Chifle rustice cu tarate de ovaz

de RuxyRux in Piine, 20 Dec 2013 | 4476 vizualizari

 

O bunatate...iar calde...mmmmm....o nebunie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 650
  • 600 ml apa calduta
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 1 lingura de zahar( brun)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice cu tarate de ovaz:

Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si  taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in jur de 7 minute. Eu obisnuiesc sa crestez aluatul adanc in forma de cruce . Acoperim vasul si lasam la crescut la loc caldut in bucatarie.

Cand a crescut aluatul si si-a dublat volumul( dureaza o ora), il mai framantam putin, eu il pliez de trei ori in interior, apoi rupem bucati si formam chiflele. Nu este nevoie sa le dam o forma perfecta, doar sunt rustice. Le crestam usor in forma de cruce.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le pudram putin deasupra cu faina.

Lasam chiflele inca 15 minute la dospit si intre timp incingem cuptorul la 220 de grade.

Vom coace chiflele 15 sau 16 minute, apoi le vom scoate si le vom raci pe un gratar.

Sunt  foarte gustoase :)...prea bune...prea ca la tara :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice cu tarate de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (41)

mamaieelena 1

21.12.2013, 18:12

excelente chifle

tanyapatap 1

21.12.2013, 19:38

Merisor 1

22.12.2013, 09:02

Minunata ideea cu taratele de ovaz, noi consumam cu lapte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine-Floare cu varza acra