Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

de Catalina L in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 4629 vizualizari

 

 Ca la bucatarasi acasa
Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.
Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.
Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)
 
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.html

 

INGREDIENTE

Pentru 25 de gogosi de 6 cm

  • 300 g de faina
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 100 ml de lapte caldut
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri pline de zahar
  • 50 g de unt moale
  • ulei
  • zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 25 cl de lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • vanilie
  • 2 linguri de amidon de porumb- maïzena
  • 50 g de zahar
  • 25 g de unt moale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie:

Crema de vanilie

Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.

Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.

Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.

Aluat:

Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.

 Le scoateti pe hartie absorbanta .

Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.

Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inteligenta"