Se lasa aluatul la decongelat.
Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender).
Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile. La final de adauga sare, piper. Mai lasam un pic pe foc, apoi stingem si adaugam mararul tocat. Se lasa la racit.
In varianta cu umplutura dulce:
Merele se rad pe razatoare se se calesc un pic in craticioara. Se lasa la racit.
Aluatul se taie in patratele. Se pune o lingurita de compozitie pe un patratel (mere sau ciuperci). Se unge pe margini cu apa, pentru aderenta. Se pune alt patratel, care se cresteaza deasupra, iar pe margini se lipeste cu ajutorul unei furculite.
La pateurile cu mere am presarat deasupra zahar brun, la cele cu ciuperci am presarat susan.
Se lasa in cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, la foc mediu. Atentie sa nu se arda.
Merg de minune ca pachetel pentru cel mic sau pentru serviciu!