Sosul acesta e un deliciu, cu rosii intregi decojite si pastrate in suc de rosii, de la Sun Food Fructe si Legume si asezonat cu ceapa usor caramelizata si usturoi, te lingi pe degete de placere. :)
Dar nici chiftelele cu ton si ciuperci nu-s mai prejos, deci, in concluzie combinatia aceasta este grozava, merita incercata si repetata.
Reteta de chiftele am prezentat-o aici.
Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.
Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.
Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.
Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de "BE Happy" :))))
Spor si pofta buna!