Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2016 | 4712 vizualizari

 

La insistentele fanilor mei m-am apucat sa postez din nou :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 200 unt
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare

Umplutura:

  • 300 g somon afumat la rece
  • 100 g ton in suc propriu
  • 200 g branza feta
  • 100 g telemea
  • 1 legatura de patrunjel
  • optional 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta:

  1. Incalziti laptele impreuna un untul.
  2. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama de lamaie si laptele in care am topit untul, mixand bine compozitia.
  3. Deaspura compozitiei turnati in cascada faina amestecata cu drojdia uscata si framantati. Va rezulta un aluat usor lipicios. Lasati la rece timp de o ora.
  4. Somonul se taie fasii groase de un deget, patrunjelul se taie grosier, tonul se scuge si branza se sfarama cu mana. Amestecam bine ingredientele intr-un bol ( se poate adauga un ou pentru a lega mai bine compozitia).
  5. Dati la incalzit cuptorul la 170 grade (mediu)
  6. Pe masa de lucru si pe sucitor presaram faina si impartiti aluatul in 3 parti si apoi il intindeti nu foarte subtire. Aluatul se pune in forma de tarta si se adauga umplutura. 
  7. Dati la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste usor.

Gustul este unul spectaculos... asa de bun incat cel mic a mancat singur o tarta!

Pofta Mare!

TIPS-URI

1

 Din ingredientele de mai sus mie mi-au rezultat 2 tarte si o mica paine umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu somon fume si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre