Chiftele din naut

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Apr 2015 | 4207 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de chiftelele clasice din carne, eu va propun sa incercati si varianta cu naut. Chiftele din naut amestecate cu alte legume si invelite in crusta de susan si pesmet, suna bine, nu? Si le putem praji si in ulei dar si in cuptor pentru o varianta mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g naut fiert marca Sun Food folosesc eu
  • 1 ardei mic verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g porumb dulce fiert
  • un pic de sare
  • un pic de piper
  • 1/4 lingurita pudra de chimen
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • Pesmet si susan pentru tavlit chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut:

Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul.

Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan, apoi am adaugat si pesmet). Luam cate o lingurita din compozitie si formam cu mana bilute pe care le tavalim prin susan/pesmet apoi le prajim in ulei incins.

Scoatem chiftelele din naut pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Servim chiftelele cu o salata de rosii si avem un pranz sau o cina usoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

26.04.2015, 16:15

Cred ca-s tare bune!

Sandie 1

27.04.2015, 18:24

Se pot coace in cuptor in loc de prajit ?

Micutza Luana 1

27.04.2015, 19:43

nu am incercat dar arata asa de bine

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piftele de soia cu cartofi