Bacalao a la Riojana

de vik in Peste, 29 Iun 2010 | 11102 vizualizari

 

Cod cu sos de legume

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de cod
  • ulei de masline pentru prajit
  • 3linguri de ulei pentru salsa
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • pentru salsa riojana:
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde  decojit
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii decojite si fara samburi
  • 1 dinte de usturoi curatat de coaja si feliat subtire
  • piper si sare dupa gust
  • 20 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalao a la Riojana:

pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie.

se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat.

salsa:

se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi  ardeiul si rosiile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand uleiul se ridica deasupra sosului(aproximativ 15 minute)

La final se adauga vinul si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Se prepara intai salsa si apoi fileul de peste.Vinul in salsa e optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalao a la Riojana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

lia maria 1

30.06.2010, 09:25

Bine ai venit ! si la cat mai multe retete.
Codul este delicios

vik 1

30.06.2010, 12:32

Multumesc pentru asa o primire calduroasa.

mihaelar63 1

28.10.2011, 09:22

La multi ani !!!
Sanatate si de tot binele sa ai parte
Te mai asteptam cu retete originale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]