Cred ca ar fi mers rulat si mai strans de...Citeste continuarea
Mămăliguţă cu căpşuni şi...
Postat de: Mihaela in DulciuriCum se procedeaza? e super simplu.. se zdrobesc cateva capsuni cu furculitza, se adauga zahar si smantana si se amesteca, fiecare dupa gust. Bineinteles ca ne putem opri aici si am terminat, dar...Citeste continuarea
Mîncărică de prune uscate
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPunem zaharul intr-o craticioara usca la foc potrivit (caramelizarea zaharului) pina devine auriu. In acel moment se toarna (stinge) o ceasca de apa (200 gr apa) si se fierbe astfel pina se...Citeste continuarea
Muşchi file făcut în casă
Postat de: Bunica in Mezel de casaFolosim o bucata de muschi de porc (cotletul fara os). Aceasta reteta este pentru o cantitate de 500 grame muschi. Punem intr-o cratita cantitati egale de apa, vin alb si zeama de varza, astfel...Citeste continuarea
Mucenici moldoveneşti cu iz de...
Postat de: Ligia in DulciuriMaiaua: am amestecat drojdia cu o lingura de zahar si 3 linguri de faina. Peste am adaugat incet apa calduta amestecand de zor cu o lingura de lemn. Cand a iesit ca o pasta am lasat-o sa se...Citeste continuarea
Mîncare de castraveţi muraţi
Postat de: ANCA in Mancaruri cu carneCalim putin carnea de porc in ulei de masline, adaugam ceapa taiata solzi si putina apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mediu cam 10-15 min, apoi punem castravetii taiati rondele sau julien...Citeste continuarea
MLM cu ayran :) a la Anca
Postat de: ANCA in OaieCarnea taiata cubulete o calim putin in ulei(pana isi schimba culoarea, se albeste), impreuna cu usturoiul maruntit, cimbru, un praf de sare si piper prospat rasnit. Se scoate carnea, si in...Citeste continuarea
Mucenici pentru 9 martie
Postat de: Oana in Mancaruri de postMama facea intotdeauna mucenicii in casa, din faina cu sare si apa, framanta un aluat elastic, il intindea cu facaletul si apoi cu un aparat special, in forma cifrei 8, decupa mucenicii. Ii punea...Citeste continuarea
Mamaliguta Colosseum
Postat de: Bucataras Dragos in PorcSe taie muschiul de porc julien, se condimenteaza (se lasa 24 de ore daca se poate sa absoarba mirodeniile). Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron de inox uns cu ulei in care s-a pus...Citeste continuarea
Mici
Postat de: Bucataras in Mancaruri cu carneCarne de vita - ceafa sau pulpa - 1 kilogram si 200 grame de grasime. Se amesteca de doua ori prin masina de tocat. In paralel se pregateste miez de piine (de marimea unei lamii) imbibat in...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la cuptor, cu...
Postat de: Oana in PorcMuschiuletul de porc l-am curatat bine si apoi l-am taiat feliute, dar nu de tot si l-am asezat intr-un vas de iena. Alaturi am pus doi cartofi mari, spalati si curatati, taiati pe lung si apoi...Citeste continuarea
Merluciu pane cu sos de capere si...
Postat de: Oana in PesteSosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare,...Citeste continuarea