Aripi de curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 29 Mai 2012 | 8003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi de curcan,
  • sare,piper,
  • 1-2 crenguțe rozmarin,
  • 2 lingurițe boia dulce,
  • 200 ml vin roșu,
  • 200 ml apă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:

Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat).

Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent.

Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul. Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic. Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan. Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră.

După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos.

Servim cu garnitura preferată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan la cuptor