Nu stiu la cati o sa placa combinatia asta, dar noua ne-a gadilat rau papilele gustative si narile. O cina usoara facuta asa cum mi-a venit, cu ingrediente care erau ramase prin frigider si trebuiau folosite.
Mini tarte:
Umplutura:
Sos:
Uns formele:
Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura.
Umplutura: Amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea, putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.
Sos: Tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie.
Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.
Pofta buna!
1
Lasati tartele sa se raceasca ca sa le scoateti frumos din forme, eu le-am lasat doar putin pentru ca eram prea flamanzi si nu sunt prea aspectuoase.