Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită

de ionix in Pui, 6 Dec 2010 | 10236 vizualizari

 

o să-mi spuneţi că nu-i nicio treabă interesantă... eh, e un mic secret pe care l-am văzut într-o emisiune pe Euforia...

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • o cană cu făină
  • o cană cu pesmet
  • pudră de chilli
  • sare
  • 1 ou şi un albuş
  • puţin praf de copt
  • Pentru sos:
  • un gălbenuş
  • circa 100 ml ulei
  • brânză topită
  • sare, piper
  • o lingură cu zeamă de lămâie
  • 4 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită:

Aripioarele de pui se taie şi se curăţă de cotoare. Se condimenteză cu chilli şi sare iar apoi se lasă la marinat vreo 30 de minute la frigider.

Făina se amestecă bine cu praful de copt.  Aripioarele se dau pe rând prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc în ulei foarte bine încins.

Îintre timp pregătim sosul.

Punem gălbenuşul într-un castronel şi peste pisăm usturoiul iar apoi frecăm bine.  Adăugăm ulei, puţin câte puţin, şi frecă ca pentru o maioneză. Turnăm şi zeama de lămâie.  Punem şi brânza topită şi omogenizăm.  Punem sare şi piper după gust.

Aripioarele crocante se servesc cu acest sos.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

praful de copt este secretul acestei reţete... face ca înevelişul să fie mai crocanţos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu înveliş crocant şi sos de usturoi cu brânză topită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Teo 1

06.12.2010, 21:17

noutatea e ''sosul'! imi place 1

lilik 1

07.12.2010, 10:14

super

ionix 1

07.12.2010, 12:00

fetelor, mulţumesc pentru apecieri...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]