Ceafa de porc cu galuste de cartofi, sos de ardei si salata tricolora

de Panacris in Porc, 8 Aug 2012 | 4240 vizualizari

 

Un pranz rapid, gustos si nu prea sanatos!:)

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc 4 felii mari,
  • galuste de cartofi 8 bucati,
  • Pentru sos:
  • ardei grasi 2 bucati,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • rosii 2 bucati,
  • vin alb demisec 250 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • Pentru salata tricolora:
  • 4 rosii prunisoare,
  • 2 ardei capia verzi/galbui,
  • 4 castraveti de gradina,
  • ulei de masline,
  • zeama de lamaie,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • apa minerala rece,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu galuste de cartofi, sos de ardei si salata tricolora:

Ceafa sde porc se prajeste in tigaia Tefal, acoperita, cca. 15 minute, la foc mic, pe ambele parti. Se scoatea carnea din tigaie, se pune intr-un vas si se pastreaza la cald.

Intre timp in zeama ramasa de la carne, se adauga ardeii, ceapa si rosiile tocate marunt, vinul alb si se lasa sa scada, la foc mediu, acoperit. Galustele de cartofi (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/galuste-de-cartofi-35097.html) se fierb in apa cu putina sare, se scot si se lasa la cald.

Intre timp se spala si se taie marunt ingredientele ptr salata. Se asezoneaza de sare, piper, zeama de lamaie si apa minerala. Farfuria pe care se ansambleaza trebuie sa fie calda, se aseza 2 galuste, o felie de carne, sos dupa gust si 3 linguri de salata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu galuste de cartofi, sos de ardei si salata tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]