Chefal cu andive și lămâie

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Dec 2013 | 4425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 chefali
  • 2 andive mari
  • 1 lămâie
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu andive și lămâie:

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se curăță de solzi, se eviscereză și se păstrează sau nu capul (după preferință). Se spală bine și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper. În fiecare chefal punem felii de lămâie și de andive.

Într-o tavă unsă cu 2 linguri ulei de măsline aranjăm restul de felii de andive și punem peștele deasupra. Presărăm ceapa verde tocată mărunt - punem în tavă toată partea albă și jumătate din partea verde, păstrăm o parte pentru a orna la final. Stropim peștele cu  ulei de măsline (aprox. 2 linguri) și turnăm vinul alb. Dacă tava este foarte mare mai adăugați 100 ml apă.

Se dă la cuptor 25-30 minute. Servim cu lămâie și presărăm ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu andive și lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal cu rosii in pergament