Bors rapid de fasole cu scarita afumata

de lucy2002 in Ciorbe, 28 Oct 2019 | 4089 vizualizari

 

Cand sunt in criza de timp aleg aceasta varianta de a gati borsul de fasole. Prima data am mancat la o prietena si mi-a placut tare mult. Se face imediat si este si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 4 conserve de fasole rosie( de la LIDL)
  • 600 gr scarita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia sau gogosar
  • o bucata de telina
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 4 linguri de ulei
  • 350 ml bors de putina
  • 1 lingura pasta de tomate
  • piper
  • sare
  • verdeata( patrunjel si leustean tocat fin) eu am avut uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors rapid de fasole cu scarita afumata:

Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare.

Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete.

Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine.

Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa ce a fost spalata cu apa fierbinte si lasam pe foc 5-6 minute amestecand.

Adaugam apa calda (4 litri) si lasam sa fiarba, probam carnea sa fie patrunsa bine si adaugam fasolele, boiaua, potrivim de gust ( sare si piper) mai lasa 7 minute pe foc, adsugam borsul de putina dupa ce a fost fiert separat cu o lingura de pasta de tomata si mai dam un clocot. Oprim focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate fin si ciorba este gata.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors rapid de fasole cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta