Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 7445 vizualizari

 

O garnitura excelenta, usoara, dietetica!

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi mici
  • o mana de fire de sparanghel verde
  • 60 g unt
  • 2 linguri cu marar verde tocat fin
  • 2 lingurite cu usturoi zdrobit
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi:

Cartofii se spala bine, cu coaja, cam 3-4 de persoana. Se sterg cu un servet de hartie si se infasoara individual in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor.

Intre timp, se taie capatul lemnos al sparanghelului, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare 1 minut. Se scot apoi intr-un bol cu apa rece si gheata. Se tin acolo 5 minute, apoi se scurge apa. Intr-o tigaie se incing 10 g de unt si o lingurita de usturoi, apoi se pune sparanghelul si se inabuseste 1 minut, miscand tigaia sa se rasuceasca pe toate partile.

Restul de unt se freaza cu sare, usturoi si marar.

Cartofii copti se desfac din folie, se cresteaza pe jumatate si se pune in mijloc putin unt aromat. Se servesc cu sparanghel si o fripturica la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tapas cu jambon