Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2010 | 45822 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata. Este excelenta la cafea sau ca gustare, intre mese. Aluat de casa, umplutura cu branza de oaie, oua si iaurt, si ai Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata

Pentru coca:

  • cca 500 g faina
  • o cana cu apa rece
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri ulei

  Umplutura:  

  • branza  tare de oaie , data pe razatoare
  • 3-4 oua
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat

  Pentru gratinat:  

  • un ou
  • o cana de iaurt

   

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata:

Cum se prepara Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata

Umplutura:

       Intr-un castron  batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat.

Coca:

       Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le  intindem cu facaletul pe masa, pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, turnam compozitia de branza pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta.

       Separat batem un ou cu o cana de iaurt si turnam compozitia in tava, peste placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ai sti cat de buna poate fi si placinta sarata creata, n-ai ezita sa o incerci! 

Placinta cu mere nu refuza nimeni, niciodata!

Sa stiti ca-i tare buna si Placinta de Legume! Merge de minune ca aperitiv sau gustare!

 

TIPS-URI

1

Coca se face neaparat cu apa rece, pentru a fi frageda, ca la merdenele

2

Bicarbonatul in umplutura ajuta ca placinta sa nu se lase si sa nu curga compozitia din ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

lucy2002 1

02.02.2014, 23:57

georgianaivanusi 1

27.04.2015, 22:08

am facut-o si eu azi si a iesit super buna!!!!as fi vrut sa adaug foto dar nu stiu cum.oricum iti multumesc ptr reteta.

Ina 1

28.04.2015, 09:17

Cu multa placere, Georgiana!
Poza o poti adauga in pagina ta, aici nu merge

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă aperitiv