Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

de burdulea56 in Porc, 8 Oct 2010 | 10493 vizualizari

 

Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dinspre mama, intr-un sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau bucatele mai mici si se facea chisatura pt ciorbe sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri.

 

INGREDIENTE

  • Slanina mai moale,
  • patrunjel verde,
  • ceapa alba sau rosie,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel:

Pe un dog de lemn sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.

TIPS-URI

1

Se pregateste din slanina de porc de casa, mai moale si afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

burdulea56 1

10.10.2010, 21:21

Marieta, ai dreptate, e mai bine cu colesterol decat cu E-uri, dar daca se mananca rar nu faci nici din acela.

burdulea56 1

10.10.2010, 21:23

Cristinne, asa este, ai perfecta dreptate, la noi se fac haiosele cu osanza, sunt nemaipomenite, mereu proaspete.

adry88 1

20.05.2011, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]