Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 21 Mai 2020 | 2625 vizualizari

 

O mancare usoara, de vara.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi mari
  • 290 g conserva ciuperci taiate champinion
  • 400 g rosii pasate
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva crengute cimbru
  • cateva frunze salvie
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor:

Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat.
Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie.
Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline.
Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi.
I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat ciupercile si amestecul de ierburi si usturoi. Am amestecat bine totul.
Intr-o tava am pus rosiile cu sosul de rosii.
Am adaugat deasupra si cartofi si celelalte din bol.
Am presarat pe deasupra rozmarin uscat.
Am dat tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos.
Se scot din cuptor si se servesc.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am servit cu castraveti murati si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor