Ardei iuti in otet

de Ancutsa in Conserve, 16 Noi 2018 | 10323 vizualizari

 

Ardei iuti in otet cu mirodenii. Descoperă cea mai simplă și gustoasă rețetă de ardei iuți murați, perfectă pentru a adăuga un plus de savoare și picant oricărei mese. Află ingredientele și pașii rapizi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 1 litru apa
  • 250 ml otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic (100 g) mix mirodenii: foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, marar si coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti in otet:

 Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.

Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute.

Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane cutite ca sa nu crape borcanele) se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza la loc racoros.

 

Timp total: 20 min

Portii: eu am obtinut: 1 borcan mic (de 300 g), unul de 700 g si unul de 1.5 kg cu ardei iuti.

 

Ardeii iuti murati sunt ideali sa fie serviti alaturi de o ciorba radauteana sau alaturi de sarmale cu varza dulce.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

17.11.2018, 12:06

Claudia, multumesc! Eu i-am pus pentru ai mei, ca eu nu mananc, dar lor le plac mult!

dantes 1

20.11.2018, 09:12

Ancutsa 1

20.11.2018, 10:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti in otet